У четвртак, 17. октобра са почетком у 16 сати, одржавају се 60. Уличне трке „Grand prix Požarevac 2023“. Овогодишњи промотер трка биће Дарко Радомировић, српски олимпијац и седмоструки првак Балкана. Генерални покровитељ манифестације је Град Пожаревац, организатор Спортски савез Града Пожаревца, док је техничка организација поверена Атлетском клубу „Пожаревац“.

На конференцији за медије члан Градског већа задужен за омладину и спорт Милан Јовић, истакао је одличну сарадњу са Атлетским савезом Републике Србије.

-У протеклом периоду трудили смо се да улажемо у атлетику јер  знамо да је она краљица спорта. Изградили смо и атлетски стадион и створили још боље услове за све наше атлетичаре, али и друге спортисте и рекреативце, рекао је Јовић  и позвао све Пожаревљане, љубитеље атлетике да присуствују тркама и наравно, све заинтересоване да се пријаве и учествују на такмичењу.

Селектор атлетичара Србије Един Зуковић, рекао је да је Пожаревац атлетски град и да на трке долази „крем“ српске атлетике.

-То показује да организација из године у годину напредује, те да долазе све квалитетнији такмичари и да је трчање у Србији добило неки замах. Већ имамо таленте који су финалисти великих такмичења. Маша Рајић је један бисер из Пожаревца, који ми помно пратимо. Имамо изузетну сарадну са клубом и родитељима. Мислимо да је она једна од најталентованијих девојчица на 400 и 800 метара, истакао Зуковић.

На тркама ће учешће узети атлетичари Црвене звезде и Партизана. Такође, очекује се учешће Алдина Ћатовића, јуниорског европског првака на 3000 метара, као и учешће Саиме Мурић и Мејре Мехмедовић, финалисткиња светског првенства у Лими за старије јуниоре.

И.Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content