2017-12-31T20:06:45+01:00 31. децембра, 2017. 20:06 |

28. децембар 1973. године: Најбољи одбојкаши ВГСК-а и Лисовски

Из богате писане архиве недељника „Реч народа“ бирамо занимљиве чланке и подсећамо на актуелности које су привлачиле пажњу наших читалаца.  Упркос великој временској дистанци, један број тема је и данас веома актуелне, а неке смо, стицајем околности – заборавили.     Уверите се!               

Према једногодишњој оцени наших читалаца, који су послали гласачке купоне, Зигфрид Лисовски као појединац и одбојкаши  Великог Градишта као екипа, били су у години која одлази, најбољи.  Лисовски је највећег ривала имао у голману „Младог радника“ Драгану Јемуовићу, док су одбојкаши из Градишта за прса били испред  рукометног клуба из Пожаревца.

                Годинама је већ Лисовски један од најбољих рукометаша, не само у Пожаревцу, већ у Републици.  Голгетер каквог би пожелела свака екипа.  Лисовски је aпсолутно заслужено  добио највећи број гласова.

               На другом месту ранг листе најбољих нашао се играч младог радника Драган Јемуовић, голман великих играчких могућности. Трећепласирани је такође фудбалер Драгиша Лекић  из „Ангропромета“.

               Скоро потпуно изједначена борба водила се између одбојкаша ВГСК и рукометаша из Пожаревца. Титула екипе године, ипак, припала је јесењем шампиону Друге одбојкашке лиге. Сигурно да је то највећи клупски успех одбојкаша у граду на Дунаву. На прагу су да остваре што до сада није пошло за руком ни једној екипи у нашем региону, да постану прволигаши. Друго место са само пет глаcова мање, припало је рукометној екипи Пожаревац. Слично Градиштанцима и Пожаревљани јуришају на врх табеле Друге лиге. Треће место као екипи припало је пожаревачком  шах клубу.  Изванредни резултати у овогодишњим  првенственим такмичењима заслужено су их избацили у сам врх ранг листе.

Десет најбољих појединаца

1.Зигфрид Лисовски; 2. Драган Јемуовић; 3. Драгиша Лекић; 4. Никола Шупут;  5. Владимир Трифуновић; 6. Милан Селић; 7. Милица Живковић; 8. Светлана Богдановић; 9. Александар Ацовић и Предраг Јевтић и 10. Небојша Благојевић.

Десет најбољих клубова

  1. Одбојкашки клуб ВГСК; 2. Рукометни клуб Пожаревац; 3. Шах клуб; 4. Куглаши Рудара; 5. Рудар; 6.Ангропромет; 7. Млади радник; 8.РСК Раброво и 9. Слога Дрмно.

Д. Брковић