• КОСТОЛАЦ ПОСЛЕ ИЗБОРА: МИЛАН ГРУБЕТИЋ, СП ДВЕРИ – О ОДБОРНИЧКОМ КЛУБУ СА ОПОЗИЦИОНИМ СТРАНКАМА


  После избора  24. децембра огласио се на коференцији за медије Милан Грубетић, председник Општинске организације Двери и будући одборник у новом сазиву костолачке Скупштине. „Двери“ су задовољне изборним резултатом и освојеним једним одборничким мандатом након кампање која је, оценио је Грубетић, била нефер и недемократска од тренутка када је Покрет први пут предао одборничку листу до лажних оптужби  и узнемиравања у време изборне ћутње. Други мандат Дверима  је измакао за незнатан број гласова. Највећи проценат гласова Двери су добиле у централниим изборним јединицама у Костолцу, а најмањи у селима Кленовник, Стари Костолац, Острово и Петка, рекао је Грубетић.

              Милан Грубетић се захвалио гласачима у Костолцу, а о могућности да са другим учесницима у изборима Двери праве Одборнички клуб је одговорио:

              -Нисмо још разговарали са представницима других листа које су прошле, али мој став је да је сарадња могућа једино са опозиционим странкама , Демократском странком и Групом грађана Искорак,  док о сарадњи са ПУПС-ом не размишљам јер сматрам да ће се он приклонити владајућој коалицији. Мислим да је добро да опозиција има заједнички одборнички клуб.

              Нови сазив Скупштине ГО Костолац треба да се конституише у року од месец дана од када су избори одржани.

   

   


 • У Костолцу убедљива победа листе СНС-СПС


   

  Серџо Крстаноски, носилац листе СНС – СПС

  Према прелиминарним резултатима листа „Александар Вучић – СНС – СПС – Ивица Дачић“ убедљиво је победила у Градској општини Костолац.

  Према досадашњим проценама, још увек незваничним, листа СНС – СПС би требало да има 16 мандата, ДС 2, Искорак 1, СРС – ПУПС 1 мандат и Двери 1 мандат.

  Detaljnije…


 • Костолчани бирају: До 17 сати гласало 41,90%


  У току је гласање за нови састав Скупштине Градске општине Костолац, а тиме и председника Градске општине.

  Грађани бирају између пет листи на укупно 11 бирачких места.

  Број уписаних гласача је 11.524 (у Костолцу 8.537 и у месним заједницама Кленовник, Стари Костолац, Петка и Острово 2.987).

  До 17 сати гласало је  41,90 процената грађана. У Костолцу је на изборе изашло 40,33 процената, а у месним заједницама 46,37 процената гласача.

  Иначе, до 15 сати свој глас је дало једној од 5 листи укупно 34,12 процената Костолчана.  До 13 сати излазност је била 25,64 процената.


 • КОСТОЛАЧКИ ИЗБОРИ : ГГ „ИСКОРАК“ ПРЕДАЛА ОДБОРНИЧКУ ЛИСТУ


  Група грађана „Искорак“  предала је у уторак увече одборничку листу и учествоваће на локалним изборима у Костолцу 24. децембра. Пун назив листе је „ГГ Искорак др Звонимир Благојевић Жарко Дебељачки“  и то је четврта предата листа за изборе за Скупштину Градске општине Костолац. „Искорак“ је сакупио 227 потписа.

  На изборној листи је 19 кандидата, од тога 9 жена, а носилац листе је Жарко Дебељачки. Detaljnije…


 • КОСТОЛАЦ: Одбијена листа Двери


  За учешће на изборима за Скупштину Градске општине Костолац, Српски покрет Двери је у петак предао листу насловљену „Српски покрет Двери – Да Костолац вратимо Костолчанима“.

  На листи је укупно 14 кандидата, а први на њој је Милан Грубетић, иначе повереник Општинске организације Двери Костолац.

  Међутим, како нас је обавестио Грубетић, Комисија је указала на недостатак по питању назива изборне листе.

  У понедељак је поново предао исту листу и добио исти одговор. Тим поводом каже: 

  Detaljnije…