Воћни засади и субвенције за сточарство

У Жагубици  је одржана трибина за пољопривреднике. Трибину су заједнички организовале Канцеларија за пољопривреду Општине Жагубица и Пољопривредна саветодавна и стручна служба Пожаревац.

Теме су биле разноврсне и предавања су се односила на воћарство, ратарство и сточарство. Предавачи на овој трибини у Жагубици су били Звездана Јовановић, дипломирани инжењер пољопривреде, Дане Хркаловић, дипломирани инжењер пољопривреде и Саветодавне и стручне службе у Пожаревцу и Слободан Милосављевић из Земљорадничке задруге „Браничево“.

Говорило се о засадима воћа, како и на који начин их садити и подизати на овом подручју и каква им је заштита потребна. Што се ратарства тиче теме су биле везане за стрна жита и биљну заштиту тих култура. О субвенцијама за пољопривреду и посебно сточарство, новим уредбама и правилницима који се од скоро примењују, говорио је Дане Хркаловић из Пољопривредне стручне службе Пожаревац.


Одржана  Скупштина удружења “Инвалиди Хомоља”

Удружење “Инвалиди Хомоља” половином марта је одржало  годишњу седницу Скупштине на којој су разматрани извештаји о раду удружења у прошлој години и план рада за текућу 2019. годину.  На иницијативу чланова разговарало се и о свакодневним проблемима са којима се сусрећу.

Годишња скупштина окупи готово све  регистроване чланове удружења. На подручју Општине Жагубица укупно их је 155 и активно учествују у раду своје организације.

Удружење „Инвалиди Хомоља“ промовише једнаке могућности за све особе са инвалидитетом. Рад  и активности Удружења подржава и помаже Општина Жагубица.


 ДОМ ЗДРАВЉА ЖАГУБИЦА

Реконструкција система за грејање и климатизацију

Општина Жагубица је расписала  јавну набавку за реконструкцију система за грејање и климатизацију Дома здравља. Јавна набавка се води по отвореном поступку и конкурс је објављен на званичном сајту Општине.  Pок за достављање понуда је 4. април 2019. године.

Share.

Comments are closed.

Skip to content