С П О Р Т

С П О Р Т 2018-08-02T14:36:50+00:00

Са спортских терена 

Одбојкашки кадетски репрезентативци

Селектор одбојкашке кадетске репрезентације Србије Бошко Мачужић позвао је у репрезентатини састав, поред осталих и момке из Браничевског округа, односно из клубова „ВГСК“ (Велико Градиште) и „Млади радник“ (Пожаревац). То су дизач Богдан Станковић (ВГСК) и примачи Милутин Мијајловић (ВГСК) и Јован Степановић (Млади радник).

Баскет турнир у Костолцу

У Костолцу се 10. и 11.августа одржава Баскет турнир. Организатори су: Културно спортски центар „Костолац“ и КК „Пожаревац“, а покровитељ Градска општина  Костолац. Новчане награде су за прво место 50.000, за друго 20.000 и за треће место 30.000 динара.Котизацоија је 3.000 динара.Телефони: 062/ 593-518 и 060/ 13 – 23 – 243.

Три победе Младог радника

Пожаревачки српсколигаш„Младирадник1926“одиграо је до сада три утакмице провере и забележио све три победе. У Петровцу на Млави побеђена је „Слога 33“ са 5:1, у Великом Градишту домаћи „ВГСК“ са 8:1 и у Пожаревцу претендент за титулу првака у Српској лиги „Запад“, „Смедерево 1924“са 2:1.

Петарда иза Ложионице

Настадиону иза Ложионице „Железничар“ је у пријатељском одмеравању снага победио „Тговачки“ (Петровац на Млави) са 5:0. Голове су дали: НемањаЖивковић (2), Вукашин Аврамовић (2) и Немања Вукановић.

Турнир Брежане 2018

Турнир у малом фудбалу „Брежане 2018“ почиње 6. августа.Уплата по екипи и зноси 6.000 динара.Награде су за прво место 50.000, друго 30.000 и треће место 20.000 динара.Предвиђенесу и наградезанајбољегстрелца,играча и голмана.Телефони:060/ 812-65-94 и 064/ 33-633-11.

Кренули и Љубичевци

Фудбалски клуб „Љубичево“ почео је припреме за наредну првенствену сезону 2018/19.у недељу 29. јула. После прозивке одржанје и први тренинг на игралишту поред пруге. ФК „Љубичево“ као и минуле сезоне има исте амбиције односно ,бориће се за сам врх табеле у Градској лиги Пожаревац.

На „Западу“ само махачи

На листи судија за Срспку лигу „Запад“ нема ниједног главног арбитра из ФС Браничевског округа. Само су прошла двојица махача, а то су Милош Живановић (Костолац) и Дејан Ђорђевић(МалоЦрниће).

Делегати на Зони

На листи делегата за Подунавско – Шумадијску зону из ФС Браничевског округа су: Бобан Огњановић (ГФС Пожаревац), Денис Перић, Драган Кузмановић, Зоран Степановић (ОФС Петровац на Млави), Саша Милетић, Бранко Кецман (ОФС Кучево),Слободан Јовановић (ОФС Велико Градиште), Дејан Тошић (ОФС Жагубица),Милобран Милићевић (ОФС Мало Црниће) и Дејан Рашковић (ОФС Жабари).

Динић делегат на Српској лиги

Секретаријат ФС РЗС усвојио је листу делегата и спортских радника за Српску лигу „Запад“. Из ФС Браничевског округа једини делегат је Владан Динић (ГФС Пожаревац).Такође, и на листи посматрача је само Драган Стојадиновић (Петка, Костолац),а комесар за такмичење је Златко Стокић (ОФС ВеликоГрадиште).

Четири клуба у Подунавско – Шумадијској лиги

У пионирској Подунавско-Шумадијској лиги коју води ФС РЗС учествоваће четири клуба из ФС Браничевског округа. Састав лиге (2018/19): „Млади радник 1926“ (Пожаревац), „Бамби“ (Пожаревац), „Пинкум“ (Велико Градиште), „Слога 33“ (Петровац на Млави), „Шумадија“ (Аранђеловац), „Цепелин“ (Смедерево), „Плана“ (Велика Плана), „Јасеница 2017“ (Смедеревска Паланка), „Дуљај“ (Топола), „Колонија 11.421“ (Смедеревска Паланка), Батичина, „Соко 2015“(Сараорци).

КАФ „Пастуви“ доделило захвалнице

Захвалнице за сарадњу и подршку Клуб америчког фудбала „Пастуви“ из Пожаревца доделио је бројним пријатељима. Међу добитницима су и „Реч народа“ и спортски новинар Радомир Сандић

Миловановић клупски голгетер

У претходној српсколигашкој сезони (2017/18), први стрелац Младог радника био је Милан Миловановић са 5 датих голова, Војислав Бојатовић и Марко Васиљевић дали су по 4,Урош Петковић,Милан Лазић, Марјан Марковић, Александар Муљајић, Јован Младеновић,Филип Крстић по 2, Александар Димитријевић, Петар Јовановић Дејан Јовановић и Душан Јовановић по 1 гол.

                                                                                                          Раде Сандић

Даме траже место под сунцем

    Једини женски клупски суперлигаш из Браничевског округа, кадa су у питању спортискиње, ЖФК „Пожаревац“ има отежане услове за рад у припремном периоду. Реч је о једном од пар клубова староседелаца у нашој женској фудбалској елити. Председник клуба Љубиша Станојловић са сарадницима настоји да се припреме обаве ваљано.

         -Почели смо са радом у суботу, 14. јула на Вашаришту. Наш тренер Сандра Стефановић и спортски директор Стојан Јовановић тренутно имају на располагању 20 фудбалерки. Ради се свакодневно, али имамо проблема са терминима јер Градски стадион нема помоћни терен. Користи се главни и једини травнати терен, а на њему тренирају и сениори Младог радника 1926, који се такмиче у Српској лиги „Запад“ као и све млађе селекције, тако да је велика гужва, каже Станојловић.

           Тешки услови за рад и скромне финансије не обесхрабрују девојке и руководство клуба.

