Прошлог уторка у Пожаревцу је представљен нови двоброј (3–4) часописа за књижевност и културу „Браничево“. Бројне госте и учеснике промоције поздравио је главни и одговорни уредник Драги Ивић, који је најављујући издање, подсетио на историју и значај часописа међу чијим корицама се већ шездесетдве године негује квалитетна писана реч .

Академик      Василевски

        Члан редакције и оперативни уредник Биљана Миловановић Живак детаљно је представила сегменте и ауторе који су својим радовима заступљени у овом двоброју,  а потом интервјуисала госта вечери, академика Ристу Василевског, стављајући акценат на његов књижевни рад и награде ( гост је добитник више од педесет значајних  домаћих  и светских признања). Иначе, Василевски је  од 1964. до 1969. године  живео и радио у Пожаревцу где је управо у Едицији „Браничево“ објавио своју прву књигу.

Василевски, Живак и Ивић

Заступљен је у више стотина домаћих и светских антологија а оснивач је, и био, дугогодишњи директор Међународног фестивала „Смедеревска песничка јесен“. Василевски је овом приликом прочитао и три песме из централног циклуса „Круг у одама“  песничке   књиге „Срце круга“, коју чини седамдесет ода.

В.Винкић

ОПШИРНИЈЕ У НАРЕДНОМ БРОЈУ НЕДЕЉНИКА „РЕЧ НАРОДА“ У УТОРАК, 5. ДЕЦЕМБРА

Share.

Comments are closed.

Skip to content