• НАГРАДА ЖАНКА СТОКИЋ НАТАШИ НИНКОВИЋ


    Жири којим je преседавала легенда југословенског и српског глумишта Милена Дравић са члановима Дејаном Савићем, управником Народног позоришта у Београду, Милорадом Вучелићем главним и одговорним уредником Компаније „Новости“,  Братиславом Петковићем,  драмским писцем и Олгом Одановић, прошлогодишњом добитницом,  донео је данас одлуку да награда „Жанка Стокић“ припадне глумцици Наташи Нинковић. Detaljnije…


 • Хиљаду научника из целог света у Виминацијуму


  СА ПРОФ. ДР МИОМИРОМ КОРАЋЕМ О ПРЕДСТОЈЕЋЕМ СВЕТСКОМ ЛИМЕС КОНГРЕСУ

  У близини Старог Костолца и Дрмна, на око 12 километара од Пожаревца, као што је свима већ познато, налази се Археолошки парк Виминацијум. Званично је отворен  пре 12 година, тачније 2006, и сврстан је у десет најлепших паркова Европе. Некада се овде налазио град Виминацијум, који је уједно представљао и римски војни логор, настао  у првом и опстајао све до почетка седмог века. До сада су археолози на овом простору открили 14.000 гробова и 50.000 предмета, од чега 1.000 златних. Detaljnije…


 • КОСТОЛАЦ: Велико интересовање за РАДИОНИЦУ КЕРАМИКЕ


  Костолчани свих генерација окупили су се у великом броју поводом радионице керамике одржане у костолачком Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у уторак, 13. марта.

   

   

   

  Detaljnije…


 • ТРСТЕНИК: Дизајн из доба Југе – лична сећања


  У Ликовном салону Народног универзитета у Трстенику 16. марта у 19 часова биће отворена изложба под називом „Дизајн из доба Југе – лична сећања“.

  Посетиоци ће видети производе који су обележили југословенску еру; „REX“ столица, „ISKRIN“ телефон, аутомобил „YUGO“, књиге „MLADOST“, тањир „JUGOKERAMIKA“, патике „STARTAS“, фрижидер „OBOD“, сокови „FRUCTAL“, кухиња „MARLES“, лампе „SIJAJ HRASTNIK“,  писаћу машину „UNIS“, бицикл „PONY“ и друге.

  Изложба ће бити отворена до 1. априла.


 • ОД 19. ДО 24. МАРТА У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ: Девети „Гулини дани“


  За четири дана, тачније у понедељак 19. марта у Петровцу почиње Девета по реду Смотра глумачких остварења „Гулини дани“ у знак сећања на познатог глумца Драгољуба Милосављевића Гулу који је рођен у Петровцу и који је често боравио у свом граду. Смотра траје до 24. марта тако да ће Петровчани и њихови гости, љубитељи позоришта, од наредног понедељка бити у прилици да уживају у представама: „Дај ми своју жену“, „Више срече други пут“, „Виа Долорис“, „Идемо у лов“, „Последњи чин комедије смрти“ и „Буздован“ којом ће се „Гулини дани“ завршити. Смотру ће, иначе, отворити домаћин, позориште „Бата Булић“ премијером представе „Дај ми своју жену“. Од осталих наступају још и позоришта из Хрватске, из града Свети Иван Зелина, „Масука“ из Велике Плане, затим глумци из Јагодине, из Берана у Црној Гори и из Крушевца. Директор Културно- просветног центра у Петровцу на Млави Слободан Перић задовољан је фестивалским репертоаром и очекује да ће се избор и квалитет представа допасти и посетиоцима.