• У акцији Аурора ухапшено 270 особа


            Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходнa два дана, у акцији  „Аурора“ којa је спроведена на територији више полицијских управа у Србији у циљу сузбијања општег криминала, ухапсили су 270 особа, запленили око 30 килограма нарокотика и већу количину оружја.  Detaljnije…


 • Велико Градиште: Почиње пролећна акција чишћења града


   

  Oд 17. марта до 26. маја у Великом Градишту одвијаће се пролећна акција чишћења града од великог, кабастог отпада. Дотрајали предмети, стари намештај, делови санитарне опреме, баштенски отпад и слично,осим грађевинског материјала-шута, грађани треба да одлажу поред контејнера сваке суботе у назначено време. Одношење на легалну депонију је бесплатно.

              Примереним одлагањем кабастог отпада из домаћинства спречава се стварање дивљих депонија и истовремено доприноси чистој и здравој животној средини.

   


 • Полемике о мотиву пуцњаве: СЛУЧАЈНОСТ ИЛИ НАМЕРА?


  Поводом недељне пуцњаве у Пожаревцу, у граду, као и у неким медијима и на друштвеним мрежама, увелико се полемише о мотиву и намерама.

  Подсећамо да је тог дана, у Ратарској улици, лице П. П. из Пожаревца, пуцало из ваздушног пиштоља. Повређених није било, али су оштећена три аутомобила, међу којима и једно у власништву Градске управе, у којем се налазио помоћник градоначелника Пожаревца и потпредседник Градског одбора СНС-а Драган Костић. Detaljnije…


 • Не трпи насиље – пријави га!


  jovic-otvara-skup

  Иван Јовић отвара скуп

  Међународни дан борбе против насиља у Пожаревцу је обележен прошлог петка скупом који је отворио Иван Јовић, члан Градског већа задуже за ресор друштвених делатности и социјална питања, наглашавајући да насиље над женама ни у ком случају не може бити лична ствар, већ се тиче читавог друштва, односно, заједнице која мора бити јача од појединца –насилника, док се испред Одборничке групе жена, обратила Маја Цветковић, одборница СНС-а. Својим присуством подршку манифестацији дали су Бојан Илић, председник Скупштине града, Данко Николић, вд директора Опште болнице као и представници Здравственог центра Пожаревац. Detaljnije…


 • ТРИНАЕСТ ГОДИНА ОД УБИСТВА ДР ЗОРАНА ЂИНЂИЋА : Да се пронађу политички налогодавци


  Дванаестог марта навршило је 13 година од убиства председника прве демократске Владе Србије др Зорана Ђинђића.

  DSC_0058 У простојима Градског одбора Демократске странке у Пожаревцу, поштоваоци лика и дела, како многи кажу, једног од најзначајнијих политичара савремене српске историје, почаст су, као и претходних година, одали паљењем свећа и уписивањем у књигу жалости.

  Председник ГО ДС Дејан Савић рекао је у изјави за медије, да након 13 година, осим директних извршилаца убиства, још увек нису познати политички налогодавци, нису познати прави и суштински мотиви за овај злочин:

  -Демократка странка очекује од свих власти након Владе Зорана Ђинђића да овај злочин демистификује и реши. Друштво у 21. веку не може да функционише, уколико убија своје најистакнутије појединце само зато што на другачији начин сагледаваjу реалност, политику и укупан живот у друштвеној заједници. Искористио бих прилику да као председник Градског одбора још једном позовем садашњу или неку будућу власт, да учине све што је у њиховој моћи, да се коначно пронађе налогодавац и да се разоткрију мотиви овог злочина, односно разлози због чега је убијен први српски демократски премијер, истакао је Савић.

  На нивоу Републике, демократе су 13 година од убиства др Зорана Ђинђића обележили паљењем свећа и полагањем цвећа крај његовог гроба у Алеји заслужних грађана, као и традиционалном великом шетњом кроз Београд под називом „Шетња за Зорана“. Такође, испред зграде Владе, на месту где је Ђинђић убијен венце су положили чланови Кабинета Зорана Ђинђића и садашње Владе Републике Србије на челу са премијером Александром Вучићем.