Header

DONACIJA CRVENOG KRSTA POŽAREVACKOJ BOLNICI

UVEK POTREBNI LEKOVI

Crveni krst Požarevca urucio je prošlog petka donaciju Opštoj bolnici "Dr Voja Dulic" u Požarevcu. Radi se o grupi skupih lekova koji cesto nedostaju ovoj zdravstvenoj ustanovi. Direkor bolnice, dr Bojan Radovanovic je primio poklon i zahvalio se Crvenom krstu i njegovim aktivistima.

- Meni je drago što je Crveni krst ponovo kod nas, mi smo dobili donaciju koja je za nas znacajna, to je grupa lekova koja nama cesto nedostaje, relativno je skupa. Crveni krst je uspeo da iz donacija odvoji za nas jedan deo ovih lekova i mi smo zahvalni, jer ce ovi lekovi pomoci preko leta u reanimaciji i prilikom anestezije težih bolesnika. Nadam se da ce se naša uspešna saradnja nastaviti i ubuduce.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Požarevac, Branislav Živulovic je potvrdio da se radi o dugogodišnjoj uspešnoj saradnji i dodao:

- Ovaj skroman dar i mi smo dobili kao donaciju, a ovi lekovi su bolnici zaista neophodni za stacionarno lecenje, veoma su potrebni u ovim letnjim mesecima. Mi saradujemo i na planu dobrovoljnog davanja krvi i trudimo se da pomognemo bolnici da se hirurške intervencije ne odlažu zbog toga što nema krvi. Saradnja ce se nastaviti i dalje, a ja se zahvaljujem direktoru bolnice na ovom gostoprimstvu.

L.L.

NAJLUÐI VIKEND U VELIKOM GRADIŠTU

IZBOR ZA MISS SREBRNOG JEZERA 2008.

Protekli vikend u Velikom Gradištu obilovao je nizom lepih dogadaja. Petak je bio rezervisan za izbor MISS Srebrnog jezera.

Trinaesti po redu, Nevena Leskovac, izbor za MISS, bio je ispunjen mladošcu, lepotom, dobrom muzikom i zabavom. Prepuna terasa hotela „Srebrno jezero” dokazala je da izbor za mis nije svakidašnje dešavanje, vec manifestacija koja se pomno prati iz godine u godinu. Pored odlicnog muzickog benda koji je uveseljavao prisutne goste, na podijumu su se našle i mlade, perspektivne pevacice. A zadužen za „najludu” zabavu je bio Era Ojdanic, koji je samim izlaskom na scenu izazvao ovacije i buran aplauz. Ovaj šoumen je uzburkao atmosferu sve do izlaska naših devojaka.

Defile lepotica je propracen divljenjem i aplauzom, što još jednom dokazuje da smo zemlja lepih devojaka.

Suze radosnice su usledile nakon procitanih rezultata žirija.

Mis Srebrnog jezera 2008. i mis po izboru publike je Dragana Panic iz Sremske Mitrovice.

Prva pratilja Nevena Colic iz Topole.

Druga pratilja Marina Golubovic, Požarevac.

Top model Srebrnog jezera 2008. Jelena Todic iz Lazarevca, a Lice godine Srebrnog jezera 2008. Marina Marjanovic iz Novog Sada.

Mnoge devojke su ostale razocarane svojim neprolaskom, ali su sve spremne da se naredne godine ponovo prijave za izbor mis Srebrnog jezera.

MOTO SKUP

Ovog vikenda u Velikom Gradištu su se našli i mnogobrojni ljubitelji dvotockaša iz cele zemlje. U organizaciji „Bajk kluba Srebrno jezero” na obalama Dunava se obreo veliki broj raznih, paklenih mašina. Pokazivali su svoja umeca, vizuelno i culno. „Zujalice” su se prolamale kroz vrelu Sv Ilindansku noc. Mnogi Velikogradištanci, ali i radoznali turisti su to vece proveli u posmatranju mocnih momaka i devojaka na još mocnijim motorima. Mogle su se videti registraske tablice iz svih krajeva naše zemlje, ali i iz inostranstva.