           -Напустила нас је Тијана Милошевић, која ће наставити каријеру као фудбалски судија. Из подмлатка пребацили смо у сениорски састав Милену Ђулејић и Марију Ивановић. За сада немамо ни једну принову. Све нас посебно радује успешан повратак, после паузе због операције,  актуелне репрезентативке, нашег капитена и првог голгетера Марије Вуковић,  која издржава сва оптерећења и биће опет наша ударна снага.

           Пожаревљанке меркају за наредну сезону у конкуренцији осам клубова, златну средину.

 

          Биће жестока Супер лига у сезони 2018/19. Новајлија је само „Раднички 1923“ из Крагујевца. Фаворити су „Спартак“ и „Црвена звезда“, а за горњи део табеле бориће се „Машинац“, „Слога“ из Земуна и новосадска „Војводина“. У тој групи је и ЖФК „Пожаревац“. Наш циљ је да будемо у средини табеле. Ако не будемо играли плеј-оф онда да осигурамо пето место, односно прво место за играње плеј-аут мини лиге, каже Станојловић.

            ЖФК „Пожаревац“ ће учествовати на турниру у Дубовцу код Ковина на коме ће играти шест клубова из наше Супер и Прве лиге Србије. Затим следе већ уговорени сусрети са Земуном и Црвеном звездом као и са Војводином у  Новом Саду.

                                                                                                          Раде Сандић

„Млади радник“ за корак више

 „Млади радник 1926“ почео је припреме на време са јасним амбицијама да се у предстојећој првенственој сезони у Српској лиги Запад буде у врху табеле. Тренер Андрија Ферлеж ће у својој другој години рада (а после освајања осмог места) са Пожаревљанима покушати да створи нови модел игре којим би привукао што више публике на Вашариште.

        -Припреме ће трајати пет недеља и обавиће се  комплетно на нашем Градском стадиону где имамо солидне услове за рад. Нису планиране заједничке припреме ван Пожаревца. Морамо  у ходу да решавамо одређена питања, која су битна за колективан рад и стварање унутрашње мотивационе атмосфере, а уједно да будемо константно присутни и уочени у нашем граду, каже Ферлеж.

         Заказано је седам утакмица провере. Противници  су:Слога 33 (Петровац на Млави), Раднички(Ковин),ВГСК(Велико Градиште), Смедерево, Железничар (Панчево), Јагодина –Табане,  РСК (Раброво).

         -Тих седам сусрета биће нам права провера могућности тима који припремамом. Клубу су приступили: Тасић, Јанковић и Живковић из Пролетера, Михајловац. Настојаћемо да пронађемо и једног крилног нападача. Морамо знатно да унапредимо игру. Чека нас зато врло озбиљан рад. Остали играчки кадар од прошле сезоне  састављен од све самих пожаревачких играча, остаје непромењен. Заошрићемо конкуренцију и играти агресивно и брзо, како код куће, тако и на гостовањима.

          Темељ је постављен, предстоји надоградања.

          -Финансијска конструкција није побољшана, па ћемо се пружати према могућностима. Обећања не волим да дајем, али само велики рад може донети праве резултате. Основни циљ је да будемо стабилан српсколигаш и пласманом се удаљимо на време од опасних вoда. Поставили смо темеље минуле сезоне и сада морамо да их ојачамо. Учвршћивање целе конструкције Младог радника, на свим нивоима је примаран задатак, а након тога размишљаћемо о вишим циљевима и Првој лиги.

                   Велика стручна појачања у клубу су професор Горан Туфегџић и новопостављени спортски директор Марјан Марковић.

          -Несумњиво да ће велику помоћ клуб имати од наших познатих интернационалаца Горана Туфегџића и спортског дирекора Марјана Марковић. Све то јасно говори да се ствара прави тим људи, који желе пуну реафирмацију пожаревачког фудбала односно градског клуба „Млади радник“, претходних деценија највећег спортског бренда Пожаревца, каже Ферлеж.     

                                                                                                          Раде Сандић

БРЕЖАНЦИ ПОКРЕНУЛИ „БСК 1931

Након краће паузе, захвајујући фудбалским радницима и пријатељима клуба, активиран је ФК „БСК 1931“, који ће од наредне јесени поново да се такмичи у лиги ГФС „Пожаревац“. У Брежану се осећао та јфудбалски и спортски недостатак , па није требало много времена да се постигне договор самих мештана , а уз помоћ и подршку ГФС „Пожаревац“ и укључи у редовно такмичење.

На промоцији новог „БСК 1931“ одиграна је пријатељска утакмица са комшијама, с оне стране Велике Мораве, екипом „Стари храст“ из Шаинца, а потом је било заједничког дружења и нових разговора и договора ужег руководства клуба у коме су:Драган Борисављевић „Цига“ (председник), Бојан Cтојковић (потпредседник), Милош Павловић (секретар) и Предраг Петровић (менаџер) са представницима ГФС „Пожаревац“ које је предводио председник Владан Динић.

       – „БСК 1931“ поново креће са радом.Фактички затварамо причу коју смо започели пре две године кад смо зацртали да свако наше село има фудбалски клуб, односно да се клубови поново активирају и настави фудбалска традиција, која је у претходним деценијама била главна спортска карактеристика сваке наше сеоске месне заједнице. Верујем да ће све бити како треба. Нема разлога да тако не буде. Поред клуба из Брежана, од јесени Градску фудбалку лигу коју води ГФС „Пожаревац“ појачаће још три, а можда чак и четири сеоска клуба. Брежанци су се ревитализовали у сваком фудбалском погледу, од игралишта, па до људи и потребних новачних средстава. ГФС „Пожаревац“ ће помоћи овом клубу према својим могућностима као што су регистрација играча, логистичка подршка и набавка неких основних средстава потребних за нормалан рад и такмичења, рекао је Динић.

