Да ли би вас изненадио податак да је број оболелих од кардиоваскуларних болести и од различитих малигних обољења у Србији из године у годину  све већи?

Верујем да овај податак и није изненађење, јер руку на срце довољно је само да погледамо себе и своју околину и можемо да набројимо на прстима једне руке све особе које тих проблема немају или барем да неко њима близак нема.Више и немамо изговоре зашто се све то дешава.Препустили смо се сви колективно том стању са врло кратким образложењем да је све око нас затровано.Заборавили смо на нашу природу да смо борци и да нисмо људи који све препуштају случају.Заборавили смо да нисмо у бити људи цивилизације, већ људи природе.Ми смо део природе, а цивилизација је наша тековина. Данашњи текст посвећујем свим правим борцима, борцима који су се вратили природи, који су спознали моћ исте и који су успели да из битке са опаким стањима изађу као победници.Они ће се препознати сами.

Код проблема са повишеним вредностима холестерола: Очистити око 2,5кг цвекле и п моћу соковника направити сок од цвекле. Том соку се додаје сок од пет лимуна.Промућкати, па пренети у стаклене флаше.Оставити у фрижидеру да преноћи и сваког дана попити по једну чашу сока ујутру и једну увече.

За јачање имунитета: Пије се на празан стомак и то искључиво свеже припремљен ујутру. Потребно је очистити и исећи на колутове и прeнети у блендер: три јабуке са кором, две шаргарепе, два мања целера, две цвекле. Када се то све претвори у кашасти сок додати 50г колутића ђумбира, један лимун и две кашике меда.

Код проблема са притиском: У теглу измешати једну чашу свежег сока од шаргарепе, једну чашу свежег сока од цвекле, једну чашу меда и један децилитар алкохола. Теглу затворити и оставити три дана.Потом користити 3х1 кашику три месеца.

Код проблема са анемијом потребно је узети једну свежу цвеклу, једну шаргарепу, једну слатку јабуку и једну кашику меда и сок од лимуна.


За јачање срчаног мишића, против аритмија и против повишеног притиска може се користити следећа мешавина: матичњак, глог и хајдучица и то у односу 2:2:1. Од ове мешавине узети 3 супене кашике и прелити са пола литра кључале воде и након 45 минута процедити.Користити у току дана у подељеним дозама.

Да би се борили против вируса, који по свему судећи су присутни на сваком кораку и како су се и они преобразили, па их више и непрепознајемо, можемо користити комбинацију матичњака и зове и то у односу 2:1.Од мешавине узети 5 супених кашика и прелити са 1л кључале воде.Након 20 минута процедити.

Ако већ имате проблем са вирусом који је врло досадан и непријатан, а речје о херпесу, можете направити мелем за који је потребно да загрејете 20г пчелињег воска и 10г прополиса.Кад се отопе и уједначе, додате ситно сецкани свеж матичњак.Излијте у одговарајућу кутијицу још док је смеша топла и течна по хлађењу се може користити и то на око 2 сата у почетку, па потом на око 4 сата.


У старом Египту се користило вино са циметом за јачање срчаног мишића.Тај рецепт је актуелан и данас.Потребно је 30г уситњене коре цимета и пола литра слатког црвеног вина.Такво вино треба да одстоји 6 дана.Процеди се и узима се три пута дневно по једна чашица после јела.


Научна истраживања су показала да сок од парадајза смањује могућност од настанка тромба, а самим тим се смањује могућност на станка инфаркта срца и мозга.Користи се као антиоксиданс, антисептик, диуретик.Такође, сок од парадајза смањује лош холестерол и тиме смањује могућност његовог таложења на зидовима крвних судова.С друге стране, парадајз подстиче стварање црвених крвних зрнаца и правилан рад панкреаса, а то посебно погодује особама са проблемом анемије и дијабетеса.

У последње време, све више се говори о превентивном дејству парадајза које има по питању канцера.Захваљујући ликопену, који је јак антиоксиданс, научно је доказано да парадајз има антиканцерогено дејство.И не само антиканцерогено дејство.Може се рећи да је моћан штит од кардио-васкуларних болести, канцера, али важан и за лепоту, јер успорава старење коже.