Cira, Dekac, Kesler... momci koji su zaduženi za ovaj skup, mogu da odahnu, jer je sve prošlo u divljenju i bez ikakvih incidenata.

SV. ILIJA VAŠAR U VELIKOM GRADIŠTU

Za Velikogradištance Sv. Ilija nije obican crkveni praznik, vec dan koji se željno išcekuje i za koji se priprema tokom cele godine. Vece pred glavni dan, domacini iskoriste da sa svojim porodicama produ kroz „vašarsku gužvu i prašinu”, gde sretnu mnogo lica koja nisu videli od prethodnog vašara. Glavni dan vašara Velikogradištanci koriste da bi ugostili svoje prijatelje koji dolaze iz okolnih sela i gradova, ali i udaljenih mesta i država. Glavno okupljanje meštana rasutih po zemlji i svetu je upravo vašar.

Ima na vašaru za svakog po nešto. Mnoštvo tezgi sa raznim „krpicama” privlaci žene. Ringišpili, igrice, balerina, voz... je meka za najmlade. Dok muška populacija svoje zadovoljstvo pronade tek uvece pod nekim od brojnih šatora, ispod kojih se podiže oblak prašine, mami prolaznike miris mlade jagnjetine i prasetine sa ražnja, ali i nezaobilazna muzika trubaca .

Sve u svemu, Veliko Gradište je ovog vikenda po ko zna koji put pokazalo i dokazalo da „ima dušu”, da ume da se veseli i uživa u carima života.

Snežana Radulovic-Kostic

KOSTOLACKO KULTURNO LETO U PUNOM JEKU

“IGRE...”, PARDON, “IGRICE BEZ GRANICA”

Finale “Igrica bez granica”, dela kostolackog “Kulturnog leta” namenjenog najmladima, održano je u nedelju, nakon dve polufinalne veceri. Ucenici mladih razreda Osnovne škole ”Jovan Cvijic” takmicili su se u “sklapanju” najduže reci, pevanju, pantomimi, pogadanju muzickih numera iz crtanih filmova, “Limbo” densu, prenošenju vode u šupljim kesama... Najuspešnija je bila ekipa “Medvedica”, ali niko nije otišao iz “Topoljara” bez, makar, utešne nagrade. Klinci su u pauzama duskali uz “živu” deciju muziku a sa tribina bodrili su ih roditelji i drugari. Igrice, kao i ostatak programa odigrava se u organizaciji Odbora za kulturu Gradske mesne zajednice, a veci deo održava se na plaži gde je u subotu organizovana i prva decija slikarska radionica “Mašta”.

Petog avgusta na platou ispred biblioteke bice promovisana knjiga Zorana Stojicevica Rikarda “Izgubljena lepota”, a 9. avgusta na plaži ocekuje se izložba kucnih ljubimaca “Zoo vrtic”.

Tri veceri kasnije, ispred biblioteke, kostolcani ce se okupiti na muzicko-poetskoj veceri gde ce se predstaviti dramski studio i pesnici KLJK ”Majdan”. Period od 10-16. avgusta rezervisan je za sportska takmicenja a 16. za turisticku manifestaciju “Karneval na vodi” osmišljen kroz defile brodica, jedrenje, kuvanje riblje corbe...

Vece satire i aforizama pod nazivom “Nasmeši se, bre” planirano je za 19. avgust, 23. avgusta deca ce se igrati sa roditeljima, 30. gledati deciju predstavu “Meca i deca” .

26. avgusta u porti Crkve bice promovisana knjiga “Vaskrsnik” a 18. septembra gost kostolacke biblioteke u vecernjim satima bice Pero Zubac.

Kostolacko kulturno leto završice se 28. septembra drugim medunarodnim susretom pisaca “Poezija sveta” u Domu kulture Kostolac.

T.R.S.

SA KONFERENCIJE ZA NOVINARE OO G 17 PLUS

LJUBICEVO- EVROPSKI KONGRESNI I TURISTICKI CENTAR

Prošlog utorka Opštinski odbor G 17 plus iz Požarevca održao je konferenciju za novinare na temu «LJubicevo-evropski kongresni i turisticki centar».

