УОЧИ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Јавна расправа о буџету за 2019. годину

             Јавна расправа о Нацрту одлуке о буџету Општине Жагубица за 2019. годину којој су присуствовали представници јавних служби, предузећа и установа, одборници и чланови Општинског већа, представници месних заједница, одржана је 10.децембра. Нацрт буџета представио је заменик председника Општине Предраг Ивковић:

            -Буџет за следећу годину је урађен у реалним оквирима са неким пренетим обавезама које морају да уђу у план. Можда има незадовољних, али морамо да будемо реални и да у складу са упутством Министарства финансија „скројимо“ буџет, рекао је он.

            О новом буџету образложење је дао и Влада Тодоровић, руководилац Одељења за финансије у Општинској управи који се позвао на оквире и упутства Министарства финансија и Владе Републике Србије. Пошто је усвојен републички буџет, Тодоровић је потврдио да су трансферна средства намењена Општини Жагубица на прошлогодишњем нивоу. Нацрт буџета о коме ће се још изјаснити и Општинско веће и одборници Скупштине, планиран је у укупном износу од 430 милиона динара.


Представница Амбасаде Јапана посетили Дом здравља

Представница Амбасаде Јапана у Србији, Јурико Цуђи заједно са Сањом Богетић, координаторком на Програму за основне потребе становништва, посетиле су Општину Жагубица. Цуђи и Богетић су обишле Здравствену установу Дом здравља у Жагубици.

Народ и Влада Јапана по пројекту Програма донација за основне потребе становништва (ПОПОС), поклонили су жагубичком Дому здравља 2014. године санитетско возило и неке од неопходних медицинских апарата. Ова донација унапредила је здравствену заштиту становништва у општини.

Госте је заједно са др Весном Стојиловић, директорком Дома здравља поздравио и Душан Милосављевић, помоћник председника Општине.

Након ове посете, у Жагубици се надају да ће се сарадња са Амбасадом Јапана у Београду наставити кроз даљу помоћ у набавци медицинске опреме и апарата, неопходним за лечење становништва у овој здравственој установи.


ЕДУКАЦИЈА О ПОПУЛАЦИОНОЈ ПОЛИТИЦИ

 О мерама за бољу демографију

        У оквиру Програма подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији за 2018. годину, прво је у Жагубици  а потом у Крепољину организована едукација чија је тема била „Спровођење мера популационе политике у Општини Жагубица“.

         Едукација је део програма подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији за 2018. годину, у складу са уговорном обавезом коју имају јединице локалне самоуправе у Републици Србији за 2018. годину, а коју су за Општину Жагубица уговором међусобно регулисали др Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику у Влади Републике Србије и председник Општине Жагубица, Сафет Павловић.

        На радионици су о популационој политици говорили Радиша Милошевић, руководилац Одељења за привреду и економски развој, др Весна Стојиловић, специјалиста ургентне медицине, директор Здравствене установе у Жагубици, др Пуниша Илић, специјалиста гинекологије и Маја Јосифовић, главни васпитач Предшколске установе „Полетарац“ у Жагубици.

Share.

Comments are closed.

Skip to content