Обележавајући велики јубилеј, стогодишњицу постојања, фудбалери ВГСК угостили су у Великом Градишту старог ривала, екипу пожаревачког Младог радника. Како су тренери два тима, Димитријевић и Ранђеловић, опробали велики број кандидата за прву екипу, не чуди да је сусрет окончан мирољубиво, 2:2. Међутим, малобројни гледаоци могли су да уживају у надметању два клуба зато што су видели четири гола, бројна узбуђења пред оба гола и динамичан дуел. Пре почетка утакмице некадашњи фудбалери ВГСК и Младог радника, Марјан Марковић, Зоран Ранђеловић, Срђан Димитријевић и Горан Стокић разменили су пригодне поклоне и фешта је могла да почне.

Фудбалери ВГСК и Младог радника и судијска тројка

          После уводног испитивања бележимо две акције домаћина, оба пута у главној улози центарфор Цвејић. Најпре је у 5. минуту ушао у казнени простор Пожаревљана и шутирао непрецизно.Три минута касније сјајна акција слављеника и Цвејић покушава да лобује голмана Трајковића, али неуспешно. Узвратили су гости и после добре комбинације у 15. минуту пред голом Градиштанаца оборен је Адамовић. Сигуран са беле тачке био је новајлија у дресу српсколигаша Авдић. Два минута после тога брза акција Градиштанаца, Јевтић вара ривала и са ивице казненог простора шутира тик изнад пречке гола Младог радника. Реванширао се на другој страни Миланковић. У 22. минуту Станисављевић дивно пролази десном страном, још боље центрира и Авдић главом са осам метара матира лоше постављеног Јовковића, 0:2. Од тог тренутка домаћин до краја полувремена има иницијативу, напада и у 30. минуту постиже први погодак. На правовремену асистенцију Миладиновића, Цвејић прима лопту леђима окренут голу ривала, исту пребацује са једне на другу ногу и снажним ударцем погађа мрежу Младог радника, за аплауз свих присутних на градиштанском стадиону.

ВГСК-Млади радник 2:2(1:2)

Велико Градиште. Стадион ВГСК. Гледалаца око 200. Судије:Драган Јевтић, Саша Стокић и Горан Ћирковић. Стрелци: Авдић у 15. из једанаестерца и 22. минуту за Млади радник, а Цвејић у 30. и Миладиновић у 50. минуту за ВГСК.

ВГСК: Јовковић, Обретковић, Костић, Пајић (Петровић), Јовић, Јелић, Јевтић Димитрије- вић (Спасић), Цвејић (Благојевић), Текић, Миладиновић (Савић).

Млади радник: Трајковић (Аврам), Остојић, Стевић, Живановић (Јанићијевић), Станисав- љевић (Милошевић), Радојковић ( Михајловић), Миланковић (Тадић), Авдић (Јанковић), Адамовић (Ђорђевић), Коца (Гачевић), Милорадовић (Обрадовић).

          И почетак другог полувремена припада домаћим фудбалерима. Иницијативу у 50. минуту користи све бољи Миладиновић, улази у шеснаестерац са десне стране и резантним ударцем доноси слављенику изједначење, 2:2. Пет минута после тога поново је Миладиновић у гол прилици, али голман Младог радника бравурозно брани. Када су Ранђеловић и Марковић на терен послали резервисте,иницијативу преузима Млади радник и до краја утакмице покушава да оствари победу. Бележимо шансе Авдића, потом Гачевића у два наврата, када се истиче голман слављеника, покушај Обрадовића, а у 71. минуту ударац Милошевића из гужве брани Јовковић. Покушао је потом Обрадовић и поново Милошевић. У завршници ревијалног сусрета видели смо снажан шут Јовића из слободног ударца са 30 метара на гол Пожаревљана и прилику Ђорђевића, који из голманског простора није реализовао напад гостију. Додуше, био је блокиран стартом једног од домаћих одбрамбених играча.

Легенде:Марјан Марковић,Срђан Димитријевић, Зоран Ранђеловић и Горан Стокић

          Најстарији фудбалски клуб у овом делу Србије заокружиће обележавање јубилеја свечаном академијом, која је планирана за 18. октобар.

 

 

 

                                                                                                                                     Д.Ж.

Share.
Leave A Reply

Skip to content