2019-08-23T18:35:08+02:00 23. августа, 2019. 18:35 |

56. ЉУБИЧЕВСКЕ КОЊИЧКЕ ИГРЕ: Веома богат фонд награда

У Трофејној сали Ергеле „Љубичево“ одржана је конференција за медије на којој су званично најављене 56. Љубичевске коњичке игре. Као и претходних година, свечано отварање Игара са дефилеом учесника одржаће се у петак  30. августа са почетком у 18 часова. Субота и недеља резервисани су за спортска надметања на хиподрому, где ће поред такмичења у даљинском јахању, утакмица у прескакању препона, бити одржано по шест галопских и касачких трка, полуфинале и финале Љубичевског вишебоја. Наградни фонд је на нивоу од прошле године у висини од преко 8 милиона динара. За вишебој ће бити издвојено више од 2 милиона динара, од чега победнику иде 625.000 динара. Када је реч о главној галопској трци „Куп Љубичева“, фонд награда је 2 милиона динара, а победничком тиму ће припасти милион динара. За главну касачку трку „Кнез Михаило“ издвојиће се 800.000 динара, од чега 400.000 динара одлази победнику.

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић истиче да је манифестација јединствена, јер поред галопских и касачких надметања на хиподрому, обухвата и такмичење вишебојаца за титулу Витеза, по чему су Љубичевске коњичке игре препознатљиве не само у Србији, већ и шире.

-Колики је значај Игара говори и чињеница да је њихов покровитељ као и претходних година председник Републике Србије Александар Вучић. Позвао бих све грађане Србије да посете Пожаревац у време ЉКИ, обезбедили смо довољан број паркинг места, а позитивна атмосфера загарантована је како на хиподрому током спортских надметања, тако и у центру града где ће се одвијати забавни део програма, казао је Илић.

 Он се захвалио вишегодишњем партнеру ЉКИ, Апатинској пивари и најавио учешће бројних такмичара како из Србије, тако и из Мађарске, Румуније, Бугарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Северне Македоније.

              МУЗИЧКИ ПРОГРАМ НА ДВЕ БИНЕ

Вршилац дужности директора Туристичке организације града Пожаревца Василије Балдић каже да ће се ове године музички део програма одвијати на две бине и да ће дефиле имати посебну тему посвећену некој историјској личности.

-Од понедељка, 26. августа у пешачкој зони на централним градским излозима биће позиционирана изложба слика под радним називом „Један излог једна слика“. У оквиру пратећих манифестација, значајна је Међународна изложба ситних животиња у организацији удружења „Љубимац“, ликовна колонија у организацији Друштва српско – грчког пријатељства „Ристо Колоњас“ у интернату Пољопривредне школе и изложба меда у Градском парку. Забавни део програма одвијаће се на два стејџа, главна локација је Трг ослобођења, а друга је двориште Политехничке школе, односно стадион малих спортова. У четири дана програма од 28. до 31. августа, на ове две локације наступиће:  Борис Петковић, „Лексинтон бенд“, локални рокенрол бендови, Ренатао Хенц, „Црвена јабука“,  Симфонијски оркестар „Гвардиа“, Милош Радовановић, Сергеј Ћетковић, Стефан Живојиновић, Лепа Брена и „Big Summer Break“, нагласио је Балдић.

                           ПРИЧА О ТРАДИЦИЈИ И КВАЛИТЕТУ

Директор маркетинга Апатинске пиваре Оливера Никодијевић истиче да је ово трећа година за редом како Апатинска пивара кроз спонзорство подржава Љубичевске коњичке игре.

-Већ трећу годину се на истом месту сусреће један велики бренд и једна велика национална прича. Ово је место где се сусрећу традиција и квалитет. Апатинска пивара је основана 1756. године, Ергела „Љубичево“ је нешто млађа, али и једна и друга прича су приче о трајању, квалитету, историји и о нашем народу. Пожаревац има посебну улогу у нашем пројекту „Твој град, твоја снага“ зато што је наш првенац. Ми смо пре три године кренули са посебном једном кампањом и сарадњом са градом и тада смо први пут на тржиште пустили етикете које имају наш знак, али испод не пише „Јелен пиво“ већ Пожаревац, апсолутно узимајући и одајући почаст свему ономе што стоји иза имена и града Пожаревца, казала је Оливера Никодијевић.

                                                                                                          Д.Динић