У оквиру обележавања Дана Пожаревачке гимназије у овој образовној институцији представљена је књига „У сазвежђу просвете и културе-сећања на Драгослава Вучковића“. Детаље из живота и професије међу корице је уткао Вучковићев брат Првослав а као издавачи потписали Културно-просветна заједница Србије и Центар за културу „Војислав Илић Млађи“ Жабари. Након директорке Данијеле Жуковски, присутнима су се обратили генерални секретар КПЗ Србије Живорад Ајдачић, директорка ЦЗК „Војислав Илић Млађи“ Јелена Стојадиновић и заменик главног уредника Библиотеке „Хронике села“ Милан Недељковић.

Промоција је била прилика за сећање на животни и професионални пут Драгослава Вучковића који је од родне Ореовице и Учитељске школе у Пожаревцу водио до места директора Гимназије „Јован Шербановић“ и на крају радног века првог човека КПЗ Пожаревац. О свом наставнику, разредном старешини и пријатељу Драгославу Вучковићу надахнуто су говорили др Бранислав Ранчић, Зоран Марић, др Мирољуб Манојловић, Драги Ивић и Велиша Јоксимовић.

Програм који је водила Славица Јовановић музички су уобличили ученици Љубица Ивановић, Ђорђе Ивановић и Константин Ранисављевић, док се гостима у име породице захвалио приређивач књиге брат Драгослава Вучковића Првослав.

Влада Винкић

Фото:ФБ Пожаревачка гимназија

Share.
Leave A Reply

Skip to content