                                                                                                          Раде Сандић

СТОНИ ТЕНИС – СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

                   Захтеви за бољу организацију такмичења                 

            У Зрењанину је одржана седница представника мушке Супер лиге. Присуствовали су Миодраг Грандић (Раднички), Дмитар Мајсторовић (Банат), Имре Пете (Темерин), Слободан Лугоња (Стенес), Небојша Крстић (Пожаревац), Мирко Гавриловић (Спартак) и Драган Клајић (Бачка Паланка). Изнети су и прихваћени заједнички ставови у вези такмичења као и у вези неких одлука ИО СТС Србије са којима се не слажу (играње на двојну регистрацију, играње плеј-офа, увођење куп такмичења и Супер купа, играње до три победе). Закључено је да се оснује Заједница Супер лиге за мушкарце.


 СТАРТОВАЛЕ И ДАМЕ У КОПАЧКАМА

                            Суперлигаш ради свакога дана

            У суботу 14. јула суперлигаш ЖФК „Пожаревац“ кренуо је са припремама за наредно првенство. Све фудбалерке у присуству спортског директора  Стојана Јовановића и тренера Сандре Стефановић поздравио је и зажелео успешан рад председник клуба Љубиша Станојловић. Пожаревачке даме у копачкама тренираће свакога дана на Градском стадиону и играти утакмице провере како би се што боље припремиле за првенство које почиње 18. августа.


 НОВИ КОМЕСАР ЗА СРПСКУ ЛИГУ „ЗАПАД“

                                         Поверење Стокићу

           Познати фудбалски радник из Великог Градишта Златко Стокић изабран је за комесара за такмичење  Српскел иге „Запад“ у сезони 2018/19.


 РАЗВОЈНА  ФУДБАЛСКА ЛИГА ФС РЗС – ЖЕНЕ

                                     Пожаревљанке четврте

           Коначна табела (2017/18): 1. Савац (Шабац)  46, 2. Слога 016 (Крагујевац) 37, 3. Шумадија 1903 (Крагујевац) 36, 4. ЖФК Пожаревац 22, 5. Шабац   18,  6. Једиснтво (Уб)  17, 7. Плана (Велика Плана)  16, 8. Мачва (Шабац) 11,  9. Карађорђе   (Топола)  1, 10. Мачванка (Дубље) 0.


 МАЛИ ФУДБАЛ  – ЛЕТЊИ ТУРНИРИ

                                        „Бубушинац  2018

             Традиционални летњи турнир у малом фудбалу „Бубушинац 2018“ са  16 сениорских тимова има 4 групе, у свакој по 4 екипе. Група – „А“: No name, Слатки момци, ФК Напредак, Биће боље, али само нама. Група – „Б“: Геодетска радња “Асус“, Изолатор, Ловци, Кафе Урбан. Група – „В“: Бубушинац, Грк Спид – Раља, Тулба, Кличевац. Група – „Г“: Пингвини са Мадагаскара, Стари Костолац, Паклена машина, Знаш ме – знам те.


 ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

                                        „Ћовдин  2018

              ФК Крилаш и ФК Ударник 2015 организују турнир у малом фудбалу „Ћовдин  2018“. Награде за сениоре: 1. место 80.000, 2. место 40.000 и 3. место 20.000 динара, а 4. место доноси бесплатно учешће на следећем турниру (2019.) Награде за ветеране и пионире зависе од броја пријављених  екипа. Уплате: 7.000 (сениори), 3.000 динара  пионири и ветерани. Пријављивање је до 25. јула, а извлачење парова два дана касније, 27. јула. Телефони: 062/ 347 – 455,  069/ 2 – 347 – 900,  069 / 502 – 19 – 84 и 062 / 8666 – 579

 

                                                                                                          Раде Сандић

Пожаревац: У току „Кошаркашко лето 2018.“

Спортски терени Дома ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ су током јучерашњег поподнева окупили велики број младих Пожаревљана. Наиме, другу годину за редом на овом простору уз подршку Града Пожаревца, Спортског савеза Пожаревца, Културно – спортског центра Пожаревац и Пољопривредне школе „Соња Маринковић“,  отпочела је летња спортска радионица Кошаркашког клуба „Пожаревац“ „Кошаркашко лето 2018.“ чији је мото „Кошарка за све!“

Полазнике су овом приликом посетили Ана Миљанић, члан Градског већа, Златан Костић, председник Спортског савеза града Пожаревца, као и Дарко Милојевић, председник Кошаркашког клуба „Пожаревац“.

– Оно што је битно, Град Пожаревац ће ове године подржати догађај одређеним средствима јер желимо да што више тренира један од наших најтрофејнијих спортова, истакла је Ана Миљанић. – Подржаћемо сваку сличну иницијативу, о било ком спорту да је реч, но, изузетно смо поносни на ову спортску радионицу, јер ће свако дете које жели да тренира кошарку моћи током лета потпуно бесплатно да се бави овим спортом.

Како смо сазнали, бесплатна обука се  обавља  под стручним надзором искусних тренера Кошаркашког клуба „Пожаревац“ који ће настојати да својим искуством и ентузијазмом пренесу знање на младе и да после обуке што већем броју учесника омогуће улазак у чланство овог Клуба.

– И ове године радићемо за сву децу која су у граду, желе да се друже, играју лоптом, али и науче или усаврше кошаркашку вештину, рекао нам је Дарко Милојевић. – Сами тренинзи зависе од групе и узраста деце, тако да ће се радити сегментарно током читавог дана. Са поносом истичем да је са нама професор Иван Папић  оперативни тренер млађих категорија који ће радити са најмлађим узрастом и девојчицама, тако да ће деца кроз игру научити много тога.

Током трајања „Кошаркашког лета“ очекује се долазак и Милоша Теодосића капитена репрезентације Србије, са неколицином својих играча, организоваће се посете Кошаркашком кампу на Сребрном језеру, једном до два пута недељно деца ће ићи на градски базен, а очекују се и још неки сродни садржаји.

Иначе, у „Кошаркашко лето“ дечаци и девојчице могу се укључити и накнадно, и биће довољно само да дођу на спортске терене на Тулби и јаве се неком од тренера.  Летња спортска радионица Кошаркашког клуба „Пожаревац“ „Кошаркашко лето 2018.“  трајаће до последњих дана августа, односно, до првих припрема за почетак нове школске године.

