Мирослав Унгурјановић, Бојан Илић и Милић Јовановић

На почетку прошлонедељне седнице Скупштине града Пожаревца, председник Бојан Илић обавестио је одборнике да је Весна Пејић, чланица Већа задужена за ресор просвете, образовања и здравства, поднела оставку на ову функцију. Разлози оставке нису саопштени. На Скупштини је потврђен мандат новој одборници Лидији Дукић (СНС)  на место Тање Лончар, именоване за директорку ПУ „Љубица Вребалов“.

Досадашња директорка Туристичке организације Града Пожаревца Јелена Вуказић, на лични захтев, на последњој седници Скупштине разрешена је ове функције. За новог в.д. директора ове установе именован је Василије Балдић.
Балдић је рођен је у Пожаревцу 1955. године, у коме је завршио основну школу и Гимназију. Дипломирао је на Факултету за информационе технологије и инжењерство у Београду и 2017. стекао звање дипломираног инжењера за менаџмент.
Од 1995. члан је Организационог одбора Љубичевских коњичких игара, а од 1999. ради као секретар Туристичке организације. Од пре две године обавља посао заменика ТОГП. Током његовог радног мандата ЉКИ су 1999. и 2019. године освојиле Туристички цвет, највише признање које додељује Туристичка организација Србије. Ова установа добитник је и бројних других награда на Новосадском сајму, као и признања из области издаваштва и дизајна на међународним изложбама у Србији.

Као што се и очекивало највеће интересовање изазвали су предложене измене Одлуке о буџету Града у овој години и завршни рачун буџета за 2018.

У складу са усвојеним ребалансом овогодишњи буџет града износиће око 5,7 милијарди динара, укупни приходи 3,4 милијарде, а разлика до планираних расхода покриће се средствима пренетим из прошле године у износу од око 2,3 милијарде.

Првим овогодишњим ребалансом уведене су и неке нове позиције о којима је говорио градоначелник Бане Спасовић:

-Предвиђена је израда пројекта реконструкције старе болнице у износу од 15.000.000 динара, а у плану је и поступак прибављања у јавну својину земљишта Војске на локацији Јавног предузећа „Љубичево“ (7.200.000 динара) непосредним преговарачким поступком. Споменућу и радове на ојачавању коловозне конструкције у Улици Николе Граонића у Костолцу (8.000.000 динара), као и радове на асфалтирању улица Јована Драгашевића (7.500.000 динара), крака Ђуре Ђаковића испред Стоп шопа, ка „Рода“ маркету (7.000.000 динара), Интернационалних бригада у Месној заједници „Сопот“ (3.374.000 динара), али и на радове на ојачавању коловозне конструкције, односно на асфалтирање дела Улице Моше Пијаде и дела Пожаревачког партизанског одреда (фазе 1 и 2) од Улице Кнез Милошев венац до Улице Цане Бабовић у МЗ „Чачалица“ (4.300.000 динара). У плану је и санација тротоара у делу Улице Воје Дулића – од Галерије Милене Павловић Барили до Његошеве, са уклањањем дела ограде према Тргу Даворинке Пауновић (2.373.000 динара), рекао је између осталог Спасовић.

Одборник ГГ „Искорак“ др Звонимир Благојевић критиковао је неке актуелне пројекте у граду који, како је рекао „прете да унаказе изглед града, угрожавају животну околину и за које нису испоштоване процедуре нити консултовано мишљење грађана и стручне јавности“. Као пример навео је пројекат реконструкције Градског парка.

-Сачекаћемо крај грађевинске сезоне и тада ћемо видети колико је инвестиција спроведено, колико је милијарди динара остало нереализовано у свим апропријацијама буџета за ову годину. Надам се да ће грађани имати то у виду приликом избора који нас очекују на пролеће, рекао је др Благојевић.

Заменик градоначелника Саша Павловић, одговарајући на критике упуђене на рачун реконструкције Градског парка истакао је да је оба локација у вишедецинијском трајању изгубила своју првобитну визуру, а да намера актуелне власти није да од парка ствара „голу површину“, већ да му врати изглед из 1916. године.

Опширније у новом издању регионалног недељника “Реч народа”, који је на киосцима од данас, 2. јула.

Share.

Comments are closed.

Skip to content