У ситуацијама, као што је рак, без размишљања треба приступити посту.Ћелија рака се храни угљеним хидратима и од хране коју узимамо зависи да ли ће се рак проширити.Дакле, храном можемо да спречимо, зауставимо и у зависности од ситуације, и савладамо рак.Важно је знати да у случају да постоји канцер треба избацити из исхране намирнице животињског порекла, све беле намирнице и воће. Поврће, за које је клинички утврђено да помаже у борби против рака: Бели лук, купус, овас, целер, црни лук, ротква, паприка, парадајз, пашканат, неољуштени пиринач, цело зрно пшенице.


Утврђено је да је код жена које су сваки дан узимале по 1 кафену кашичицу маслиновог уља, смањен ризик од рака дојке за 45%.Клинички је доказано кардиопротективно дејство, антиупално дејство, као и превентивно антиканцерогено дејство.

Код проблема са крвним притиском, дијабетесом, за чишћење јетре можете припремити чаj користећи осушене листове маслине.Потребно је да 10г осушеног лишћа прелијете са 250мл прокључале воде, оставите 10 минута, процедите и топло попијете.


Сок од пшеничне траве се користи: за јачање срчаног мишића, за чишћење крви, за отклањање умора, за враћање виталности, за регулацију метаболизма, код респираторних, дигестивних проблема…

Не заборавите да соком од пшеничне траве можете помоћи себи и својима.Не кошта пуно, а о томе колико вреди и колико може да користи процените сами.Сок можете направити сами.Потребно је да прво пшенична зрна натопите (потребно је око 12 сати), па да прођу процес клијања (око 4 дана).Након тога проклијала зрна посадите у саксију са земљом и прекријте хартијом.Обмотајте црном пластичном кесом коју сте претходно избушили на више места.

После четири дана откријте земљу и саксију ставите на место које није директно изложено Сунцу и на коме је температура око 20 степени.Никако не треба заливати.Пожељно је да се земља само влажи.Након две недеље пшенична трава је спремна за жетву.Два дана пре жетве саксију треба изнети на Сунце. И сама пшенична трава може да се користи и то у виду салате, на пример.Сок се добија помоћу блендера.Може се додати и мало воде.

Важно је да сок буде свеж, па сходно томе се и прави непосредно пре употребе.


Доказано је да липа има лековита својства и да снижава крвни притисак, да ублажава болове при мокрењу, да поспешује знојење, да доводи до елиминације токсичних материја из организма,чисти крв, чисти бубреге. Смањује ризик од кардиоваскуларних болести.

Новија британска истраживања су показала да цвет липе регенерише и јача зидове крвних судова и да делује и на сам квалитет крви и то тако што је чини течнијом и спречава настанак угрушка и са друге стране, смањује могућност настанка плака и смањује могућност зачепљења крвних судова.Нa тај начин смањује могућност настанка можданог удара и или срчаног удара.Да би дошло до прочишћавања организма потребно је само да користимо 3 пута у току дана млевене цветове липе по 1 кафену кашичицу пре јела уз чашу воде и то око две недеље.


За освежавање организма, после операције, после или у току болести, за брже зацељивање, за бољу циркулацију, за спречавање инфекције и за бољи вид, потребно је у току дана попити једну чашу свежег сока од плода или пак направити напитак од сушеног плода дуда. За добијање напитка потрено је само осушени плод прелити прокључалом водом, поклопити и оставити да се прохлади.Напитак попити, а плод се може и појести.

За јачање срчаног мишића, нарочито код особа које имају ангину или су прележале срчани напад довољно је појести по једну шаку свежег плода.Ако нисмо у могућности да користимо свеж, можемо користити и плод који је замрзнут.

Нека Вам и ова недеља донесе нове изазове, борбу са искушењима из које ћете изаћи као победник и неке нове укусе… да сте благословени…

Share.

Comments are closed.

Skip to content