Музичка школа „Стеван Мокрањац“ Пожаревац приредиће сутра (четвртак 17. октобар)  концерт ученика клавирског одсека намењен тек уписаним ученицима овог смера. Уз наступ, будући ђаци и њихови родитељи имаће прилику да се упознају са условима који их овде очекују, а то су савремене учионице за индивидулну наставу, велики број уредно наштимованих клавира, Великом и Малом концертном салом са полуконцертним клавирима, учионицама за групну наставу, информатику, тонским студијом, летњом позорницом, клубом за ученике и наставник као и библиотеком-нототеком великог фонда књига, нота, уџбеника, часописа и преко 2000 носача звука.

О плану рада и организацији наставе говориће Марко Костић,  о корелацији  са предметом солфеђа Данијела Шошкић а о правима и обавезама родитеља, ученика  и ваннаставним активностима Александра Гајић.

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ Пожаревац, основана  12. августа 1949. године, од почетка рада има клавирски одсек који је данас  један од највећих, како по броју ученика тако и по броју наставника.

Програм :

Џилок: Јесење скице свира  уч. Лана Плојевић 2. разреда ОМШ кл. Зоран Петровић

П. Ђорђевић: Мала косовка свира уч. Нађа Вуковић 5. Раз. ОМШ кл. Ирена Маровић

Лотка-Калински: Перлипаја свира уч. Тара Вељковић 2. Разреда упордног клавира ОМШ кл. Ана Петровић

Љубавна прича клавирски дуо Милица и Љубица Цакић 4.разреда ОМШ кл. Маја Цветковић

Мошковски оп.72 Етида бр.1 Е дур свира уч. Марија Стојковић 3. Раз. СМШ кл. Драгана Стевић

Ф. Шопен оп.25 Етида Дес дур свира уч. Дијана Перић 4.разред ОМШ кл. Марка Костића

Моцарт: Турски марш свира Милица Ђикановић 6. раз. ОМШ кл. Биљана Божић

 

Почетак концерта је у 19,00 часова у Концертој сали и уз полазнике Школе, отворен је за све љубитеље клавира града под Чачалицом .

Share.

Comments are closed.

Skip to content