2017-02-06T10:13:57+01:00 21. јуна, 2016. 11:20 |

Караван „Моја Србија“ у Пожаревцу

КАРАВАН „МОЈА СРБИЈА“ ПРОШАО КРОЗ  ПОЖАРЕВАЦ

               Промоција туристичких потенцијала

IMG_3630Пожаревац и Туристичка организација Града Пожаревца, прошлог четвртка били су домаћини промотивног туристичког каравана „Моја Србија“ који обилази градове широм Србије и промовише природне лепоте и туристичке потенцијале и манифестације. Уз богат културно-уметнички програм и промотивни туристички  материјал, поред Туристичке организације Града Пожаревца, представљене су и туристичке вредности Великог Градишта, Голупца, Кучева, Малог Црнића, Петровца на Млави, Смедерева, Велике Плане и Деспотовца.

Добродошлицу гостима и учесницима каравана најпре је пожелео српски појац Милија Радивојевић Баја песмом  „Да нам пева сва Србија“.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић изразио је задовољство посетом великог броја представника  туристичких организација из читаве Србије, који вредно раде на представљању лепота којима обилује наша земља..

-Обилазећи неке раније туристичке сајмове, у више наврата био сам затечен, а на тренутке и постиђен сазнањем да у Србији постоји безбој лепих места, бања, планина, обала, пећина, река, језера… једном речју природних лепота за које нисам знао да постоје. Зато се данас посебно радујем, најпре као грађанин, који ће имати прилике да допуни своје знање о туристичкој мапи Србије, а потом и као градоначелник што је пред Пожаревљанима један овако богат караван, са најлепшим именом на свету – „Моја Србија”, рекао је Спасовић додавши да је одлуку Туристичке организације Србије, која је организатор каравана, да Пожаревац буде један од домаћина, схватио као велику част, али и обавезу.

– Наша је обавеза да се овом приликом  представимо у најбољем светлу и упознамо пријатеље, туристичке раднике из целе земље, али и остале госте Града, са природним лепотама као и културним садржајима које имамо. Позивам  Пожаревљане да заједно обиђемо све штандове и сигуран сам да ћемо након једне лепе шетње центром нашег града, добити идеју где да проведемо неки од наредних викенда, део или можда читав одмор. Исто тако позивам и представнике туристичких организација из свих крајева Србије, који су данас са нама, да пренесу позив својим суграђанима да посете Пожаревац, ако не раније, а оно за Љубичевске коњичке игре, првог викенда у септембру. Ове године, оне ће, сигурни смо, бити рекордно посећене, са доста квалитетних садржаја и под покровитељством председника Републике Србије, рекао је градоначелник и подсетио да ЉКИ нису једино туристичко благо које Пожаревац има.

IMG_3526

Лабовић, Спасовић и Вуказић

Јелена Вуказић, директорка Туристичке организације Града Пожаревца, истакла је да је  веома важно што је Пожаревац ове године један од домаћина каравана, јер је то идеална прилика да се најаве ЉКИ, које се одржавају у првој недељи у септембру.

-Пожаревац може да се дичи Ерегелом „Љубичево“, а поред ње ту  су Виминацијум  и Народни музеј, где су смештени оригинали археолошког блага, нађених на поменутом локалитету. Такође, веома је интересантна и Галерија Милене Павловић Барили, чувене пожаревачке сликарке, познате по својојеврсној техници сликања. Шатор Пожаревачког мира на Тулби, зграда Начелства, споменик Милошу Обреновићу, само су део онога чиме се Пожаревац хвали и дичи, истакла је Вуказић.

Према сазнањима Туристичка организација Србије, до сада је за одмор у Србији подељено 25 000 ваучера, што је скоро дупло више у односу на прошлу годину када је искоришћено око 14 000.

Директорка ТОС-а Марија Лабовић истакла је да ће се током јесени одржати још четири, пет каравана „Моја Србија“ са изложбама под називом “52 укуса Србије”, све у складу са манифестацијама које се одржавају у градовима, домаћинима каравана „Моја Србија“