 Текст и снимци: Влада Винкић

ОДБОЈКАШКИ КЛУБ МЛАДИ РАДНИК

Припреме почињу 30. јула

            Пожаревачки суперлигаш „Млади радник“ почиње са припремама за нову сезону 30.јула. Тада ће нови тренер Милан Ђуричић извршити прозивку и одржати први тренинг.

           У стручном штабу ОК „Млади радник“, поред шефа Милана Ђуричића биће и тренери из Пожаревац: Ивица Јевтић (прослављени играч, који је завршио каријеру прошле  сезоне) и Иван Благојевић.


 СТОНИ ТЕНИС – СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

                   Захтеви за бољу организацију такмичења                 

            У Зрењанину је одржана седница представника мушке Супер лиге. Присуствовали су Миодраг Грандић (Раднички), Дмитар Мајсторовић (Банат), Имре Пете (Темерин), Слободан Лугоња (Стенес), Небојша Крстић (Пожаревац), Мирко Гавриловић (Спартак) и Драган Клајић (Бачка Паланка). Изнети су и прихваћени заједнички ставови у вези такмичења као и у вези неких одлука ИО СТС Србије са којима се не слажу (играње на двојну регистрацију, играње плеј-офа, увођење куп такмичења и Супер купа, играње до три победе). Закључено је да се оснује Заједница Супер лиге за мушкарце.


 СТАРТОВАЛЕ И ДАМЕ У КОПАЧКАМА

                            Суперлигаш ради свакога дана

            У суботу 14. јула суперлигаш ЖФК „Пожаревац“ кренуо је са припремама за наредно првенство. Све фудбалерке у присуству спортског директора  Стојана Јовановића и тренера Сандре Стефановић поздравио је и зажелео успешан рад председник клуба Љубиша Станојловић. Пожаревачке даме у копачкама тренираће свакога дана на Градском стадиону и играти утакмице провере како би се што боље припремиле за првенство које почиње 18. августа.


 НОВИ КОМЕСАР ЗА СРПСКУ ЛИГУ „ЗАПАД“

                                         Поверење Стокићу

           Познати фудбалски радник из Великог Градишта Златко Стокић изабран је за комесара за такмичење  Српскел иге „Запад“ у сезони 2018/19.


 РАЗВОЈНА  ФУДБАЛСКА ЛИГА ФС РЗС – ЖЕНЕ

                                     Пожаревљанке четврте

           Коначна табела (2017/18): 1. Савац (Шабац)  46, 2. Слога 016 (Крагујевац) 37, 3. Шумадија 1903 (Крагујевац) 36, 4. ЖФК Пожаревац 22, 5. Шабац   18,  6. Једиснтво (Уб)  17, 7. Плана (Велика Плана)  16, 8. Мачва (Шабац) 11,  9. Карађорђе   (Топола)  1, 10. Мачванка (Дубље) 0.


 МАЛИ ФУДБАЛ  – ЛЕТЊИ ТУРНИРИ

                                        „Бубушинац  2018

             Традиционални летњи турнир у малом фудбалу „Бубушинац 2018“ са  16 сениорских тимова има 4 групе, у свакој по 4 екипе. Група – „А“: No name, Слатки момци, ФК Напредак, Биће боље, али само нама. Група – „Б“: Геодетска радња “Асус“, Изолатор, Ловци, Кафе Урбан. Група – „В“: Бубушинац, Грк Спид – Раља, Тулба, Кличевац. Група – „Г“: Пингвини са Мадагаскара, Стари Костолац, Паклена машина, Знаш ме – знам те.


 ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

                                        „Ћовдин  2018

              ФК Крилаш и ФК Ударник 2015 организују турнир у малом фудбалу „Ћовдин  2018“. Награде за сениоре: 1. место 80.000, 2. место 40.000 и 3. место 20.000 динара, а 4. место доноси бесплатно учешће на следећем турниру (2019.) Награде за ветеране и пионире зависе од броја пријављених  екипа. Уплате: 7.000 (сениори), 3.000 динара  пионири и ветерани. Пријављивање је до 25. јула, а извлачење парова два дана касније, 27. јула. Телефони: 062/ 347 – 455,  069/ 2 – 347 – 900,  069 / 502 – 19 – 84 и 062 / 8666 – 579

 Раде Сандић

 „Млади радник“ се усправио

 

Фудбалски клуб „Млади радник“ је највећи спортски бренд Града Пожаревца. Од свог оснивања 1926. године, па до данашњих дана, био је и остао симбол младости, спортске радости и понос Пожаревљана. Много је играча и руководилаца прошло кроз његове редове. Навијача је било на десетине хиљада, а играо је у бројним лигама, од Жупе до разних зона, српских лига, у Другој лиги (фузија са Грађанским из Свилајнца), Првој лиги Србије, у Супер лиги Србије (2009/10), са Црвеном звездом, Партизаном, Војводином, ОФК Београдом…

         Стадион на Вашаришту памти лепе и тужне дане. После играња у елити и експресног испадања, долази до суноврата који се није могао зауставити због енормних дуговања и недомаћинског пословања (није плаћан ни обавезан порез), па је клуб силазио у нижи ранг и потом, као српсколигаш, отишао у стечај. Заправо је угашен, да би се, ипак, поштоваоци „Младог радника“ одмах пресабрали и основали исти клуб, истог имена са додатком године оснивања. Већина људи, који су били творци највећег успеха (играње у елити), али и творци тоталног колапса, су се повукли пред изазовом „Нови почетак“ са знатно мањим новчаним средствима. Скромне финансијске могућности, премештај у нижи ранг и оскудица на свим нивоима су захтевали много одрицања да би се урадила стабилизација клуба. Прелазна фаза била је у Зони „Дунав“ где је клуб враћен административним актом. После само једне првенствене  сезоне, опет је административним потезом клуб убачен у Српску лигу. Кормило је поверено младом и амбициозном пожаревачком тренеру Андрији Ферлежу, који је успео да из састава, све самих играча из Пожаревца и околине, извуче максимум и освоји високо осмо место (46) у конкуренцији 16 клубова. Основни задатак свих у клубу био је да се избори  опстанак на „Западу“, али је остварен „пребачај“… Свакако да су за овај успех најзаслужнији играчи, који су веровали у тренера Ферлежа и председника Ђорђија Бојатовића и њихов даноноћни рад.