- Stranka G 17 plus u sklopu strucnog i jasnog plana razvoja Požarevca do 2 010. godine ima i studiju za realizaciju postojeceg urbanistickog plana po kome LJubicevo treba da postane kongresni i turisticki centar najvišeg ranga, veci i bolji od kompleksa na Belom bagremu koji je vec u realizaciji. Mi možemo da rea- lizujemo razvoj infrastrukture pomocu sredstava NIP- a, a preko ministarstva ekonomije i ravnomernog regionalnog razvoja možemo da obezbedimo zajednicko ulaganje države i stranih investitora da se u LJubicevu izgrade planirani hoteli, turisticki aerodrom, marina za jahte, zatvoreni i ovoreni bazeni, sportska hala, teniski i golf tereni, velika i uredena plaža, kongresni centar, staze za jahanje i Ergela evropskog ranga. Na izgradnji svih sadržaja može se zaposliti više stotina ljudi, a još više kada kompleks bude završen i kada svi sadržaji budu u funkciji. Na taj nacin bi i LJubicevske konjicke igre dostigle najviši evropski nivo i prerasle zaostalu manifestaciju od koje Požarevac ima više troškova nego koristi.

Ocekujemo za naše planove najširu podršku svih onih koji LJubicevu i Požarevcu žele dinamican i brz razvoj, naglasio je Slavomir Lazarevic, predsednik Politickog saveta OO G 17 plus.

M. K.

U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA ROMA IZ POŽAREVCA

MLADI ROMI U JAGODINI

Udruženje Roma iz Požarevca 11. avgusta organizuje obilazak Akva parka i zoološkog vrta u Jagodini i to besplatno. Naime, sva deca koja su školu završila sa odlicnim ili vrlo dobrim uspehom kao i deca bez roditelja o trošku lokalne samouprave Požarevca boravice u Jagodini jedan dan.

Autobus ce biti postavljen u Ulici Koste Abraševica broj 18, ispred Udruženja Roma. Polazak je u osam sati ujutru, a zainteresovana deca mogu da se jave na telefon 012 531 769

U SUSRET 45. LJUBICEVSKIM KONJICKIM IGRAMA

SEDAM DANA IGARA

Prvog vikenda u septembru tradicionalno zapocinje turisticko-sportska manifestacija LJubicevske konjicke igre. Organizacioni odbor podeljen je na pet komisija koje se staraju o pripremama, a o tome dokle se sa pripremama stiglo, Darko Zdravkovic, predsednik komisije za informisanje i marketing kaže:

- LJubicevske konjicke igre se ove godine organizuju po 45. put, novina je to da one ove godine traju duže nego inace. Sam takmicarski deo traje tri dana, prvog vikenda u septembru, petak, subota i nedelja, ali pratece manifestacije ce ove godine obeležiti LJKI i trajace citavu sedmicu. Takmicarski deo programa pocinje regionalnom izložbom konja u petak pre podne, uvece je tradicionalni svecani defile na gradskom trgu. Subota ujutru pocinje takmicenjem u daljinskom jahanju, disciplinom koja je prošle godine uvedena na LJubicevskim konjickim igrama, dobro je prihvacena i bice deo standardnog programa LJKI. U 14 sati u subotu je svecano otvaranje igara na hipodromu. Tu su još utakmice u preskakanju prepona, prvo kolo, voltižovanje dece, kasacka trka “Mlava”, galopska trka “Milivoje Živanovic”, kasacka trka “Dunav”, LJubicevski višeboj, polufinale, kasacka trka “Morava”, galopska trka “Memorijal Blagoje Uroševic”, kasacka trka “Resava” i drugi deo LJubicevskog višeboja. U nedelju program na hipodromu pocinje u 14.30 c, utakmicom u preskakanju prepona, drugo kolo, program se nastavlja voltižovanjem dece, galopskom trkom “Kostolac”, kasackom trkom “Stig”, a onda sledi prvi deo finala LJubicevskog višeboja, zatim galopska trka “Kup LJubiceva”, kasacka trka “Knez Mihajlo”, galopska trka “Branicevo” i finale LJubicevskog višeboja. Sledi proglašenje pobednika i zatvaranje LJubicevskih konjickih igara.

