За социјално угрожене 1,7 милиона динара

            У министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије потписан је уговор о наменском трансферу средстава за област социјалне заштите. У буџету Републике Србије за 2019. годину, за наменске трансфере у  социјалној заштити, обезбеђено је укупно 756 милиона динара.

            Уговор су о преносу средстава у Београду потписали министар Зоран Ђорђевић и испред Општине Жагубица  помоћник председника Павловића, Душан Милосављевић који је овом приликом, између осталог, изјавио:

            „На овај начин држава показује бригу о најсиромашнијим општинама и грађанима. Општина Жагубица ће у складу са потписаним уговором у Министарству за рад, борачка и социјална питања, добијена средства наменски користити. Поред ове помоћи, и сама локална самоуправа на различите начине помаже грађанима општине кроз бесплатан превоз, бесплатан боравак све деце у вртићу, такође се исплаћују и једнократне новчане помоћи при чему Општина сарађује и са организацијом Црвеног крста и Центром за социјални рад.

            Општина Жагубица је за 2019. годину наменским трансфером средстава за унапређење постојећих и развијање нових услуга социјалне заштите чији је степен развијености испод републичког просека, добила 1,7 милиона динара.

            Помоћник председника Општине Душан Милосављевић је изјавио и да су обезбеђена средства за изградњу новог вртића у Крепољину.


  Одржано Општинско такмичење рецитатора

У организацији Културно – просветног центра „Јован Шербановић“ у Жагубици је одржано Општинско такмичење рецитатора.

На такмичењу је у три категорије учествовало 37 ученика који су на најбољи начин изговарали стихове одабране заједно са наставницима. Њихово рецитовање оцењивао је стручни жири у коме су били Ивана Настасијевић, Данијела Јовановић, Катарина Гаузановић и Дејан Милановић.

Жири је након наступа одабрао најбоље у све три категорије: млађег, средњег и старијег  узраста.

           Прво место у категорији млађег узраста поделиле су Анастасија Илић, Сашка Алексић и Анђела Јовановић, друго је освојила Емилија Мисић, а треће Мален Стефановић. У категорији средњег узраста прво место је освојила Лидија Ђорђевић, друго Мартин Грамић, док је трећа била Ана Пајић. Међу старијим узрастом,  прво место је заузела Марина Марић, друго Марина Динић, а треће Ксенија Стојановић.


„Пантери“ спремни за такмичења

           Спортско удружење каратиста „Пантери 012“ из  Жагубице је успешно започело такмичарску сезону 2019. године.

Отварање овогодишње сезоне карате секције  Удружења започела је учешћем на такмичењу на „Гран при“ Српске карате уније  у Баточини, затим је уследило такмичење „Краљевачки победник“ у Краљеву  и „Балкански  шампионат“ у Голупцу. На сва три такмичења остварили су запажене резултате.

Младе каратисте Клуба „Пантери 012“ тренира Томислав Јелић. Тренинзи на којима се припремају за такмичења одржавају се два пута недељно, средом и петком.

Share.

Comments are closed.

Skip to content