• Пожаревцу признање BRAND LEADER


  УСПЕХ ПОЖАРЕВЦА ЗАПАЖЕН У СРБИЈИ

  Признање примио градоначелник Бане Спасовић

  Град Пожаревац завредео је признање „Brand leader„, Бизнис конференције „Транспорт и логистика Југоисточне Европе и Дунавског региона“, која се одржава пету годину за редом. 

  Признање је на свечаности приређеној 22. марта примио први човек Пожаревца, градоначелник Бане Спасовић, који је том приликом истакао:  Захваљујем се свим младим људима из наше делегације, који су један део градског тима који је заслужан за то што је успех нашег Пожаревца примећен у читавој Србији. 

  Detaljnije…


 • ПОЖАРЕВАЦ: Отварање Ритејл парка 19. априла


  Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је заједно са сарадницима и представницима аустријске компаније „Immofinanz“ обишли градилиште „Стоп шоп“ – а, чије је отварање најављено за 19. април. Вредност ове инвестиције је око 10 милиона евра.
  Изградња Ритејл парка приводи се крају. Тренутно се уређују паркинг места којих ће на овој локацији бити преко 300, а у току су и завршни радови у унутрашњости објекта. Такође, на овом просотру биће постављен и парк за децу са разноврсним садржајима и мобилијарима. У првој фази посао је обезбеђен за више од 200 грађана.


 • 15. МАРТ, СВЕТСКИ ДАН ПОТРОШАЧА: Мањак инспектора у Браничевском и Подунавском округу


  Поводом Светског дана потрошача начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић одржао је конференцију за медије на којој је о активностима тржишне инспекције говорио Славиша Aлексић начелник тржишне инспекције за Браничевски и Подунавски округ. Тржишни инспектори  иде  у редован,  али и ванредни  инспекцијски надзор, односно реагују према пријавама потрошача. Detaljnije…


 • У ПОЖАРЕВЦУ: Почела изградња новог пословног простора компаније “Arriva Litas“


  Данас су званично почели радови на изградњи новог пословног простора компаније Аррива у Пожаревцу  на простору између ДИС-а и СТОП ШОП-а. Након инвестиције од 250.000 евра за адаптацију аутобуске станице у Пожаревцу, компанија Арива инвестира додатних 2 милиона евра у нови пословни простор који ће омогућити ефикасан и еколошки приступ послу.

  Нови пословни простор омогућиће модернизацију процеса рада, а у оквиру инвестиције предвиђена је и изградња нове саобраћајнице у рејону у ком ће се налазити нови објекат.

  – У сам објекат биће уграђена најсавременија опрема, која задовољава највише европске и еколошке стандарде ИСО 9001, 14001 као и стандард за безбедност и здравље на раду ОХСАС 18001, који су код нас уведени почетком ове године, истакао је Дејан Богуновић, генерални директор компаније Арива Литас, додавши да Арива већ дуги низ година успешно послује у Пожаревцу.

  Нови пословни објекат простираће се на површини од преко 2 хиљаде квадрата. У склопу њега вршиће се технички прегледи возила, обављање поправки и сервисирање возила, а биће изграђени и магацин  као и просторије за запослене. У склопу изградње новог објекта, компанија ће у  саградити саобраћајнице дужине од око 1 км и ширине 7 метара, као и тротоар ширине од 1,5 метара који ће бити на располагању и власницима осталих објеката у непосредној околини, као и свим грађанима Пожаревца.
  Почетку радова присуствовали су  и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, председник Скупштине Града Бојан Илић са заменицима, чланови Градског већа и директори јавних предузећа. Градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић, истакао је задовољство што компанија Арива наставља да развија своје пословање у Пожаревцу, доприносећи даљем економском развоју града.


 • ОДРЖАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА „СТОП ШОП“-A:Понуђено триста нових радних места


  Сајам запошљавања за потребе аустријског Ритејл парка „Стоп шоп“ у Пожаревцу  обележило је велико интересовање млађих генерација. Међу потенцијалним послодавцима било је седам домаћих и страних брендова. Иначе, „Стоп шоп“ ће почети са радом у априлу и у првом маху упослити 300 нових радника. Detaljnije…