U pratecim manifestacijama ce sve požarevacke ustanove u kulturi uzeti ucešca, bice koncerata, etno sadržaja, kao i prošle godine “ulica kulture” i tako dalje. Što se medijskog predstavljanja manifestacije tice, imacemo predstavljanje na konferenciji za medije u Beogradu, imacemo predstavljanje u mreži lokalnih TV stanica, predvideno je i predstavljanje u saradnji sa Turistickom organizacijom Požarevca i drugih gradova koji su nam zanimljivi zbog blizine. LJubicevske konjicke igre ce se najverovatnije prenositi na Studiju B, to se odnosi na finalni deo takmicenja, a repriza ce biti na RTS-u narednog dana. U pregovorima smo i sa drugim medijskim kucama oko realizacije citavog koncepta, prenosa i samog medijskog uvoda, a ocekujemo izradu spota koji ce se zavrteti po televizijama, kako lokalnim, tako i nacionalnim.

Definitivno je potrebno napraviti brend od LJKI, nažalost, mi nismo imali previše vremena, jer je nova gradska vlast ovde od pocetka juna, tako da je vreme bilo prekratko, no i pored toga siguran sam da cemo uspeti da uradimo ono što smo zamislili.

Predsednik komisije za konjicki sport, Radiša Jotic kaže:

- Nagradni fond takmicarskih manifestacija ove godine iznosi 3 miliona 400 hiljada dinara, on je ostao iste visine kao i prošle godine, nagrade su veoma kvalitetne, uklapaju se u propozicije propisane konjickim pravilima. Nismo hteli da podižemo nagradni fond jer nismo sposobni da primimo kvalitetne strane takmicare, zbog staze koja nije odgovarajuceg kvaliteta. Za sledecu godinu moramo da pripremimo stazu da bi mogla da primi kvalitetnija galopska grla. Naš plan je, takode, da se hipodrom “obogati” do sledece godine, tada možemo i da povecamo nagrade da bismo privukli kvalitetnije takmicare. Prošle godine sreden je deo tribina, pre svega lože za takmicare, a ove godine moramo da obavimo još neke pripreme, jer smo ušli u Stud buk, što nas obavezuje na ispunjavanje nekih svetskih normi, primera radi obavezna je doping kontrola. Za sada ispunjavamo sve uslove, osim staze koja je na granici, ali se nadam da ce za sledecu godinu i ona biti sredena.

Prema Joticevim recima ukupan fond LJKI je oko 11,5 miliona, no treba uzeti u obzir i troškove oko pratecih manifestacija, ciji program još nije zaokružen.

L.L.

LIKOVNA KOLONIJA «KOSTOLAC 2008.»

DUNAV KAO INSPIRACIJA

U okviru Kostolackog leta, prošlog petka na obali Dunava kraj motela « Dunavski dragulj» otpocela je sa radom likovna kolonija « Kostolac 2008.» koju su organizovali Odbor za kulturu GMZ Kostolac i mesno likovno Udruženje «Art», a uz pomoc Rade Pejic, predsednika ULIS « Milena Pavlovic Barili» iz Požarevca. Za sve ucesnike prve likovne kolonije u Kostolcu obezbeden je slikarski materijal, ishrana za pet dana i smeštaj za goste u motelu. Izložba radova cetrnaestoro autora na temu Dunav bice otvorena iduceg meseca, deo ce pripasti gradu za zbirku svih buducih kolonija, a deo ce biti poklonjen sponzorima- PD TE- KO Kostolac, Sindikat Kopova, GMZ Kostolac...

- Kao organizatori od vas ocekujemo da se lepo družite, da Kostolac doživite na jedan novi nacin, pogotovo oni koji su ga poznavali od ranije kao grad struje i uglja. Ovog puta Kostolac ce prepoznati i po duhu pri cemu ce dati i svoj doprinos da se ova sredina izdigne i krene novim putevima, da proširi vrednosne i umetnicke kriterijume koji su do sada možda bili na malo nižem nivou. Ovom kolonijom želimo da otvorimo vrata panorami jednog grada koji teži višem kvalitetu kulturnog života. U nadi da cete nam u tome svi vi pomoci, želim vam puno lepih stvaralackih dana kraj Dunava, naglasila je na svecanom otvaranju Slavica Pejovic, predsednik Odbora za kulturu GMZ Kostolac.

