Караван радости и пријатељства данас је стигао и у Пожаревац. У Спортском центру, у организацији  Дунав осигурање Спортских игара младих Србије отворене су Спортске игре младих.

Шесту годину заредом, основцима и средњошколцима омогућено је надметање у малом фудбалу, одбојци на песку, уличном баскету, затим у рукомету, одбојци, игри између две ватре, стоном тенису тенису, атлетици и шаху.

Кроз дружење и спорт, промовише се начин живота чији су основни постулати разумевање,  пријатељство, поштовање различитости, солидарност и фер плеј.

Председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић учесницима манифестације поручила је да уживају у спортском дружењу са својим вршњацима, да онај који изгуби, победнику супарничког тима, пружи руку и честита му на успеху, јер то чини фер игру.

Чланица Градског већа Ана Миљанић наглашава да се са овог места шаље јединствена порука- да су дружење и склапање пријатељстава највредније ствари, а потпуно бесплатне.

-Учествовањем на Спортским играма поручујете да уважавате друге и да сте спремни да заједно са својим друговима градите бољи свет, истакла је Миљанић, којој је у знак захвалности за развој спорта код младих додељено признање.

По отварању манифестације учесници такмичења положили су заклетве пријатељства.

Share.

Comments are closed.

Skip to content