2010-05-20T10:38:01+02:00 18. маја, 2010. 10:37 |

BACILI

Pravo osveženje na Majskoj gitarijadi bio je nastup požarevačkih BACILA. Miloš Milenković i Ana Kovačević, učenici Osnovne škole “KRALj ALEKSANDAR I” iz Požarevca, najmlađi su učesnici Gitarijade. Oboje veliku zahvalnost duguju profesoru Slavoljubu Tasiću, koji ih je naučio osnovama sviranja gitare.

Miloš Milenković (1997), dvanaestogodišnjak, koji za svoje godine odlično vlada gitarom, napominje da se za nastup spremao intezivno dva meseca i da mu je velika želja da oforme stalni sastav i tako iskažu svoje umeće i ljubav prema muzici. Miloš svira Fender Telecaster i voleo bi da postane pravi virtuoz kao njegov idol Angus Young iz benda AC/DC.
Ana Kovačević (1995), petnaestogodišnjakinja, koje svoje uzore vidi u Tanji Jovićević (ex-Oktobar 1864), Ian Gillanu, Ritchie Blackmuru i Vlatku Stefanovskom, napreduje brzo i teži svom cilju da postane prava rock n roll dama. Ana svira Fender stratocaster Scver, a uz to i peva skoro dve pune godine. Ana je za svoj uzrast i prvi javni nastup oduševila publiku. Želja joj je da oforme bend koji će da stvara svoju muziku i predstave je širom zemlje. Osim toga, Miloš i Ana su odlični učenici u školi, a muzika im predstavlja opsesiju i pričinjava pravo zadovoljstvo.

Svaka čast Bacilima na nastupu i razmeni energije sa publikom. Sa Bacilima u gradu ne treba brinuti za požarevacku rok scenu.

Slobodan Boba Novaković