На простору хангара Сточне пијаце у Пожаревцу, данас је отворена 39. Међународна изложба ситних животиња „Љубимац“.

Увод у манифестацију која заузима значајно месту не само на пиједесталу града Пожаревца, Србије већ и земаља у окружењу био је наступ чланова Културно уметничког друштва Миодраг Миљковић Мидга из Ћириковца као и вокалне солисткиње Миљане Стевић.

 


 

И име организатра, великом броју присутних обратио се Саша Филиповић, председник Скупштине Удружења „Љубимац“, нагласивши:

 

Овогодишњу изложбу пригодним говором, пресецањем врпце и пуштањем белог голуба – симбола мира у ваздух отворио је Милић Јовановић, заменик председника Скупштине града Пожаревца:

Према традицији, синоћ је у ресторану “Хиподром” одржана традиционална “Ноћ Љубимца” која ј е окупила велики број пријатеља овог Удружења, а скуп је био прилика да председник Удружења Прволсав Мошић уручи захвалнице и признања једном броју заслужних сарадника и пријатеља овог јединственог удружења.

Овогодишња, 39. Међународна изложба ситних животиња „Љубимац“ окупиља  излагаче из чак десет европских земаља, док ће посетиоци моћи да виде више од 2500 експоната.

Сутра у 11,00 часова на истом прсотору одржаће се друга Ревија дечијих љубимаца, јединствена манифестација како у земљи ако и на Балкану, док је у недељу, последњег дан изложбе велика берза ситних животиња.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content