Завршена је још једна школска година и тим поводом се у локалним срединама организују традиционални пријеми  и сусрети са најуспешнијим ђацима. 

          Извор: Сајт Општине ВГ



Њима се у тим приликама заједница захваљује наградама и признањима. Од те лепе традиције  у великоградиштанској општини нису одустали ни ове године. Председник Општине Драган Милић учинио је то прошле суботе  у присуству представника локалне самоуправе и директора школа.

Ове године, дипломе „Вук Караџић“ добило је 35 одликаша међу којима су и четворо ђака генерације. Резултати су стигли и са републичких такмичења: за 1. место у одбојци, џудоу и соло певању, за 2. са Књижевне олимпијаде из џудоа и каратеа и за 3. из српског језика и џудоа. За те успехе  награђени су наставници, односно тренер, а награде су примила и два најбоља студента из ове општине. 

Председник Драган Милић честитао је на оствареним резултатима и обећао да ће Општина наставити да подржава младе у њиховом настојању да се образују и свестрано развијају, јер је то једна од најбољих инвестиција. Председник је похвалио и просветне раднике и директоре за које је рекао да добро раде свој посао. 

Руководилац Одељења за друштвене делатности и заједничке послове, Сузана Ђорђевић, задужена за област основног и средњег образовања. напоменула је да се сваке године из локалног буџета издвајају средства за награђивање ученика и студената као и да се помажу породице ђака финансирањем набавке уџбеника за треће и свако наредно дете.  Обезбеђују се и пакети за ђаке прваке,  плаћа се боравак у вртић за  треће дете и за децу из материјално угрожених породица, покривају трошкови превоза ученика и студената. Осим тога средстава се издвајају и за одржавање и опремање школа како би се обезбедили што бољи услови за рад и учење. 

У име награђених захвалила се ђак генерације Средње школе „Милоје Васић“ Емилија Ђокић. У музичком програму учествовали су ученици Школе за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца  –  Одељења у Великом Градишту уз клавирску пратњу Немање Васића. Фалкоњериjеву композицију „Окјети амати“ извела је Ања Рајковић док је песму „Тихо ноћи“, у аранжману Илије Рајковића, отпевала првонаграђена ученица Музичке школе Миа Марковић.

                                                                                           

Share.

Comments are closed.

Skip to content