                   Задатак је испуњен у првој српсколигашкој сезони

            „Млади радник“ се после такмичарске 2017/18. усправио и доказао да је спреман да направи  први значајнији корак, заправо мали искорак. Мада  неки фудбалски стручњаци кажу да „Српска лига никад није била јача“, то је, ипак, само отрцана фраза. Уствари, ту се мисли на јачу финансијску конструкцију коју имају конкурентски клубови из других средина, али не и на квалитет. Пожаревац и његов клуба имају право да истакну кандидатуру за јуриш и освајање првог места већ у наредној сезони. Град под Чачалицом, као административно политички, културни, образовни и спортски центар Браничевског округа са преко 50.000 становника, требао би да има бар прволигаша.

            У овом тренутку је веома важно да се прво ојачају редови руководства клуба и да председник Бојатовић оформи тим успешних људи за остварење тога плана. Подестимо да Бојатовић има вишедеценијско функционерско фудбалско искуство, а уз то је и веома способан привредник. Под условом да се редови руководства среде и ојачају, лако ће бити стручном штабу да ради и ствара резултатске успехе. Стварањем јаког управног апарата и дизањем квалитета игре на виши ниво, већ после првих победа, трибине стадиона на Вашаришту би биле пуне, јер Пожаревљани воле фудбал и знају шта је квалитетна игра.

               За који дан ће се знати шта је урађено на плану унутрашње консолидације и какве су амбиције клуба у  новој такмичарскј сезони 2018/19. у Српској лиги „Запад“ у којој ће се такмичи од наредне јесени још један представник из Браничевског круга, ФК „РСК“ из Раброва,  који је у лигу ушао као првак Зоне „Дунав.“

           Пожаревљани са нестрпљењем очекују  да виде нови „Млади радник 1926“ убеђени да ће њихов клуб бити, што и треба, један од главних фаворита за освајање првог места на српсколигашком „Западу“ и да ће најзад, после неколико резултатски сушних година, кренути стазама славе. Момцима у црвеним дресовима треба само конкретнија и јача подршка за остварење тог циља.

 Текст и фото: Р.Сандић

Футсал привлачан за пожаревачке навијаче

Футсал или мали фудбал је веома популаран у граду под Чачалицом. Уласком у Другу футсал лигу Србије још више се добило на популарности. Основни задатак пред младим тренером Марком  Гавриловићем из Крагујевца био је да се избори опстанак. На крају је освојено високо пето место и потврђен прави квалитет играча, који су већином из Пожаревца и Браничевског округа. Резултатски показатељ од 11 победа, 2 ремија и 9 пораза, уз позитивну гол разлику 96:68 (+28) и освојена 35 бодова су право мерило успешности.

         То је све утицало и на добру посету. У просеку је било преко 500 гледалаца по утакмици, тако да је клуб са те стране, уз ОК „Млади радник“ (суперлигаш) на водећој позицији у граду. Руководство клуба је било максимално ангажовано и поред играча и стручног штаба дало немерљив допринос испуњењу заједничког циља. Као и на одбојкашким и фудбалским утакмицама (ФК Млади радик) улазнице се наплаћују, а свака купљена улазница учествује у лутрији са пригодним наградама.

        Наравно, домаћи играчки кадар  привлачи публику, која воли да гледа своје мајсторе „ше ве“ и дриблинга на „петопарцу“, па је и навијање максимално и права подршка са трибина. Неоспорно да футсал Пожаревљанима доноси право уживање, поготово што се игра у хали КСЦ „Пожаревац“ где је максимална удобност у сваком тренутку, посебно у кишним и зимским данима. Атмосфера је у сваком погледу права спортска. Организација утакмица је била беспрекорна.

        По завршетку успешног дебитантског наступа, у јакој конкуренцији друголигашког каравана састављеног од 12 клубова, уследио је одлазак успешног тренера Гавриловића, тако да ће до краја овог месеца морати да се реши питање новог шефа струке. Нови кормилар мораће да настави  успешан ход клуба из претходне сезоне и бори се за висок пласман. По играчком квалитету, пожаревачки клуб може да јуриша ка врху и да се бори за пласман у елитни ранг такмичења, што опет све зависи од амбиција руководства и наравно финансијских могућности.

        У сваком случају футсал клуб КМФ „Пожаревац“, који негује и млађе селекције, има сигурну будућност, јер је веома популаран у граду под Чачалицом у коме мали фудбал има вишедеценијску традицију и бројне присталице и навијаче.

                                                                                Текст и фото: Раде Сандић

СЕДНИЦА ФС БО У КУЧЕВУ

        У среду, 11.јула у Кучеву се одржава седница ИО ФС БО. На дневном реду је усвајање извештаја комесара о минулом првенству (2017/18) за три лиге које води ФС БО, као и извештај комисије о одиграним бараж утакмицама за попуну ових лига. Извештаје подносе Славиша Милутиновић (Браничевска лига), Момир Павловић (МФЛ Дунав), Дејан Тошић (МФЛ Млава) и Весна Ђорђевић (бараж).Биће усвојени и састав лига за нову сезону (2018/19), календар такмичења и листе службених лица (судије, делегати, контролори и посматрачи).


КЛУБ  АМЕРИЧКОГ ФУДБАЛА „ПАСТУВИ“

Захвалнице за сарадњу и подршку

              Поводом обележавања јубилеја, 15 година од оснивања клуба, КАФ „Пастуви“ су доделили захвалнице играчима, тренерима и пријатељима. Признања су знак захвалности за допринос развоју и напретку клуба који је основан 2003. године.


МАЛИ ФУДБАЛ – ЛЕТЊИ ТУРНИРИ

Сираково 2018.