Ucesnici prve likovne kolonije u Kostolcu su akademski slikari Svetislav Ludoški iz Zrenjanina, Vjeroslav Cetkovic i Živojin Velimirovic iz Beograda, Josip Kler, samostalni slikar iz Crvenke, Anka Rangelov iz Slovenije, Goran Stevic, nastavnik slikanja, Radoslavka-Rada Pejic i Draško Bogosavljevic, slikarka i duborezac iz Požarevca, Dragoslav Božovic, slikar iz Zubinog Potoka ( KiM), kao i kostolacki slikari Milorad Stevic, Vladeta Deletic, Snežana Miloševic, Violeta Kevro i Bojan Jeftic.

Poseban ton svecanom otvaranju dali su pesnici Lidija Malovic- Koci i Zoran Stojicevic- Rikardo uz muzicku pratnju mlade grupe «Stop».

M. K.

U MANASTIRU RUKUMIJA NADOMAK POŽAREVCA

GRADI SE VELIKA TRPEZARIJA

Bratstvo manastira Rukumije nadomak Požarevca zajedno sa ljudima dobre volje iz mnogih krajeva Srbije gradi veliku trpezariju sa potkrovljem sa ukupno 170 kvadratnih metara korisne površine. Objekat je izuzetno lep, u njemu može biti posluženo više stotina ljudi, i veoma je funkcionalan.

“Trpezarija nam je bila preko potrebna i imace višestruku namenu. Najviše ce služiti za posluženje vernika posle svete liturgije kao i u vreme proslava slave manastira i drugih crkvenih praznika”, rekao nam je Otac Simeon, starešina Manastira Rukumija.

O tome koliko pomenuti objekat košta bratstvo manastira nerado govori jer okupljanje ljudi za svoje verske potrebe nema i ne može imati cenu niti je bilo cime uslovljeno. Istovremeno, ovde se cini sve, bar je takav naš utisak, da se predacko, izvorno i svetiotacko pravoslavlje ocuva na najlepši moguci nacin.

Inace, pre nepunu godinu dana asfaltiran je put od Bradarca ka Manastiru Rukumija dug oko dva kilometra pa je i na ovaj nacin svetinja bliža ljudima.

S. R.

KOSTOLCANI JOŠ JEDNOM U AKCIJI DONIRANJA KRVI

LETO, ZA ODMORE I HUMANOST

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “TEKO Kostolac” proslavilo je u subotu slavu Svetog proroka Iliju, uz slavski obred koji je obavljen u manastiru Rukumija. I ove godine proslava Društva imala je humanitarni karakter jer se tog dana 66 dobrovoljaca odazvalo organizovanoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi. Pedeset osmoro je krv i dalo a petoro je to ucinilo po prvi put.

Zoran Antanaskovic, predsednik Društva kaže da je s’ obzirom na to da je leto a subota neradan dan, kao i da su u toku remonti, taj broj zadovoljavajuci. I ovog puta, sem radnika PD “TEKO” Kostolac krv, za potrebe lecenja radnika koja odlazi u Institut za transfuziju krvi “Sveti Sava” u Beogradu, dali su i gosti iz Ugljevika( Republika Srpska), Kragujevca, Ivanjice, Beograda, Novog Sada, Batocine, Lapova i Svilajnca.

DDK “TEKO” Kostolac ove godine organizovalo je slicne akcije u januaru, junu, tokom “Dana Dunava”, na kopovima Drmno i Cirikovac, PRIM-u, a propracene su i akcije Crvenog krsta.

T.R.S.

