Од 2017. године у Петровцу на Млави, у организацији Удружења грађана „Фабрика“ одржава се фестивал ауторске рок музике, популарна Рокеријада. Ове године средином септембра одржана је осми пут. Окупила је младе, талентоване бендове, наступило је десет рок група из земље и региона. Организатори су задовољни овогодишњим избором извођача, пред публиком су наступили бендови који су јој представили изванредан музички садржај. 

      -Навикли смо да публици која долази да нас слуша пружимо квалитет и ове године са поносом можемо да кажемо да избор извођача никада није био бољи, порука је организатора. Наступили су: Дамјан Пејчиновски (MK), светски познати виртуоз на гитари и групе: „DRAM”, „Senshi”, „Forever Storm”, „Quasarborn”, „Lisilo”, „Kulise”, „Volt Pop”, „Divert” i „Iznogud”. По први пут на Рокеријади представио се и петровачки бенд „Први нокаут“. 

     Фестивал је ове године одржан у Спортској хали „Драгутин Томашевић“ и као и ранијих година задржао је хумани карактер, сав приход дониран је у хуманитарне сврхе.

     Главни покровитељ ове музичке манифестације била је Општина Петровац на Млави.

Share.
Leave A Reply

Skip to content