ЈП „ТОПЛИФИКАЦИЈА“ ПОЖАРЕВАЦ : Од петка свима топло

Objavio: | 10/10/2017

Припрема система за грејање почела је пред ову сезону нешто раније него уобичајено. Почетак допуне топлификационог система водом кренуо је 4. септембра, пре више од месец дана.Топле пробе и прогревање мреже  у договору са представницима ТЕ „Костолац“ почеле су 3. октобра, прво вреловода до Пожаревца а дан касније и функционалне  и топле пробе секундарних инсталација корисника почев од топлопредајних и кућних подстаница до унутрашњих кућних инсталација.

             -Ове године смо кренули раније у припреме и допуњавање система водом, јер је била потребна већа количина.  Хладне и топле пробе прошле су без проблема. Има пар цурења на мрежи у граду и за дан, два ће бити санирана . У сваком случају, ова грејна сезона је кренула лакше и са мање проблема него прошла. У петак грејање креће пуном снагом, каже Ненад Мишић, руководилац одржавања и експлоатације у Јавном предузећу „Топлификација“.

             Иначе, због величине система, конзум је 100 мегавата и великог броја корисника, близу 10 000 потрошача, било је потребно неколико дана да до свих  стигне грејање.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *