• Сикируш и Кнежевић спортисти године у Петровцу на Млави


  ИЗБОР НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА, ЕКИПА И СПОРТСКИХ РАДНИКА ПЕТРОВАЧКЕ ОПШТИНЕ ЗА 2016. ГОДИНУ

  IMG_4754У организацији Спортског савеза Општине Петровац, под покровитељством Општине Петровац на Млави у Културно – просветном центру, 3. фебруара, одржана је традиционална манифестација избора најбољих спортиста петровачке Општине у 2016. години. По деветнаести пут одато је јавно признање онима који су у претходној години Општину Петровац презентовали на најбољи начин, од најмлађих спортских нада, до ветерана и спортских радника. Свечаности су присустовали председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар, председник Општине Петровац Душко Нединић, председник Скупштине општине Миланче Аћимовић, заменик председника Општине Горан Ристић, заменик председника СО Дејан Живановић, представник Фудбалског савеза Србије Радиша Драгојевић, директори и представници јавних предузећа, установа и институција, спортских удружења и клубова. Detaljnije…


 • Свет спорта (012)


  Масовност струковне организације ФС БО

   sportФудбалски савез  Браничевског округа има једну од најмасовнијих стручно струковних организација у Србији. На крају 2016. године тај број (судије и инструктори) је 272 (184 судија и 88 инструктора). Судије: Пожаревац 54, Петровац 32, Кучево 18, Жагубица 16, Жабари 19, Велико Градиште 14, Голубац 14, Мало Црниће 17. Инструктори: Пожаревац 22, Петровац 21, Кучево 9, Жагубица 7, Жабари 7, Велико Градиште 8, Голубац 9, Мало Црниће 5. Detaljnije…


 • Историја кошарке вредна поштовања


  img_3048У свечаним салонима Градског задања у Пожаревцу прошлог петка, поводом 60 година кошарке у Пожаревцу, уприличен је пријем за све спортске раднике, који су допринели развоју кошарке у граду под Чачалицом. Ово је била прилика и да се најзаслужнијим појединцима и организацијама  уруче повеље и захвалнице.

  Пријему су присуствовали гости из Кошаркашког савеза Србије, Предраг Даниловић, коме је ово била прва радна посета након што је изабран за председника Кошаркашког савеза Србије, Дејан Томашевић, актуелни генерални секретар Кошаркашког савеза Србије, Душан Ђурић, члан УО Кошаркашког савеза Србије и секретар Регионалног кошаркашког савеза Централне Србије и Бојан Вељковић, члан Председништва РКС. Detaljnije…


 • НА ТОДОРОВУ СУБОТУ У КАСИДОЛУ: Почиње сезона коњичких трка


  IMG_8108

  На касидолском хиподрому у оквиру Тодорове суботе, 19. марта са почетком у 12 часова, одржаће се коњичке трке у организацији коњичке секције „Кнез Михаило“ из Касидола. Ово такмичење на којем ће учествовати грла из Шапца, Сурчина, Пожаревца, Крагујевца, има традицју дуго преко 100 година и по важности на другом је месту, одмах после Љубичевских коњичких игара.


 • ОДБОЈКА: Боричићу статуа Књаза Милоша


  9

  Боричић и Спасовић

  После успешно организованог 51. турнира Купа Србије за одбојкаше, делегација Града Пожаревца (генерални спонзор) и клуба Млади радник (организатор) посетила је Одбојкашки савез Србије и том приликом, у знак захвалности на указаном поверењу и на одлуци да се финални део Купа одржи у Пожаревцу, уручила председнику ОСС Александру Боричићу статуу Књаза Милоша Обреновића.
  Поред представника клуба, председника УО Игора Ристића и члана Лазара Ристића, пожаревачку делегацију чинили су и председник Организационог одбора Недеље одбојке, председник Скупштине Бане Спасовић, некада истакнути одбојкаш, директор Дирекције за изградњу Митар Караџић, као и председник за спорт Града Пожаревца Златан Костић.
  -Указана нам је велика част што смо у седишту Одбојкашког савеза, у друштву господина Боричића, који је толико дао домаћој и светској одбојци. Његове похвале на рачун нашег клуба и организације посебно годе, када се зна да је као спортски функционер присуствовао великом броју утакмица и такмичења у читавом свету, рекао је Спасовић.
  Овом приликом разговарало се о даљој сарадњи на одбојкашком пољу и плановима прволигаша ОК Млади радник за повратак у елиту и излазак на евопску сцену, односно могућностима Града Пожаревца да стане иза будућих пројеката свога клуба. Такође, Савез је пожаревачком ОК уручила донацију од 10 професионалних лопти за сениорски погон, као и 30 лопти намењених школи одбојке и млађим категоријама клуба у вредности од укупно 200 хиљада динара.
  Уколико Црвена звезда освоји домаће првенство, Млади радник као финалиста домаћег Купа, биће учесник Купа ЦЕВ-а и имаће минимум две међународне утакмице.