IMG_1955У Волуји се традиционално, већ деценију и по одржава Сабор спортских риболоваца чији је централни догађај – такмичење у кувању рибље чорбе. На овогодишњем 15. Учествовало је 11 екипа. Више од половине такмичара било је из братског Удружења „Лињак“ из Нове Пазове.

Редослед победничких котлића је: 1. место освојила је екипе „Цане и Раша“ (Слободан Милисављевић и Аранђел Бабић), друго место припало је екипи „Браћа“ из Нове Пазове (Д.Радисављевић и М. Балешевић), а треће екипи Удружења активних жена из Нове Пазове (Милосава Бјековић и Иванка Миликић). Све победничке екипе добиле су пехаре и медаље, а пехар је додељен и последњепласираном такмичарском пару.
У оквиру Сабора одржано је такмичење у надвлачењу конопца, културно-уметничком програма у коме су наступиле млађе категорије Фолклорног ансамбла Центра за културу Кучево и аматери из Волује и Дубоке.
У Великој сали Дома културе обављено је резања славског колача, а чинодејствовао је парох волујски протонамесник Марко Митровић уз саслужење пароха нересничо- волујског јереја Душана Степановића.
Испред локалне самоуправе Сабору су присуствовали заменица председника Општине Славица Булутић, члан Општинског већа Славиша Маријоковић и председник МЗ Нереснице Љубиша Љубомировић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content