2018-04-01T23:05:32+02:00 30. марта, 2018. 08:35 |

28. март 1975.

Из богате писане архиве недељника „Реч народа“ бирамо занимљиве чланке и подсећамо на актуелности које су привлачиле пажњу наших читалаца.  Упркос великој временској дистанци, један број тема је и данас веома актуелне, а неке смо, стицајем околности – заборавили.     Уверите се!

Отворена изложба о другу Титу

 У Дому ЈНА у Пожаревцу ових дана отворена је веома значајна изложба под називом „Тито, стратег револуциеје, творац и Врховни командант  оружаних снага СФРЈ. Изложбу је организовао Војни музеј из Београда у сарадњи са Домом ЈНА у Пожаревцу, а отворио је командант пожаревачког гарнизона Славољуб Ђокић.


Награђени најбољи пољопривредници

 Савет Института за кукуруз из Земун Поља ових дана обавестио је Центар за унапређење пољопривреде у Пожаревцу о додели награда од стране овог Института најбољим прошлогодишњим произвођачима кукуруза. Награде су добили: Новица Живановић, Бискупље, Драгослав Спасић из Кисиљева, Живорад Спасић из Затоња, Јездимир Јовановић из Мајиловца, Живота Гајић из Кумана, Рајко Митић из Острва, Војислав Пајковић из Кусић, Жика Савић из Макаца, Стојан Петрић из Чешљеве Баре, Мимчило Стефановић из Гарева, Мирослав Ристић из Петровца, Дринка Миљковић из Кладурова, Стојадин Михајиловић из Лесковца, Драгољуб Дулкановић из Витовнице, Љубиша  Павловић из Мелница, Илија Јовановић и Бора Живојиновић из Каменова, Миладин Димитријевић и Јован Филиповић из Витовнице.