SA SEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE U GOLUPCU

PUTEVI I VODA NAJVAŽNIJI

- U odnosu na plan opštinska kasa do kraja godine bice punija za 27,3 miliona dinara na osnovu Odluke o rebalansu budžeta - l Razrešeni stari i imenovani novi clanovi Upravnih i Nadzornih odbora Javnih preduzeca i ustanova

Odbornici Skupštine opštine na Trecoj sednici usvojili su Statut opštine i prihvatili informaciju o izvršenju budžeta za period januar-maj ove godine. Usvojen je i predlog rebalansa budžeta za ovu godinu za koji odbornici opozicije nisu glasali.

Opštinska kasa Golupca do kraja godine bice punija za 27,3 miliona dinara,cime ce ukupan budžet za ovu godinu premašiti 139,5 miliona dinara. Kako je na prošlonedeljnoj sednici Skupštine opštine podvukla rukovodilac odelenja za finansije Radmila Ivanovic, postoje tri osnovna razloga. To su preneta i utrošena sredstva iz 2007.godine,zatim sredstva koje je budžet opštine Golubac dobio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije od 2 miliona dinara za realizaciju projekta urbanistickog plana i 30 hiljada dinara od Kompanije DDOR iz Novog Sada.

-Treci razlog je minimalno premeštanje ovlašcenja odredenih pozicija,a što se tice prenetih sredstava od 25,7 miliona dinara,najvece ucešce u tim sredstvima predstavljaju neutrošena sredstva kredita koja su se zadržala na kraju prošle godine u iznosu od 13,2 miliona dinara. Ova sredstva su najnovijom odlukom preneta Direkciji za izgradnju, kao i neutrošena sredstva od privatizacije u iznosu od 1,1 milion dinara za finansiranje razlicitih programa i projekata za modernizaciju lokalne putne mreže i izradu projekata za nove investicije u oblasti infrastrukture,istakla je Radmila Ivanovic.

- Najbitnije je svavako usvajanje Statuta opštine Golubac, tako da smo mi tu zakonsku obavezu koju smo imali da u roku od 90 dana donesemo,ispoštovali mnogo ranije, tako da ce ovaj veoma važan akt za rad i funkcionisanje opštine sada biti u funkciji. Sledeca odluka bila je rebalans budžeta za ovu godinu, izvršena je podela suficita budžeta od preko 11 miliona dinara,što smo pokušali da rešimo probleme vodosnabdevanja u naseljima,Maleševo, Golubac i Brnjica,kaže predsednik Skupštine opštine Golubac, dr Boban Trifunovic.-U predhodnom periodu najviše je bilo problema na izgradnji vodovoda u Brnjici gde je utrošeno 3,5 miliona dinara,a ništa nije uradeno. Izdvojili smo oko 2,3 miliona dinara za rešavanje vodosnabdevanja u Brnjici i da uskoro meštani ovog podunavskog sela imaju zdravu vodu za pice. Jedna od bitnih odluka je i odluka o osnivanju regionalne agencije za Branicevsko-Podunavski okrug koja ce imati zadatak na pripremi i pracenju izrade razvojnih projekata, medu kojima su najvažniji za opštinu Golubac,projekti izgradnja šetne i biciklisticke staze od Vinaca, kao i rekonstrukcija stare Golubacke tvrdave.

-Ono što je karakterisalo ovu sednicu Skupštine opštine je, da je opozicija (DS i G- 17 plus) najzad shvatila da ce biti ,,opozicija’’ u narednom periodu pa se mnogo konstruktivije ponašala u odnosu na prethodne sednice, manje je bilo emocija i strasti,tako da ocekujemo da ce ona izvršiti onu osnovnu ulogu koju ima u lokalnom parlamentu,a to je kontrola i pracenje aktivnosti vladajuce koalicije,što pozdravljam ovu njihovu promenu ponašanja,rekao je dr Boban Trifunovic.

Uz više tacaka dnevnog reda i burne diskusije u kojoj su prednjacili odbornici opozicije (DS i stranke G-17 plus) usvojen je predlog odluke o rebalansu budžeta za ovu godinu. Jednoglasno je usvojena odluka o pristupanju osnivanja Regionalne razvojne agencije za Branicevsko-Podunavski region, kao i Plan zaštite od elementarnih nepogoda. Izabrani su i novi clanovi upravnih odbora Javnih preduzeca kao i školskih saveta u osnovnim školama na podrucju ove podunavske opštine.

