• ПЕТНАЕСТ ГОДИНА ОД УБИСТВА ЗОРАНА ЂИНЂИЋА:Злочин према прошлости, садашњости и будућности


  Паљењем свећа у седишту Градског одбора Демократске странке у Пожаревцу обележено је 15 година од убиства првог демократског премијера Републике Србије Зорана Ђинђића.

  Председник Градског одбора странке Дејан Савић сматра да на овај дан друштво треба подсетити на све оно што је Зоран Ђинђић радио, желео и намеравао да уради за државу чији је био премијер.

  Detaljnije…


 • Споменик Милошевићу већ постоји


  ДВАНАЕСТ ГОДИНА ОД СМРТИ СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА

   

  Навршило се 12 година од смрти Слободана Милошевића, једног од оснивача и првог  председника Социјалистичке партије Србије, који је као хашки оптуженик 2006. године преминуо у Шевенингену од последица срчаног удара.

  Полагањем венаца крај спомен бисте у дворишту породичне куће у Пожаревцу почаст некадашњем председнику Савезне Републике Југославије и Србије, одали су бројни грађани, испред централе СПС-а Никола Шаиновић и Милутин Мркоњић, као и представници градских одбора СПС и СРС, Покрета социјалиста и Удружења „Слобода“.

   

  Detaljnije…


 • ПОЖАРЕВАЦ: Заседа локални парламент


  За петак, 23. фебруар, председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић заказао је седницу, на чијем дневном реду ће се наћи четири теме.

  Пред одборнике ће се наћи предлози решења о давању сагласности на програме и планове рада и развоја, као и на финансијске планове установа и Фондације за 2018. годину – Историјског архива, Туристичке организације, Културно – спортског центра „Пожаревац“, Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, затим Центра за социјални рад, Народног музеја, Центра за културу, Градског женског хора „Барили“, Дома здравља и Фондације Милинин дом – Галерије Милене Павловић Барили. Detaljnije…


 • НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ГО СНС ПОЖАРЕВАЦ: О постигнутим резултатима и новим пројектима


  У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу организована је конференција за медије на којој је председник Бане Спасовић представио јавности досадашње резултате рада локалне самоуправе, али и најавио нове пројекте од стратешког значаја за развој Града.

  У наредном периоду радиће се истим интензитетом, а све, како је рекао, за добробит Града и свих грађана. Detaljnije…


 • КОСТОЛАЦ: Председник Градске општине Крстаноски, а Скупштине Савић


  ЗАВРШЕНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО КОСТОЛАЦ 

       Костолац је добио новог председника Градске општине и Скупштине.

  Конститутивна седница започета још 14. фебруара, настављена је данас, у присуству 20 новоизабраних одборника.

  За председника Скупштине изабран је тајним гласањем Иван Савић, а за заменика Рајко Божић. Такође тајним гласањем, одборници су изабрали  Серџа Крстаноског за председника Градске општине, на предлог Ивана Савића. Detaljnije…