Заједнички тренинг ватрогасаца Жагубице и Рекаша

 У оквиру  реализације Пројекта „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш – Жагубица“, у Крепољину су организовани заједнички тренинзи ватрогасаца из Рекаша и Жагубице.

Циљ је био да се након организованих  обука, размене искуства и знања  доброваљних ватрогасаца из Рекаша и Жагубице, покаже спремност, ефикасност и одговорност код спровођења вежби гашења пожара и деловања у ванредним ситуацијама.

Првог дана тренинга представници добровољних ватрогасних друштава из Жагубице и Рекаша,  уз подршку представника Штаба за ванредне ситуације из Пожаревца и професионалне јединице из Жагубице, реализовали су показну симулативну вежбу гашења пожара са отвореним ватрогасним возилима набављеним у оквиру пројекта „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш – Жагубица“.

Другог дана тренинга представници  прекограничног  партнера из Рекаша, упознали су се са опремом набављеном у оквиру пројекта, а реализована је и заједничка вежба ватрогасаца  у случају саобраћајне незгоде.

Заједнички тренинг показао је спремност добровољаца за ефикасно деловање у случају пожара на отвореном.

Предвиђен је још један заједнички тренинг који ће се организаовати у Рекашу у Румунији.

Иначе, Пројекат „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш – Жагубица“  спроводи се у оквиру Програма прекограничне сарадње Србије и Румуније, који је финансиран од стране Европске уније. Реализација пројекта започета је у јуну 2017. године и трајаће до маја  2019. Укупан  буџет пројекта  је 1,4 милиона евра.


   Хомољски маратонци у Крушевцу

Спортско – атлетско удружење које негује здраве стилове живота „Хомољски маратонци” основано је у априлу 2018. године. Чланови Удружења су свих узраста, од јуниора до ветерана.

Већ ове године „Хомољски маратонци” забележили су успех на крушевачком полумаратону  одржаном  17. марта.

„Учешће на полумаратону је био велики подстрек за младе чланове који су истрчали 21 километар, рекао је Дејан Стевановић, председник Удружења.

 Рад ове спортске организације финансијски подржава локална самоуправа у Жагубици.

Share.

Comments are closed.

Skip to content