НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗАПОШЉАВАЊА

                                         Позив послодавцима

У циљу реализације програма и мера активне политике запошљавања предвиђених програмом рада за 2019. годину, Национална служба запошљавања расписала је Јавни позив и конкурсе и позвала послодавце да се укључе у сарадњу.

Филијала за запошљавање Пожаревац је у сарадњи са Регионалном Привредном комором Браничевског и Подунавског округа организовала састанак са послодавцима са територије општине Жагубица 11. марта. Како је на скупу рекла директорка Филијале Пожаревац, Соња Мирић, циљ промоције је био да се у непосредном контакту са послодавцима презентују могућности ангажовања и запошљавања незапослених са евиденције, објасне услови и дају одговори на конкретна питања.

Састанку су присуствовали поред директорке Соње Мирић, директорка РПК Браничевског и Подунавског округа Тамара Ивковић и заменик председника Општине Жагубица, Предраг Ивковић. На овом скупу који је Национална служба за запошљавање – Филијала Пожаревац организовала у Жагубици, присуствовао је велики број предузетника, представника малих и средњих предузећа, привредних друштава, удружења и установа.


БРИГА О ЗДРАВЉУ 

                                     Редовно на прегледе 

Према најновијим проценама, Србија се међу 40 оцењиваних земаља Европе сврстава у групу земаља са средњим ризиком обољевања и високим ризиком умирања од малигних болести у Европи. Превентивни и редовни прегледи и контроле доприносе да се број излечених повећава.

Др Пуниша Илић, специјалиста гинекологије и акушерства Дома здравља Жагубица апелује на жене из ове средине да се редовније контролишу:

-Рак се не може спречити, али се може лечити и зато је битно да се на време уочи. Зато позивам све пацијенткиње са подручја општине Жагубица да  редовно долазе на преглед дојки и то обавезно од педесете године па навише, у диспанзер за жене. Након прегледа, по потреби шаљемо даље на ултразвук, мамографију. Такође, потребна је провера стања грлића материце папаниколау методом која је једноставна и безболна и може на време да упозори. Жене свих доби треба редовно да контролишу своје здравље.

Што се раније малигно обољење открије, то су шансе за излечење веће, поручује др Пуниша Илић.


 СПОРТ   

                                   Успешни каратисти „Пантери 012“

Карате секција Удружења „Пантери 012“  из Општине Жагубица је  протеклих седмица забележила низ успеха, учествујући на три значајна такмичења.

У Баточини је одржан „Гран при“ Српске карате уније на коме је учествовало 6 такмичења овог Удружења и они су освојили 7 медаља, 3 златне, 3 сребрне и једну бронзану.

У Бору је затим, одржан „Макото куп“ на коме је учествовало 13 такмичара Удружења. Освојили су укупно 12 медаља, 5 златних, 4 сребрне и 3 бронзане.

У недељу, 10. марта у Краљеву је одржано међународно такмичење под називом „Краљевачки победник“  које је окупило више од 400 такмичара из 40 клубова из Србије и других земаља. Из клуба „Пантери 012“ на овом такмичењу  наступило је 13 такмичара  који су поново  освојили 12 медаља: 3 златне, 1 сребрну и 8 бронзаних.

Најуспешнији такмичери били су Лазар Пауцановић, Душан Јаношевић, Софија Којадиновић и Иван Неговановић.

Каратисти клуба „Пантери 012“ припремају се да у недељу, 24. марта  учествују на Балканском првенсту које се организује у Голупцу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content