2017-12-09T20:14:11+01:00 9. децембра, 2017. 20:13 |

7.децембар 1973.: Свечано прослављено седам деценија Расадника

Из богате писане архиве недељника „Реч народа“ бирамо занимљиве чланке и подсећамо на актуелности које су привлачиле пажњу наших читалаца.  Упркос великој временској дистанци,  многе теме су и данас веома актуелне, а неке смо, стицајем околности – заборавили.

Уверите се!

У Жабарима је на свечан начин прослављена 70- то годишњица успешног рада и постојања Расадника. Ова пољопривредна институција једна је од најстаријих у Србији. Жабарски расадник је дао веома велики допринос развоју воћарства на нашем подручју, а посебно на увођењу нових сорти племенитог воћа и  стоног грожђа.

         Приликом свечане седницеРадничког савета, на којој је говорио директор Станко Лазић, додељена су бројна признања члановима колектива, који су у овој радној организацији провели 20 и више година, а пригодне поклоне су добили и они који су у Расаднику више од десет година.

         Свечаностима поводом ове значајне годишњице присуствовали су представници многих радних организација са овог подручја и уже Србије, као и Брана Стојановић Јанко, Миодраг Трифуновић, Саша Марковић и многи други учесници револуцијеи представници друштвено-политичких организација Општине.