• ДОМИЈАДА У КОСТОЛАЧКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ


  Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла“ данас је домаћин Регионалног  сусрета домова ученика средњих школа у спорту „Домијада 2018“ .

  Такмичење се одвија у одбојци, стрељаштву и стоном тенису у мушкој и женској конкуренцији, а учествује 220 такмичара из 8 домова ученика средњих школа из Јагодине, Ћуприје, Крагујевца, Рековца, Свилајнца, Пожаревца и Костолца.

  Detaljnije…


 • СПОРТСКИ ЦЕНТАР ПОЖАРЕВАЦ: Меморијални турнир СВИ ЗА 16


   

  Пожаревац је традиционално један од градова учесника Меморијалног турнира „Играјмо за 16“ који се скоро две деценије одржава у Србији. Подсећамо, турнир се игра у спомен на трагично настрадале раднике РТС-а током НАТО бомбардовања зграде у Абердаревој улици 23. априла 1999. године.

  Више од 180 екипа ове године учествује у пет спортова, а највише их је у малом фудбалу. Уз Београд и Пожаревац, учешће су поново узели градови Ниш, Крагујевац, Јагодина, Суботица, Зрењанин, Ужице и Бор. Поред малог фудбала, ове године ће се одржати такмичење и у стоном тенису, куглању, баскету „три на три“ и први пут у ПЕС-у, компјутерској игри виртуелног фудбала.

  Пожаревачки турнир ће се одигравати у два дана, у суботу 17. марта и, недељу дана касније, 24. марта. За пласман у финале бориће се осам екипа и то: „Новинари“, „Градска управа Пожаревац“, „Кафе АС“, ЈКП „Комуналне службе” Пожаревац, „Електроморава”, „Соле и другари”, „Олимпик” и „Ватрогасно-спасилачка служба” Пожаревац.

  Жребом, који је организован у КСЦ Пожаревац, одлучено је да у првом сусрету од 12 сати снаге одмере екипе „Олимпик” и ЈКП „Комуналне службе” Пожаревац. Сат времена касније за полуфинале бориће се шампион овог турнира из 2016., екипа „Електроморава” и „Ватрогасно-спасилачка служба” Пожаревац. Од 14 сати састају се „Соле и другари” и Градска управа Пожаревац, да би од 15 часова снаге одмерили „Кафе АС“ и „Новинари“.

  Суперфинале у малом фудбалу биће одржано 15. априла у УСЦ „Вождовац“ на Бањици, уз директан пренос на РТС-у.


 • ЏИПИЈАДА У БАРАМА 17.МАРТА: РЕВИЈАЛНА И БЛАТЊАВА АВАНТУРА


  Осма џипијада чији су организатори месна заједница Баре, OFF ROAD KLUB STIG 4 X 4 и Туристичка организација Града Пожаревца биће одржана у суботу, 17. марта, најављено је данас на конференцији за медије.

  На џипијади коју још називају блатњавом авантуром, очекује се учешће око 150 такмичара. Ове године, џипијада има два дела: ревијални ће се одржати у петак, 16. марта на Тргу ослобођења у Пожаревцу у времену од 15 до 19 часова.У то време, обавестила је Јелена Вуказић, директорка ТО Пожаревац, центар града ће бити затворен за саобраћај, док ће посетиоци моћи да уживају у паради моћних машина.

  Главни догађај је у суботу и почиње скупом учесника у 9 сати у Барама. Туристичка вожња почиње у 10 шумским  путевима до Малог Градишта, а главна атракција, такмичарски део у 13 часова. Очекује се учешће 110 џипова и по 20 квад и мотокрос возила:

  -Специфичност џипијаде у Барама је једна од најтежих стаза у Србији јер је блатњава, али упркос тежини, није велики ризик за возила, рекао је Слободан Васић и додао да се очекује долазак екипа из целе Србије, па чак и из иностранства, како је то досадашње искуство показало.

  Организатори  очекују да се током наредних година, џипијада као спортска и туристичка атракција унапреди новим садржајима и траје два дана.

  Д.Д.


 • ОДБОЈКАШИ МЛАДОГ РАДНИКА И ЗВЕЗДЕ ИГРАЈУ У СУБОТУ


  У суботу, 10. марта, у Културно спортском центру Пожаревац одиграће се првенствена утакмица између ОК „Млади радник“ и ОК „Црвена звезда“ са почетком у 19,00 сати.


 • СПОРТ ЦЕНТАР У ПОЖАРЕВЦУ: Највећи у Браничевском округу


  На адреси Чеде Васовића 54 отворен је „Спорт центар“ који један од најбоље опремљених у Србији. Центар је отворен у сарадњи две фирме, „Capriolo“ из Бачке Тополе и „Top Gun“ из Пожаревца. Купцима се нуди велики избор бицикла, делова и сервис за исте, пратеће опреме, као и различитих справа за вежбање по врло повољним ценамa.  Kупци могу остварити специјалне попусте, 10% до краја недеље на куповину бицикла и 15% на фитнес програм који се може искористити до краја марта. Detaljnije…