• У Костолцу „Вештица из Страшилова“


  У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, наш познати писац Милош Петковић представио је свој нови роман „Вештица из Страшилова“, који је написао у сарадњи са руским писцем, новинаром и криминологом Антоном Ивановичем Лесковим. 

  Detaljnije…


 • НА СВЕЧАНОСТИ У МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ: Захвалница Музичкој школи „Стеван Мокрањац“


               Шарчевић и Марић

  Музичка школа „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу настоји да кроз рад, концерте, наступе и такмичења оправда средства која у њен развој улажу Град Пожаревац и општине Велико Градиште и Мало Црниће, а врло често за постигнуте резултате бива и награђена. Последње признање стигло је ових дана. Организатори Кроса РТС, на челу са оснивачем, познатим новинарoм Стеваном Ковачевићем, на свечаности у Министарству просвете, науке и технолошког развоја 1. новембра доделили су посебна признања, златне значке, као и захвалнице појединцима и установама за допринос у организацији ове манифестације. Detaljnije…


 • ШЕСНАЕСТО БИЈЕНАЛЕ „У СВЕТЛОСТИ МИЛЕНЕ“: Лауреат Катарина Зарић


  Награђени уметници и Организациони                            одбор 16. Бијенала

  Гран при Шеснаестог бијенала „У светлости Милене“ припао је Катарини Зарић за слику уље на платну „Дворана одлазака“. Милена Павловић Barilli и Катарина Зарић деле заједничке узоре и квалитете: „загледаност у старе мајсторе, ренесансне тргове и анђеле, минуциозну  технику извођења и интересовање за детаљ“, како стоји у препоруци селектора др Ане Милошевић за учешће на Бијеналу. Detaljnije…


 • Костолачкa „ДУНАВСКА ЛИРА”: Музика која траје 37 година


  Аматерски мешовити хор „Дунавска лира“ је ових дана концертом обележио 37 година непрестаног постојања у граду свог настанка, у Костолцу. Рођен је спонтано по замисли Добрице Митића, човека кога у физичком смислу  више нема, али чије се присуство и даље интензивно осећа. Руководилац хора  и оркестра данас је Марија Митић, која је диплому стекла на Факултету музичке уметности у Београду.

  Detaljnije…


 • Предложите носиоце ПОВЕЉЕ КУЛТУРЕ ГРАДА


   

  Културно – просветна заједница Града Пожаревца позива сва правна и физичка лица да предложе потенцијалне носиоце ПОВЕЉЕ КУЛТУРЕ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА. 

  Јавни позив за достављање предлога отворен је уторка, 14. новембра. Иначе, поводом Новембарских дана културе  може се доделити највише 5  Повеља.

  Detaljnije…