Међународна бициклистичка Трка кроз Србију Форд организује се 63. пут.  Завршница трке биће у недељу 13. октобра у Пожаревцу, а долазак бициклиста очекују се око 13:30 часова.

На трци која ће имати три етапе Сомбор – Нови Сад , Нови Сад- Зрењанин, Зрењанин – Пожаревац, учествоваће возачи из 21 земље и екипе из: Србије, Француске, Велике Британије, Холандије, Италије, Шведске, Швајцарске, Словеније, Ирске, Аустрије, Грчке, Хрватске, Мађарске, Румуније, Тајланда, Пољске, Украјине, Словачке, Новог Зеланда, Еритреје и БиХ.

Председник Спортског савеза Пожаревца  Златан Костић, истакао је да је Пожаревац ове године суорганизатор трке заједно са Бициклистичким савезом Србије, те да је Град у протеклих пет година у врху карте бициклистичког спорта.

Члан Градског већа задужен за спорт и омладину Милан Јовић, рекао је да и ове године Град има част да буде домаћин једне од етапа 63. „Бициклистичке трке кроз Србију”.

-Град Пожаревац наставља са организовањем спортских манифестација, наравно издвајањем средстава за организовање тих спортских догађаја, пре свега у циљу мотивисања најмлађих суграђана да се баве спортом и да буду физички активни, истакао је Јовић.

Председник Бициклистичког савеза Србије Душан Гојић, истакао је да ће велико финале бити у Пожаревцу када ће бити  додељена финална жута мајица.

-На крају целе трке, жуту мајицу ће обући најбољи бициклиста у генералном пласману. Пријављено је преко 120 возача. Такође, тога дана ћемо одржати и трку за најмлађе Пожаревљане, пре доласка велике трке. Надамо се лепом времену и позивамо  све суграђане да дођу у недељу, рекао је Гојић.

Шеф безбедности трке Ненад Кнежевић, нагласио  је да ће, приликом проласка бициклиста кроз Пожаревац бити затворене улице Ђуре Ђаковића, Чеде Васовића и Табачка чаршија, где ће бити и циљ завршне етапе бициклистичке трке, рекао је Кнежевић.

       И.Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content