„ПОИНТ ГРУП“

                    Нова инвестиција у производњи пелета

            Зоран Дракулић, власник Компаније  „Поинт груп“, посетио је Жагубицу и разговарао са председником Општине Сафетом Павловићем о могућем улагању и покретању нових индустријских погона у овом делу Србије. Како је на састанку са Павловићем рекао, „Поинт груп“ је заинтересован за производњу пелета на овом подручју:

            -Наша Компанија је водећа у Србији у производњи пелета који је обновљив извор енергије. Поред производње пелета, направили смо и прву централу из нове генерације за производњу струје и сада гледамо по Србији да покренемо још један објекат, јер желимо да ширимо нашу производњу пелета која је сада на нивоу од 80.000 тона. Имамо жељу да у наредном периоду проширимо производњу на преко 100.000 тона пелета.

            Дракулић је рекао да се у Жагубици нуде доста добри и повољни услови за инвеститоре, а о томе шта се нуди, председник Павловић је подсетио:

            -Жагубица је специфична по томе што на њеној територији има пар комплекса и земљишта које може да понуди бесплатно за коришћење, само да би прорадио неки погон који би омогућио ново запошљавање. Жагубица је погодна за улагања и једина је у Србији са скупштинском одлуком којом су укинуте све таксе за инвеститоре. Такође је битно, рекао је Павловић, и да Жагубица сада има нови пут из правца Пожаревца преко Петровца на Млави и да је због изграђене инфраструктуре доступна за инвеститоре.


 У Жагубици

                              Павловић осудио ношење вешала

           Председник Општине Жагубица Сафет Павловић оштро је осудио ношење вешала београдским улицама, претње упућене сину председника Србије на друштвеним мрежама, увреде женама и претње смрћу које је на састану министара унутрашњих послова у Букурешту косовски функционер Беџет Пацоли упутио министру Ивици Дачићу.

              – Власт се не осваја на улици већ на изборима и једино грађани могу да одлуче ко ће у наредном периоду да води Србију, закључио је Павловић.


 Хомољско благо на сајму туризма

            Међународни београдски сајам туризма отвара своје капије излагачима и посетиоцима 21. фебруара. У четири дана, до 24. фебруара на једном месту, београдском сајмишту, наћи ће се и они који су обликовали туристичку понуду за ову годину као и сви они који планирају путовања или одморе.

                 Слоган овогодишњег Сајма је „Лето је ближе него што мислите“ и асоцира на позив да се летње дестинације одаберу на време и са нешто повољнијим условима уз сајамски попуст. На Сајму се сваке године окупе најзначајније туристичке агенције са подручја региона Западног Балкана, туристички центри али и туристичке организације, чија је понуда нешто различитија од уобичајених пакета.

          Своју, по много чему специфичну туристичку понуду на овом сајму представиће и општина Жагубица. Осим штанда на коме ће бити промовисани природни драгуљи Хомоља као и гастрономска понуда овог краја, локална самоуправа је и ове године обезбедила превоз грађанима који желе да посете сајам. За све ближе информације задужена је Туристичка организација Општине Жагубица.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content