На седници Скупштине Градске општине Костолац потврђени су мандати троје одборника са листе „Александар Вучић – Костолац сутра“. Мандати Јовани Јованов, Идризу Морини и Ивану Лазарову потврђени су на предлог Изборне комисије ГО Костолац.

Констатован је и престанак мандата одборнику Зорану Милошевићу са исте листе, који је поднео оставку из личних разлога.

Иначе, седница је одржана у петак, 27. октобра. Председавала је председница костолачке Скупштине Милена Церовшек, уз заменика Милана Ђаловића и секретара Слађану Петрушић.

Петрушић, Церовшек, Ђаловић

На седници је већином гласова усвојен и извештај о реализацији буџета у првом полугођу 2024. године. Извештај је поднела Зденка Радосављевић, руководилац Службе за буџет и финасије ГО Костолац.

Коментаришући извршење буџета за период од јануара до јуна, председник Градске општине Серџо Крстаноски је констатовао да је реч о најбољем извршењу у претходних 14 година и да износи око половине од плана на годишњем нивоу.

Крстаноски се посебно осврнуо на велику инвестицију која је у току. Реч је о реконструкцији и рехабилитацији дела Трудбеничке улице у дужини од 576 метара. За комплетне радове, укључујући подземне инсталације водовода и канализације, из буџета Града Пожаревца, на основу првог ребаланса, издвојен је 121 милион динара.

Крстаноски је исказао наду да ће сви радови бити готови почетком децембра.

На скупштинском заседању је усвојен и план рада Установе Центар за културу „Костолац“ за 2025. годину. О активностима за наредну годину говорио је вршилац дужности директора Установе Драган Николић.

Одборник Иван Савић тражио је одговор на питање да ли Центар за културу има сопствена средства. Такође је донето решење о расписивању јавног конкурса за именовање директора Центра за културу „Костолац“.

Осим тога, потврђене су и одлуке о разрешењу и именовању чланова низа комисија, изборне, за прописе, привреду и финансије, стамбена питања, комуналне послове и заштиту животне средине и Комисије за представке и предлоге.

Д. Деурић

Share.
Leave A Reply

Skip to content