             Шеснаести по реду Стишки турнир у малом фудбалу „Сираково 2018“ почиње 16. јула. Извлачење парова је 15. јула. Новчане награде су: 1.место 200.000. 2.место 100.000 и 3.место 50.000 динара. Обавештења: 063/69 – 82 – 82 и 061/19 – 88 – 072.


Батуша 2018.

             Традиционални турнир у малом фудбалу „Батуша 2018“ почиње 13.јула. Уплата по екипи износи 8.000 динара. Награде: 1.место 120.000, 2.место 60.00, 3.место 30.000 динара. Освојено 4.место доноси бесплатно учешће на наредном турниру (2019). Обавештења: 063/222 – 139 и 066/ 61 – 23 – 361.


 Берање 2018.

            Други Стишки турнир ( 6+1) у малом фудбалу на трави „Берање 2018“ биће одржан 21. и 22. јула. Фонд награда је 200.000, прво место вреди 120.000 динара.


Рановац 2018.

             Месна заједница Рановац и ФК „Младост“ организују турнир у малом фудбалу  „Рановац 2018“. Покровитељи турнира су СО Петровац на Млави и Спорски савез Петровац на Млави. Почетак турнира је 16. јула, а пријава екипа је до 15. јула. Уплата по екипи износи 7.000 динара. Награде су за освојено 1.место 80.00, за 2.место 40.000 и за 3.место 20.000 динара.Телефони: 063 / 881 – 59 – 20 и  062 / 56 – 66 – 05.


ФК „Љубичево“  има новог тренера

          Фудбалски клуб „Љубичево“ у новој првенственој сезони водиће пожаревачки стручњак Зоран Ристић. Прва прозивка „љубичастих“ и први тренинг обавиће се 1. августа на терену клуба, поред пруге у Љубичеву.

 Раде Сандић

Футсал – КМФ Пожаревац: Гавриловић завршио мисију

Уласком у Другу футсал лигу Србије (2017/18), пожаревачки клуб је ангажовао за тренера Марка Гавриловића, чији је основни задатак био да се обезбеди опстанак. Овај млади стручњак из Крагујевца бацио се на посао и испунио у потпуости захтев клуба. Пожаревљани су на крају првенства освојили пето место са 35 бодова у конкуренцији 12 клубова из Ивањице, Врања, Ниша, Београда, Зрењанина, Сопота, Горњег Милановца, Вршца и Руме. Од 22 првенствена сусрета, добијено је 11, два одиграна нерешено, а 9 утакмица је изгубљено.

-Освојено пето место је најбоља потврда да смо добро одрадили минулу дебитантску сезоне у Другој лиги. Са мало више среће били би у квартету водећих екипа. О нашем квалитету тимске игра најбоље говори однос датих и примљених голова (96:67) и то је резултирало високим пласманом. Људи из пожаревачког клуба и бројни навијачи су задовољни, али и поред тога, није дошло до даљег наставка сарадње. Била је обострана жеља да останем, али нисмо постигли договор, тако да у наредној сезони нећу бити на кормилу КМФ „Пожаревац“, коме желим пуно успеха, каже Гавриловић.                                  Р.Сандић

Ивањдански састанак: Два тријумфа Остојића

Под покровитељством Града Пожаревца и у организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ на пожаревачком Хиподрому  одржан је „Ивањдански састанак“. У оквиру тркачког дана одржане су четири касачке и две галопске трке са укупним наградним фондом од 450.000 динара.Први касачки окршај под називом „Ресава“ за грла која су у каријери зарадила до 300 бодова, припао је грлу „Golden“ са Јовицом Остојићем у сулкама и просечним касом по километру од 1.20,2. Следе „I Topčider“, „Mosaique Mar“ и „Hungaria Oaks“. Победничком тиму пехар је уручио Радиша Стојићевић, председник Скупштине КД „Кнез Михаило“.Уследила је касачка трка „Млава“ у којој је поново славио Јовица Остојић, овога пута са грлом „Island A.T“ и просечним касом по километру од 1.18,3. Други кроз циљ пројурио је „Emil Zola A.T“, а за њим „Worthy Jack“ и „Elita B.M“. Признање победнику предао је Даворин Живковић, потпредседник УО КД „Кнез Михаило“.

Галопско надметање „Кнез          Михаило“ – грло „Corona Bas“

           Први галопски окршај „Кнез Михаило“ на 1.300 метара за трогода грла која у досадашњој каријери нису остварила победу, припао је грлу „Corona Bas“ са јахачем Конкољем и постигнутим временом 1.19,1. Друго место освојио је „Pour Toi“ а за њим следе „Livia“ и „Senna Santinno“. Победнички пехар уручио је Александар Миленковић,  директор КД „Кнез Михаило“. Уследила је касачка трка „Морава“ у којој је у фантастичном финишу тријумфовао „Ragi Cocks“ за чијим сулкама се нашао Анђал. Победничко грло просечно је касало по километру 1.18,1. На друго место обрео се „Clair De Lune“, трећи је био „Son Of The Road“ и четврти „Varanno“. Признање је уручио Иван Станковић, управник Хиподрома.

„Меморијал Петра Урошевића“

Главно галопско надметање „Меморијал Петра Урошевића“ са наградним фондом од 130.000 динара, за дужину коњског врата у своју корист решио је „Atos“ са џокејем Љубомировићем и постигнутим временом 1.19,6. Следе „Istra“, „Lucy Miner“ и „Paton Sur“. Победничком тиму пехар су предале Јелена Урошевић и Дуња Тошић, ћерка и унука Петра Урошевића.

     Победничком тиму пехар је уручио Новица Живановић, председник Управог одбора Коњичког друштва   „Кнез Михаило“ у Пожаревцу.

                                                               Текст и снимци:  Д.Динић

Џудо клуб „Кучево“ Ксенији и Анастазији златне медаље

Џудо клуб „Кучево“ је на Турниру за млађе и старије пионире и кадете „Јагодина опен“ имао две представнице: Ксенију Коцић у категорији млађих пионирки до 44 кг и Анастазију Стојковић, такође у категорији млађих пионирки, али до 48 кг. Обе су имале по три борбе и све их убедљиво решиле у своју корист и и тако освојиле златне медаље.

