У Србији ће од 31. октобра до 7. новембра бити одржани едукативни догађаји „Дани роботике и иновативних образовних технологија“, на којима ће школарци и студенти моћи да науче како да креирају тематске игре у виртуелној стварности, програмирају истраживачке роботе, а такође и видети културне и образовне ВР пројекте и учествоваће на изложби научног и техничког стваралаштва.

ПРОГРАМ ДОГАЂАЈА

  • Интерактивни квиз „Повратак Тесеракта“ – путовање кроз мултиверзум са практичним задацима о вештачкој интелигенцији, програмирању и развоју компјутерских игара.
  • Практична лекција „Развијање игре у виртуелној стварности“ – мајсторска класа о креирању сцене игре у ВР-у и предавање-презентација о виртуелној стварности и могућностима обуке у овој области.
  • „Саставите лунарни ровер” – мајсторска класа састављања и програмирања модела лунарног ровера и упознавање са основама роботике и програмског окружења.
  • Изложба робота и технолошког развоја: посетиоци ће видети иновативне уређаје и моћи ће да се уроне у свет техничких иновација.

СЕРТИФИКАТИ И НАГРАДЕ

Пројекат има за циљ развијање интересовања за техничко и иновативно стваралаштво, популаризацију науке, демонстрацију образовних пројеката и подучавање иновативних образовних технологија.

Догађаји су бесплатни, а сваки учесник догађаја добиће персонализовани сертификат, незаборавне и вредне награде.

Манифестација ће се одржати у Београду, Врани и Смедереву. Регистрација учесника се одвија на сајту пројекта: vr-rs.ru

Организатори и партнери догађаја: Россотрудничество, Руски центар за науку и културу у Београду, Содрузхество ЈВ, корпорација руских иновативних предузећа ДОО 1Т, руски произвођач едукативних комплета о роботици Р:ЕД.

Пројекат се спроводи у оквиру Декаде науке и технологије.

Придружите се догађајима у свом граду да заједно закорачите у будућност и направите први корак у свет технологије и иновација!

Више информација доступно је на сајту: vr-rs.ru, контакти организатора +7(495)165-15-08/  vr-rs@concord.ac

Share.
Leave A Reply

Skip to content