Током протеклог викенда  на захтевној стази  Старе шећеране у Пожаревцу,  љубитељи адреналинских и атрактивних вожњи у бочном клизању аутомобила – дрифту, били су у прилици да уживају у бравурама двадесетак  најпознатијих српских дрифт возача као и пет страних возача из Хрватске, Бугарске и Грчке.

Финале  треће  финалне овогодишње  СДЦ дрифт трке припало је младом  дрифтру из Београда Петру Студену. Други на трци био је Дарко Грујовић, такође из Београда док је треће место освојио Игор Стевановић из Лесковца.

У трци Дан шампиона када су возили и страни такмичари било је  напето и неизвесно као ни на једној трци у последњих неколико година. Четврто место освојио је Игор Стевановић. Треће Бамбис из Грчке а у финалу невероватни Силвио Гоцев из Бугарске након неколико понављања због нерешеног резултата победио је земљака Стефана Зашева победивши  за поен више, изјавио је за наш недељник Александар Јокић, председник „Тјунинг клуба“ из Београда, један од организатора.

Поносни на реализацију овог догађаја. Град Пожаревац је већ познат као добар домаћин у организацији туристичкоспортских дешавања, тако да не сумњам да је и ово одлично одрађено, истакла је по окончаном такмичењу Ана Миљанић члан Градског већа.

Иначе, „Тјунинг клуб“, Град Пожаревац и Спортски савез Пожаревца, преузели су инцијативу да и на наредним тркама у Пожаревцу спроводе  акцију под слоганом “Улица није тркачка стаза” са жељом да младе људе одвоје од штетних утицаја као и да њихово интересовање буде бављење ауто спортом.

В.Винкић

Фото: А. Владић

Share.

Comments are closed.

Skip to content