LJ.Nastasijevic

ZAPOSLENI U VEOLIA TRANSPORT LITAS AD POŽAREVAC PROSLAVILI SVETOG ILIJU

NAGRADE SLAVA UVELICALA

U organizaciji Sindikata i menadžmenta, zaposleni u Veolia Transport Litas AD Požarevac proslavili su po osmi put Svetog Iliju. U sindikalnim prostorijama preduzeca kolac je rezao sveštenik Dragan Lazic, a domacin slave po prvi put bio je Zoran Jankovic, novi generalni direktor požarevackog autoprevoznika. Na slavskom rucku u restoranu na Tulbi odredenom broju zaposlenih dodeljene su i zahvalnice za deset, dvadeset i trideset godina provedenih u preduzecu.

- Pozdravio bih sve prisutne goste, a posebno zaposlene u našem preduzecu koji danas proslavljaju trideset, dvadeset i deset godina neprekidnog rada. Zadovoljstvo mi je u ovom trenutku da kažem, da na današnji dan proslavljamo jedan redak jubilej- osam godina od kada obeležavamo Svetog Iliju, starozavetskog proroka za koga se smatra da je zaštitnik vazduhoplovaca, vozaca i njihovih putnika. Isto tako, slobodno mogu da kažem da jedan duži niz godina naše preduzece važi za jednog od najbezbednijih i najpouzdanijih prevoznika u oblasti pružanja usluga prevoza putnika u gradsko- prigradskom, medugradskom i medunarodnom saobracaju. Shodno vremenu u kome živimo, radimo i ambijentu koji nas okružuje, ja cu i ovom prilikom da podvucem cinjenicu da naše preduzece uspešno posluje vec više od godinu i po dana u sklopu jedne velike porodice koja se zove Veolia Transport i koja predstavlja jednu od najvecih multi kompanija na svetu koja se bavi prevozom putnika u raznim vidovima saobracaja- železnickom, vodenom i drumskom ciji smo i mi deo. U nadi da cemo takve rezultate postizati i ubuduce, u uslovima kakve savremeno tržište danas, ali vrlo surovo diktira, ja bih na kraju želeo još jednom da vas sve pozdravim, naglasio je generalni direktor Zoran Jankovic.

Pored novcanih nagrada koje su dobili u mesecu kada su ispunili uslov, odredenom broju radnika urucene su i zahvalnice za deset, dvadeset i trideset godina neprekidnog rada u preduzecu. Za trideset godina, priznanja su dobila desetorica radnika: Zoran Brankovic, Slavoljub Veljkovic, Milenko Marjanovic, LJubiša Petrovic, Zoran Radulovic, Miladin Bogosavljevic, Lale Vukovic, Dragoljub Životic, Momcilo Markovic i Srba Stefanovic. Zahvalnice ovim radnicima urucio je generalni direktor Zoran Jankovic. Radnicima za dvadeset godina neprekidnog rada zahvalnice je urucio Radovan Beric, predsednik Skupštine Veolia Transport Litas AD: Rodoljub Bankovic, Goran Gvozdic, Zlatko Ilic, Dragan Marecic, Slaviša Markovic, Milan Stamenkovic, Milobran Bogdanovic, Mikan Bogicevic, Momcilo Vlajic, Radomir Ðordevic, Dejan Markovic, Rajko Miladinovic, Dejan Mihajlovic, Milomir Nikolic, Zoran Paunovic, Novica Petrovic, Momir Savic, Slavoljub Stojimirovic, Tomislav Stokic, Saša Veljkovic, Dejan Lazic, Dejan Mališic, Boban Pantic, Zoran Pokimica, Dejan Koprivica, Mališa Lazic i Ivica Peric. Za deset godina: Snežana Aleksic, Biljana Stevanovic, Aleksandar Stojanovic, Zlatan Grujic, Novica Ilic, Saša Lazic, Dušan Milovanovic, Marin Stevic i Ivan Jordakovic.

M. Kuzmanovic