           Овим је завршена полусезона у оквиру које  је Џудо клуб „Кучево“, на више изузетно јаких турнира, остварио веома запажене резултате.

АМЕРИЧКИ ФУДБАЛ

Упис нових чланова

          КАФ „Пастуви“ – Пожаревац почиње са припремама за нову јуниорску сезону. Право наступа имају играчи рођени 1999. године и млађих годишта. Тренинзи су почели јуче ( 2.јул) на терену између хале КСЦ „Пожаревац“ и Отвореног олимпијског базена којим руководи КСЦ „Пожаревац“. Одвијаће се  понедељком, средом и петком од 8:30 (преподне) и поподне од 18 – 20 часова. Тренер је Драган Филиповић (060/3 – 004 – 500).

                                                                                 Раде Сандић

МАЛИ ФУДБАЛ – ЛЕТЊИ ТУРНИРИ

Бубушинац 2018

Турнир у малом фудбалу „Бубушинац 2018“ почиње  15. јула. Фонд награда је од укупне уплате екипа. Котизација за јуниоре је 1.500, а за сениоре је 7.000 динара. Информације на телефоне: 063/8060 871 и 063/756 6728.

  Осаница 2018

Традиционални Петровдански турнир у малом фудбалу „Осаница 2018“. Игра се од 3 – 12. јула. Уплате по екипи су за сениоре 6.000, а за јуниоре 3.000 динара. Телефони: 012/630  119, 012/385 248 и 063/385 348.

 Раброво 2018

Турнир у Раброву почиње 5. јула. Новачне награде су за прво место 100.000, за друго 50.000 и за треће 20.000 динара. Уплате по екипи: 6.000 (сениори), ветерани и пионири су ослобођени новчаног учешћа. Покровитељи турнира су: Спортски савез Општине Кучево, ОШ у Раброву и МЗ Раброво. Генерални спонзор је Алуминијумски центар БРАМС из Раброва, а организатор је ФК РСК. Телефони: 063/71 -79 – 659 и 069/120 – 22 – 02.

  „Топлица Илић “ – Живица

         Трећи меморијални аматерски турнир у малом фудбалу „Топлица Илић“ почиње у Живици 20 јула. На турниру немају право наступа играчи из клубова: Супер, Прве, Српске и Футсал лиге. Уплата по екипи је 6.000 динара. Телефон: 061/ 07 – 4444.

 Јубиларни турнир „Голубац “

 У Голубцу од 16.јула почиње јубиларни 50. турнир у малом фудбалу „Голубац 2018“. Наградни фонд износи 600.000 динара. Покровитељ турнира је СО Голубац, медијски спонзор Голд радио, генерални спонзор Ивиком Енерџи, а организатор ФК „Ђердап“ (Голубац). Информације: 064/0181801 и 063/8092545.

 Лучица 2018

МЗ „Лучица“ и ФК „Слога“  организују традиционални летњи турнир у малом фудбалу на асфалтној подлози стадиона млаих спортова. Награде су: 120.00 (I), 60.000 (II) и 30.000 динара (III место). Такође су предвиђене награде за најбољег голмана, играча и стрелца. Уплата по екипи је 9.000 динара. Информације на 066/6 566 257, 063/253 120 и 063/143 86 43.

                                                                                  Раде Сандић

Триатлон: Нове медаље за Пожаревљане

Данас је у Сремској Митровици одржано Првенство Србије у триатлону на супер спринт дистанци где је Триатлон клуб „Пожаревац“ наступивши са шест такмичара освојио нове медаље. Најзапаженији резултат тима постигао је Марко Десимировић заузевши сребро у апсолутној категорији међу бројним учесницима из Србије, Македоније, Хрватске, Црне Горе и Румуније. Сјајне су биле и Ана Стојановић са првим и Бранка Јерков са освојеним другим местом у категорији AGE 2.

Прве наступе за Триатлон клуб „Пожаревац“ данас су имали Андријана Стевић која је заузела треће место у јуниорској категорији, као и Матеја Весић и Николина Ђуровић који су се надметали у млађим категоријама међу надама и почетницима. Николина је остварила запажен резултат у пливању, завршивши своју дистанцу као првопласирана девојчица. Оценивши прве такмичарске кораке, њихови тренери се надају да ће младе наде пожаревачког триатлона у будућим надметањима бити још успешнији.

В.Винкић

Такмичар „СМУЂ-a“ Вуксић у  репрезентацији Србијe


Државно изборно првенство за пловкароше у категорији кадета старости до 20 година одржано је на каналу код Каравукова у организацији Савеза спортских риболоваца Србије одржано. На овом такмичењу учествовало је 11 појединаца из Сомбора, Вреоца, Кладова, Костолца, Бачког Петровца, Крагујевца, Крушевца, Каравукова, Београда и Пожаревца, а организацију спортских риболоваца „Смуђ“ представљао је Жељко Вуксић.

              Жељко је у генералном пласману освојио сјајну трећу позицију. Првог дана такмичења остварио је улов од 6.840 грама и био четврти на стази. Дан касније имао је 5.305 грама, што је било довољно за пето место, док је у недељу са 4.330 грама био шести на стази.

             Осим траве, са којом се наш такмичар мучио све време, отежавајући фактор представљали су и бројни цверглани (амерички патуљасти сомићи), који су долазили на скоро све мамце и тако умногоме отежавали риболов. Жељко је званично ушао у састав репрезентације Србије, која ће следеће године учествовати на Светском пловкарошком првенству.

Бистро!

Текст и фото:

Лепомир Ђорђевић

Електролукс обрадовао децу

         Настављајући акцију поклањања спортске опреме клубовима, представници ГФС „Пожаревац“ посетили су Живицу и најмлађим члановима ФК „Обилић“ уручили  вредне донације.

