У наредних десет месеци, шездесет студената из града Пожаревца, локална самоуправа Пожаревца стипендираће са по 10.000 динара. У свечаним салонима градског здања, тим поводом, градоначелник Саша Павловић је са стипендистима, у понедељак, 8. фебруара, потписао уговоре.

Овом догађају присуствовали су председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић и члан Градског већа Томица Стојановић.

Сходно епидемиолошкој ситуацији, потписивање уговора обављено је парцијално, у неколико група. Ове године за стипендирање студената је из градског буџета издвојено 6,5 милиона динара.

Према Павловићевим речима, осим тога што је велики део прошлогодишњег буџета усмерен на борбу против корона вируса, Град није желео да умањује средства која се издвајају за стипендирање ученика.

-Као и сви остали који ће и званично постати стипендисти града, у истом тренутку постајете и својеврсни амбасадори Пожаревца и Браничевског округа. Тиме проносите добар глас о граду, својим породицама, али најпре о себи. Тај глас ће вас пратити током читаве ваше каријере. Не морам да вам причам о томе, јер знам да не би ни стигли довде да не знате да се на ловорикама славе и постигнутих резултата не живи, тако да сам уверен да ће прави плодови вашег рада тек бити убрани, рекао Павловић и додао:

Ово признање које добијате много је више од новца. Желео бих да увек имате на уму да је ово новац свих грађана који сте заслужили својим знањем и залагањем. Уколико се вратимо на оно поређење вас као амбасадора града, онда то подразумева и ваше понашање ван факултета. Наравно да ту не мислим на елементе кућног васпитања, јер знам да вам оно не недостаје, већ мислим на вашу обавезу да нађете времена да инспиришете и помогнете садашње средњошкоце, ваше младе комшије и суграђане да постану сјајни бастиони знања, попут вас, поручио је градоначелник Пожаревца.

Share.

Comments are closed.

Skip to content