Поводом Светског дана фармацеута, у среду, 25. септембра, Апотекарска установа  Пожаревац са поносом организује други пут по реду,  Сајам фармације, у Градском парку. Сајам ће се  у случају кише организовати у холу Дома културе, од 12 до 16 сати.

Апотекарска установа Пожаревац  је поносни представник државног апотекарства Србије. Красе  је традиција и  и успешно пословање, а њене апотеке, расуте на територији целог Браничевског округа, омогућавају да врхунска фармацеутска здравствена услуга и доступност лекова и помоћних лековитих средстава буде остварена и у руралним крајевима.

Татјана Чинч

Како наводи директорка Установе Татјана Чинч, Сајам ће обухватити три сегмента.

-Поводом Светског дана фармацеута свечано  ћемо отворити апотеке у Салаковцу, Голупцу и на Сребрном језеру, као и изложбу уметничких дела у холу Центра за културу под називом „Уметничка душа”. Спровести промотивно – превентивне активности и представити више од двадесет фармацеутских кућа које су дугогодишњи пословни партнери Установе. Све то ће пропратити  стручна саветовања  уз медицински оправдане превентивне активности, без накнаде суграђанима, најавила је Чинч.

Такође, промовисаће се Школа родитељства у оквиру Патронажне службе и нове активности Завода за јавно здравље и Црвеног крста.

Фармацеути државне апотекарске установе су најдоступнији здравствени радници, а свој дан обележиће на најлепши могући начин, у пуном сјају своје професије!

У оквиру превентивних прегледа могу се одредити очни притисак и хидратација ока, густина костију, урадити компјутеризован преглед стопала, витаминско – минерални статус организма, ниво шећера у крви, крвни притисак, венски проток или консултовати са дерматологом.

Потребно је заказати превентивно саветовање на телефон 012/523128.

                       

Share.
Leave A Reply

Skip to content