Одржана седница Општинског већа

            У припреми данашње седнице Скупштине општине, у Жагубици је одржан састанак Већа. На предлог Општинског већа, одборници Скупштине треба да разматрају и усвоје измењени Статут општине као и одлуку о финансијској подршци породицама са децом, одлуку о бесплатном превозу путника на територији општине Жагубица, одлуку о измени одлуке о образовању Комисије за планове општине Жагубица. Разматраће се и захтев ЈКП „Белосавац“ Жагубица за сагласност на измењен програм пословања за 2019. годину, извештај о функционисању система одбране од града,  одлука о мрежи јавних предшколских установа на територији општине Жагубица.

            Такође, Веће којим је на овој седници председавао Предраг Ивковић, заменик председника Општине, је прихватило извештај о раду Завичајног музеја Хомоља за 2018. годину као и план и програм рада за 2019. годину, извештај о раду Туристичке организације Жагубица извештај о раду КПЦ „ Јован Шербановић „ за 2018. и план рада за 2019. годину, извештај о раду Штаба за ванредне ситуације за прошлу и план рада за наредну годину, програм пословања Јавног предузећа за планирање и управљање пројектима Жагубица, одлуку о ауто – такси превозу на територији општине Жагубица и одлуку о мрежи основних школа на територији општине Жагубица.

            О свим овим предлозима одборници Скупштине се изјашњавају на данашњој седници.


Подељена ауто – седишта за бебе

На основу препоруке Републичке агенције за безбедност саобраћаја Општина Жагубица  је 2017. године основала Савет за безбедност саобраћаја и самим тим спроводи  мере у складу са могућностима. Тако је у Жагубици спроведена акција  поделе ауто – седишта за бебе.

Бесплатна ауто седишта од Савета за безбедност саобраћаја на поклон су у Жагубици добиле 4 породице које имају бебе.

Share.

Comments are closed.

Skip to content