Хол Културно просветног центра „Јован Шербановић“ у Жагубици од понедељка, 23.септембра, домаћин је занимљиве поставке радова са Ликовне колоније „Тулба 2024.“ и „Хомоље арт Жагубица 2024.“ . Реч је изложби уметничких дела која су настала током јула ове године на две локације: на пожаревачкој Тулби и жагубичком мотелу „Врело“.

Наиме, у склопу вишегодишње успешне уметничке  сарадње, Удружење „Арт круг ПМ“ најпре је у Дому ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ Пожаревац приредило ликовну колонију на којој су уметници реализовали дела на папиру насталa техникама пастел, графит и акварел. Након једнодневног излета учесника на обали Дунава,  колонија је настављена на врелу реке Млаве уз подршку Удружeњa ликoвних умeтникa Хoмoљa Жагубица где су настали акрили и уља на платну.

Пред великим бројем посетилаца изложбу у холу Културно просветног центра „Јован Шербановић“ у Жагубици отворили су испред домаћина Влада Тодоровић и председник Удружења „Арт круг ПМ“ Пожаревац Павле Миладиновић. Овом приликом представљени су и младе ликовне снаге, међу којима и најмлађи Милош Милутиновић, коме је летошња била уједно и прва колонија.

Организатори заједничке изложбе „Тулба 2024.“ и „Хомоље арт Жагубица 2024.“ су Завичајни музеј Хомоља у Жагубици, Скупштина општине Жагубица и Удружeњa ликoвних умeтникa Хoмoљa“ Жагубица.

Share.
Leave A Reply

Skip to content