• Пет деценија рада Блока А1


   

  У просторијама Јавног предузећа Електропривреде Србије – Огранку „ТЕ – КО Костолац“, поводом прославе педесетогодишњице рада Блока А1 у ТЕ „Костолац А“, организована је пригодна свечаност. Ово термо постројење, снаге од 100 мегавата, и после пола века сматра се једним од најстабилнијих и најпоузданијих у оквиру система ЕПС-а.

  О историјату и значају блока А1 за функционисање енергетског система Србије говорили су директор за производњу енергије „ТЕ – КО Костолац“ Ненад Марковић и извршни директор ЕПС-а за производњу енергије Саво Безмаревић. Присутне је поздравио и председник Синдиката „ТЕ – КО Костолац“ Душан Бакић.

  Поводом прославе јубилеја премијерно је приказан филм о изградњи и резултатима Блока А1. Такође, гости су могли и да погледају изложбу фотографија под називом „ТЕ – КО А1 јуче, данас, сутра“.

  Опширније у новом издању „Реч народа“, у уторак, 21. новембра 


 • У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ: Отворена нова фабрика за производњу пелета


  Свечаности отварања присуствовао и министар рударства и енергетике Александар Антић

  Капацитетпроизводње је 40.000 тона, за почетак фабрика упошљава 32 радникаса тенденцијом повећања производње и броја радника

   

  Фото: Сајт Општине Петровац на Млави

  У Петровцу је и званично почела са радом  фабрика „Еko steр pellet“ у којој су за почетак посао нашла 32 радника. Свечаности отварања присуствовали су министар рударства и енергетике Александар Антић, представници НС Србије и Привредне коморе Србије, Ђовани Потели, испред пословног партнера, компаније „Назарено“, комплетно општинско руководство Петровца на челу са председником, председници општина Жабари, Жагубица, Мало Црниће и Бољевац, бројни гости. Фабрику су пресецањем врпце отворили мнистар Александар Антић и председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић. Detaljnije…


 • Уређење Пека и Посушког потока


  У Кучеву се наставља уређење Пека. Ради се на регулисаном делу његовог тока, изнад моста, на источној обали, преко пута изворишта Млака. Чисти се и уређује, одвозе се велике количине материјала, тако да све полако добија сасвим други изглед. Detaljnije…


 • ПЕТИ САЈАМ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ: Обновљиви извори енергије


   

  У градском здању Пожаревца одржана је  Скупштина Савеза инжењера и техничара Србије. Председник пожаревачког локалног парламента Бојан Илић је по завршетку седнице, у свечаним салонима, угостио представнике СИТС-а и Савеза друштава инжењера техничара Града Пожаревца, који су затим, у пожаревачком Центру за културу, узели учешће на 5. Сајму енергетске ефикасности са темом „Обновљиви извори енергије“.

  Сајам су отворили председници СИТС-а и СДИТГП др Игор Марић и Милутин Станковић, након чега су уследила предавања на тему енергетске ефикасности. Отварању Сајма присуствовала је и чланица Градског већа задужена за пољопривреду Саша Глуваков.

   

  Опширније у наредном броју „Реч народа“, од уторка, 24. октобра


 • У КОСТОЛЦУ: Нови директори


  У ТРИ КОСТОЛАЧКА ПРЕДУЗЕЋА

                                                                   

  Три костолачка привредна друштва издвојена из система ЕПС-а, недавно су добила нове директоре.

  На чело Привредног друштва „РИО“ именован је Славко Живковић, некадашњи директор ЈП „Дирекција за изградњу Града Пожаревац“  и ЈКП „Паркинг сервис“, док је за првог човека ПД „ГЕОРАД“ именован др Миодраг Степановић,  донедавни директор ПД „РИО“. Нешто раније, на функцију директора ПД „Аутотранспорт“ постављен је Синиша Живковић.