ПРОЈЕКАТ ВОДОСНАБДЕВАЊА „БЕЛОСАВАЦ“

Вода за три села

 Општини Жагубица одобрена су средства за суфинансирање израде пројектно – техничке документације за пројекат „Реконструкција и изградња система за водоснабдевање Белосавац”. Изградњом овог система, жагубичка села Милатовац, Јошаница и Вуковац ће добити здраву и исправну воду за пиће.

За израду пројекта Министарство привреде Владе Републике Србије обезбедило је 5.260.000 динара. Уговор са Министарством потписао је Предраг Ивковић, заменик председника Општине.

По његовим речима, пројекат би комплетно требало да буде завршен до краја маја 2019. године, како би се одмах кренуло у реализацију.


 Воћарима бесплатно минерално ђубриво

Расподела пријављених и одобрених количина минералног ђубрива „КАН 27% Н”, као донација Владе Републике Србије из робних резерви, обављена је протеклих дана и произвођачима који имају регистроване површине под воћем по свим насељима у општини Жагубица.

Минерално ђубриво је добило око 200 произвођача у општини Жагубица  у количинама који су пријавили преко јавног конкурса. Количине су расподељене према пријављеним  површинама под воћем.

За расподелу бесплатног минералног ђубрива и даље влада интересовање,  јер се доста произвођача није пријавило по конкурсу. Зато је из локалне самоуправе стигло обећање да ће могућност нове расподеле бити размотрена.


    Обележен Дан особа са инвалидитетом

Међународни Дан особа са инвалидитетом, обележен је ове године у Општини Жагубица под слоганом “Оснаживање особа са инвалидитетом и осигурање инклузивности и једнакости”. Скуп са дружењем је организован  у Удружењу „Инвалиди Хомоља“.

Подршку Удружењу особа са инвалидитетом  обезбеђује локална самоуправа у складу са могућностима и датим околностима, рекла је на скупу Смедеревка Буцкић, начелница Општинске управе.

Дан посвећен особама са инвалидитетом установљен је 1992. године када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију с циљем да се унапреди и омогући инвалидним особама равноправно учешће у друштву.

Share.

Comments are closed.

Skip to content