Из богате писане архиве недељника “Реч народа” бирамо занимљиве чланке и подсећамо на актуелности које су привлачиле пажњу наших читалаца.  Упркос великој временској дистанци, један број тема је и данас веома актуелне, а неке смо, стицајем околности – заборавили.     Уверите се!

Пожаревац. – По традицији, уочи сваког 8. марта одржавају се сусрети жена-бораца са женама активисткињама из удруженог рада. Овакви сусрети су, уствари, нека врста симболичног континуитета улоге и места жене у нашем друштву, од жене борца до жене самоуправљача.

      Ове године , одржана су два таква сусрета, први у просторијама ГИК „Стиг“ и други, у згради Библиотеке „ИлијеМ.Петровић“. У разговорима које је организовала Конференција за друштвени положај и активност жена, учествовале су жене првоборци и борци: Љубица Јанић – „Дунавка“, Јана Стојановић, Мица Урошевић–„Звезда“, Рада Рајковић и Нада Каровић.

       У спонтаним разговорима, евоциране су успомене, жене борци су говориле о својим ратним и поратним искуствима. Брзо остварени контакт узровао је много топлих емоција, тако да ће ови сусрети остати незаборавни догађаји.

Share.

Comments are closed.

Skip to content