Помоћ Новог Сада поплављенима

Градскау права Новог Сада определила је средства у износу од 2 милиона динара за куповину беле технике као помоћ најугроженијим домаћинствима у поплави прошле године у општини Жагубица.

Тим поводом, делегацију Новог Сада коју је предводила Љиљана Коковић, помоћник градоначелника Новог Сада и представнике Црвеног крста Србије и Новог Сада уз чију помоћ је и реализована донација, примио је председник Општине Жагубица Сафет Павловић.

Сафет Павловић се у име грађана Жагубице при сусрету захвалио представницима Града и Црвеног крста Новог Сада са жељом да се успостави дугорочнија сарадња.

Делегација Новог Сада је донела помоћ  која се састоји од 53 фрижидера, 33 електрична шпорета и 6 машина за веш,која је уручена  породицама чија су домаћинства претрпела штету у поплави 2. августа прошле године. Уручењу помоћи присуствавали су поред председника Општине Сафета Павловића и Предраг Ивковић, заменик председника Општине Жагубица и Дејан Николић, секретар општинског Црвеног Крста.


Прослављен Свети Сава

Празник посвећен оцу српске духовности и првом српском архиепископу Светом Сави, обележенје у  Техничкој и свим основним матичним школама и њиховим издвојеним одељењима, као и Предшколској установи у Општини Жагубица.

Обред резања славског колача, у школама у Жагубици и Сувом Долу, обавио је протонамесник парохије жагубичке Мића Велисављевић.

Светог Саву прославили су и ученици и наставници Основне школе „Јован Шербановић“ у Лазници. Обред резања славског колача, обавио је јереј Данило Глишић, а ученици школе су припремили приредбу,културно забавни програм.

Светосавском академијом слава Свети Сава је обележена и у Основној школи „Јован Шербановић“ у Крепољину.


Уловљен хомољски вук

На ловишту „Хомоље“ је  пре десетак дана боравила група ловаца из Мађарске. Један од ловаца, Нађ Бенедек, коме је ово био први боравак на ловишту у Хомољу, одстрелио је вука који је овом пределу и могућностима које пружа за лов и ловни туризам, изнео  најпохвалније оцене назвавши га јединственим у свету.

Управник Ловишта „Хомоље“, Светомир Пејић очекује да ће се ловци из Мађарске, после првог боравка и утисака које су поделили са домаћинима поново вратити у Хомољске планине.Вук је иначе, најатрактивнија дивљач за лов у Хомољу.


ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЖАГУБИЦА

Путеви чишћени по приоритетима

Седница Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица је одржана у среду  30. јануара. Штаб је разматрао и анализирао стање током јануарских снежних дана на подручју ове планинске општине. Речено је да су сви важни путни правци које одржава ЈКП „Белосавац“ редовно чишћени и били проходни. Саобраћај се отежано одвијао на појединим споредним путним правцима. Путеви су били чишћени по приоритетима. Циљ је био да пут до сваког домаћинства у Хомољу оспособи за пролаз возила.

Током тог периода екипе зимске службе су без проблема обављале посао уклањања снега са улица, уз апел да се аутомобили склањају са паркинга како би био очишћен.

Иначе, на седници Штаба за ванредне ситуације којој је председавао Предраг Ивковић, заменик председника Општине Жагубица, разматран је годишњи извештај о раду Штаба за 2018. годину, као и предлог плана за 2019. годину.


На распуст уз песме Миње Суботе

 Поводом завршетка првог полугодишта и почетка зимског распуста, за децу основних школа и предшколце у општини Жагубица, приређена је забава у сали Културног центра “Јован Шербановић“.Малишане  је својим песмама забављао Миња Субота, композитор и дугогодишњи водитељ емисије „Музички тобоган“.

            Између осталих, на забави су се чуле познате дечије песме „Деца су украс света“, „Ишли смо у Африку“, „Рекао сам брези и тополи“, „Телефонијада“, „Поврћијада“, „Коло“, „Разболе се лисица“ као и други хитови који су обележили детињства многих генерација.

Share.

Comments are closed.

Skip to content