       -Наша акција траје у континуитету. Овом приликом уручили смо опрему фудбалским школарцима ФК „Обилић“- а, а спонзор је била угледна пожаревачка фирма „Електролукс“. Школа коју похађају млади фудбалски витезови врло добро ради и има пуно талената, који су будућност фудбала у Живици, каже председник ГФС „Пожаревац“ Влада Динић.

        Иначе, делегација овог Савеза присуствовала је и додели победничког пехара сениорском тиму Обилића за освојено прво место у лиги МФЛ „Дунав“.

        -Користим ову прилику да честитам руководству Обилића на освојеној титули првака МФЛ „Дунав“, уједно и пласман у Браничевксу лигу. Овим резултатима потврђује свој квалитет и креће стазом нових  успеха, рекао је Динић.

                                                                             Текст и фото:Р.Сандић

МАЛИ ФУДБАЛ

Пожаревачки турнир у кризи

По свој прилици традиционални Седмојулски турнир у малом фудбалу, по коме је град Пожаревац претходних деценија био познат широм Србије, тешко да ће се одржати. Ако, тако буде, онда ће то бити друга година заредом како нема пожаревачког турнира у малом фудбалу, а град има савремени летњи  стадион малих спортова.

ПРИЈАТЕЉСКА ФУДБАЛСКА УТАКМИЦА

Навала Напретка убојита

         У Бубушинцу је одиграна пријатељска фудбалска утакмица између Напретка и БСК-а из Велике Бреснице. Победила је екипа домаћина са 5:2.

ФУДБАЛСКА ЛИГА ОФС „ГОЛУБАЦ“

Првак „Полет“ из Бикиња

        Коначна табела (2017/18): „Полет“ (Бикиње) 40, „Барич“ и „Мрчковац“ по 35, „Електричар“ (Шувајић) 31, „Борац 2016“ (Доња Крушевица) 22, „Добра“ 15, „Младост 1970“ (Радошевац)  14, ОФК „Винци“ 13, „Усије“ 4.

 ФУДБАЛСКА ЛИГА ОФС ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ

 „Пек“ испред „Баштован“-а

       Коначна табела (2017/18): „Пек“ (Кусиће) 47, „Баштован 2015“ (Царевац) 44, „Слога Топ“ (Тополовник) 30, „Дунавац 1929“ (Кисиљево -1) и „Стишки курјак“ (Курјаче) по 22, „Рам“ 21, „Средњево“ 20 (-2), „Кумане“ 18, „Млади борац“ (Мајиловац) 15, „Мирко Томић“ (Триброде) 13.

 ФУДБАЛСКА ЛИГА ОФС „ЖАБАРИ“

Влашкодолци претекли Александровчане

         Коначна табела (2017/18): „Поморавље“ и „Полет“ (Александровац) по 27, „БСК“ (Брзоходе, -1) 25, „Ударник“ (Сибница) 22, „Јединство“ (Ореовица) 7, „Пролетер“ (Четереже) 6, „Будућност“ (Кочетин, -2) 5.

                                                                                                           Раде Сандић

Триатлон:

Пожаревљанкама злато и сребро

Првенство Србије у акватлону, одржано у недељу у Панчеву, донело је  такмичаркама Триатлон клуба „Пожаревац“ Ани Стојановић и Бранки Јерков и прво и друго место у категорији „age 2“. Реч је о главној трци у којој се пливало о 1000 метара и трчало 5 километара. У категорији младих нада, међу Пожаревљанима, у овој дисциплини први пут се опробао Матеја Весић пливајући 200 метара и трчећи 1 километар, док је Никола Ненадовић грешком истрчао 1 километар више и тиме изгубио треће место у истој категорији.

По њиховим речима, пливање је било веома  тешко, а истог мишљења били су и триатлонци из других клубова. Како је Тамиш био доста брз било је говора о да се дистанца пливања смањи, но обзиром на то да је у питању првенство, судије су одлучиле да то буде стандардна дужина од 1000 метара. У два круга пливања, пливало се 500 метара узводно, што је како триатлонци наводе, прилично тешко. Наредно такмичење које очекује чланове Триатлон клуба „Пожаревац“ је Првенство Србије у супер спринт триатлону у Сремској Митровици наредне недеље, на коме би Пожаревац представљало осам такмичара, од којих су три у дечјијој категорији.

                                                                                                                                                                  В.Винкић

 „БОЛЕРО“ НА ЗАВРШЕТКУ ПЛЕСНЕ СЕЗОНЕ

Сјај медаља за крај

Последња три највећа државна такмичења у савременом плесу, од којих су два међународног значаја, донела су младим такмичари Плесног клуба „Болеро“ сјајне резултате.  Реч је о чак шест првих, два друга и једном трећем месту.  На сва три такмичења која су одржана у Чачку, Крагујевцу и Јагодини, учешће је узело око 2.000 плесача свих узраста и категорија, тако да пласман осталих група и формација „Болера“ који је био међу пет најбољих ни најмање није умањио свеукупан успех.

Најбољи међу најбољим „Болеровцима“ који су и овај пут понели златна обележја су Диско шоу група „Dance 3“, већ традиционално најбоље сестре Нешић у Хип хоп дуу, Формација „Dance 2“ у диско денсу, Хип хоп тим као и солисти у Диско денсу Милена Несторовић и Ема  Пуклин. У Спортском плесу пар Јован и Софија Николић сјајним резултатима изборио се за улазак у најквалитетнији ранг такмичења. Импозантни резултати „Болерових“ плесача на крају сезоне већ су виђени више година уназад, што говори да се у овом Клубу током сезоне у којој је обележено 27 година постојања, ради студиозно и на највишем нивоу. Уигран тренерски тим у саставу Данијела Сагић, Петар Миладиновић, Сандра Пауновски и Драгољуб Илић са асистентима Миленом Илић и Маријом Куљанин, потврдио је свој квалитет обећавајући још боље резултате у сезони 2018/2019.

Такмичари и тренери ових дана одлазе на заслужени летњи одмор,  а већ током августа почеће припреме за наставак рада и наступајућу такмичарску сезону.

                                                                                                                                                                  В.Винкић