2017-02-06T10:01:07+00:00 19. децембра 2016, 0:11|

На прагу остварења годишњег плана

 

1Термоелектране „Костолац А“ и „Костолац Б“ премашиле су план производње за шест одсто и од почетка године до 15. новембра испоручиле електроенергетском систему ЕПС-а око 5,79 милијарди киловат-часова електричне енергије.

           Ненад Марковић, директор за производњу енергије у огранку „ТЕ–КО Костолац“, истакао је да се планови остварују уз велико залагање радника у секторима производње и одржавања.

         – Напредујемо ка испуњавању целокупног производног плана за 2016, који износи 6,38 милијарди киловат-сати. Производња електричне енергије захтева висок степен координације свих запослених у Дирекцији за производњу енергије и чинимо све што је у нашој моћи да остваримо планове. Током зимског периода све мора да функционише са минималним бројем застоја, због чега предузимамо све мере да се одржи стабилна и континуирана испорука енергије. Наш основни задатак јесте да увек будемо поуздани сегмент у термосектору „Електропривреде Србије“, рекао је Марковић.

              У Термоелектрани „Костолац А“ је до 15. новембра произведено 1,75 милијарди киловат-часова електричне енергије. Блок А1 забележио је производњу од 532 милиона киловат-часова, док је блок А2 у поменутом периоду остварио производни учинак већи од плана за 2,6 одсто и произвео 1,22 милијарде киловат-часова електричне енергије. У Термоелектрани „Костолац Б“ је у истом периоду произведено око четири милијарде киловат-часова електричне енергије.

              – ТЕ „Костолац Б“ премашио је план за око осам одсто до средине новембра. Блокови Б1 и Б2 сада раде са пројектованом снагом, након обимних ревитализација које су спроведене на овим постројењима током претходних година, истакао је Марковић.