У ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“

    У школским клупама пет одељења првака

Свечана приредба у част ђака првака, организована је и у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу. Песмом и игром ученици другог разреда поздравили су нове другаре и пожелели им срећне школске дане.

Окупљене је најпре поздравила директорка школе Ивана Јоксимовић, а првацима су испред Града срећне школске дане пожелели Бојан Илић, председник Скупштине града и чланови Градског већа Ана Миљанић и Весна Пејић.

-Драги прваци ово је ваш велики дан, седате први пут у школске клупе спремни да научите прва слова и бројеве, стичете нова знања, развијате своју креативност и машту, негујете здрав и спортски дух, учите како се постаје друг и добар човек. Основна школа „Доситеј Обрадовић“ ове школске године обележава 285. рођендан, као школа са најдужом традицијом на овим просторима. Квалитет образовно – васпитног рада који подразумева стручност наставног кадра, као и велики успех ученика на такмичењима свих нивоа и у свим областима оправдавају највећи број уписаних ђака првака у последњих 20 година, а којих је ове школске године 141, распоређених у пет одељења. У току је израда пројекта за реализацију велике реконструкције школе од пода до плафона, коју финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије у сарадњи са Градом Пожаревцем, казала је Ивана Јоксимовић, директорка Школе.

Ученица која се ове школске године прва уписала у први разред Мина Илић, имала је привилегију да свечаним пресецањем врпце отвори летњу бину. Првог школског дана прваци су са директорком школе и чланицом Градског већа Аном Миљанић посадили  дрво генерације.


ОСНОВНА ШКОЛА „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“

Први корак у свет знања

Пожаревачка Основна школа „Десанка Максимовић“ дочекала је нове прваке последњег августовског дана, уз свечаност испуњену песмом, игром и рециталом нешто старијих основаца. Директор школе Златан Радовановић је обавестио да прваке преузимају учитељице Терез Жиграј, Ивана Стојимировић и Марина Фајлер које ће се потрудити да овај део живота свима остане у лепом сећању. Школа је прошле године прославила 32. рођендан, броји 584 ђака и једна је од најмлађих и најопремљенијих образовних установа у Браничевском округу.

-По постигнућима ученика у самом je врху и красе је велики успеси на разним такмичењима и манифестацијама. У овој школској години велики број ученика је учествовао на републичким такмичењима и остварио изузетне резултате. На завршном испиту наши ученици су постигли одличан резултат заузевши високо друго место у Браничевском округу што је огроман успех који нас сврстава у сам врх свих основних школа Србије. Поседујемо модерне учионице, библиотеку, реновирану фискултурну салу, спортске терене, продужени боравак, ђачку кухињу, најсавременија наставна средства са великим бројем рачунара и пројектора, као и паметних табли, кабинет за информатику, а једини у граду поседујемо и Самсунг учионицу са 30 таблет рачунара и најсавременији видео надзор, нову, надграђену ограду, што нас сврстава у једну од најбезбеднијих школа у Србији. Надамо се да ћемо у блиској будућности добити и школски базен, казао је Радовановић.

Иначе, нова генерација у овој школи броји 73 првака распоређених у три одељења.


ПРВИ СЕПТЕМБАР У ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР ПРВИ“

    У први разред уписана четири одељења

У Основној школи „Краљ Александар Први“ нова генерација првака свечано је закорачила школским путем. Добродошлицу су им пожелели ученици другог разреда, који су извели пригодан програм и начелник Градске управе Александар Симоновић. И речи које им је упутио директор Горан Сегер, биле су у знаку добродошлице и велике подршке.

-Ово је дан који сигурно доноси највише узбуђења са којим и ваши родитељи постају по мало ђаци. Ми, као школа, данас добијамо нову генерацију која ће наставити да проноси славу своје породице, града и школе. Школа постоји равно 79 година. Резултати постигнути у прошлој школској години производ су доброг тимског рада како ваших учитеља тако и наставника не само на такмичењима већ и на завршном испиту, где су ученици осмог разреда били најбољи у граду. Очекујем да ћете у нашој школи, уз помоћ ваших учитељица и наставника, стећи сва потребна знања и много добрих другова и другарица. Надам се да ће вам дани које будете овде проводили остати у незаборавном сећању по добрим оценама, пријатељствима, дружењима, рекао је Сегер.

Иначе, нова генерација у овој школи броји 93 првака, а њихове учитељице су: Александра МилошевићСузана Јовановић, Виолета Шалер и Весна Цветковић.


У КОСТОЛАЧКОЈ ОШ “ЈОВАН ЦВИЈИЋ”

У школским клупама135 ђака

 

У петак, 31. aвгуста ОШ “Јован Цвијић” у Костолцу примила је нову генерацију ђака првака. Костолчани су богатији за 135 ученика распоређених у 4 одељења у школи у Костолцу и по једном одељењу у подручним школама у Старом Костолцу, Петки, Кленовнику и Осрову. Прваци су дочекани у школском дворишту, где је припремљен леп и разноврстан програм.

Директорка Сунчица Марковић првацима је пожелела добродошлицу, а уз родитеље и колеге, угостила председника Градске општине Костолац Серџа Крстаноског и његовог заменика Далибора Илића.

Марковић је охрабрила је ђаке и њихове родитеље и позвала их на сарадњу са учитељицама као и на међусобно уважавање. Ове године прваке воде учитељице: Олгица Николајевић, Наташа Травица, Марија Петровић, Биљана Величковић, Светлана Јелић, Душица Максић, Слађана Најдановић и Јелана Лазаров.


У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ПОЖАРЕВАЦ

   Прваци кренули на пут знања

У први разред Основне школе „Вук Караџић“ у Пожаревцу је у три одељења кренуло 75 ђака првака. За све њих је у понедељак, 3. септембра, организована приредба, на којој су добродошлицу новим другарима пожелели прошлогодишњи полазници ове образовне установе.

 

Директорка ОШ „Вук Караџић“ Лидија Ристић поручила је овом приликом да је леп сваки тренутак проведен у школи.

-Ова образовна установа има дугу традицију. По 131 пут се срећемо на овом месту. Ђаци прваци сваког септембра нашу школу испуне веселом грајом. Срећни смо што овај жагор и данас чујемо. На путовању пуном знања и игре, ученике ће водити учитељице Татјана Цојкић, Јасмина Тодоровић и Весна Рајчић, а након њих и наставници. Наша дужност била је да им као и сваке године обезбедимо добре услове, па смо зато овог лета били вредни омогућивши им пре свега излаз из школе директно у двориште. Искрено се надам да ће наши малишани бити задовољни и да ће волети да долазе у школу, рекла је Лидија Ристић.

Укључујући и издвојено одељење у Забели ове школске године ОШ „Вук Караџић“ уписала је 95 ученика.


                         МУЗИЧКА ШКОЛА „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“ У ПОЖАРЕВЦУ 

Концерт за будуће прваке

Прошле среде у концертној сали Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу изведен  је свечани програм  поводом почетка нове школске године. Овом приликом будући ученици школе и њихови родитељи најпре су упознати са историјом настанка и развоја образовне институције коју ће похађати као и условима рада у њој. Уследио је целовечерњи концерт у коме су стечено знање представили ученици нижих разреда Музичке школе, а будући прваци и ученици припремних разреда уживали у музицирању на хармоници, виолини, флаути, труби, саксофону, гитари…

             

Share.

Comments are closed.

Skip to content