Политички маркетинг

Др Миодраг Степановић

Градски одбор Српске напредне странке Пожаревац најавио је низ активности у наредном периоду, усмерених, пре свега, на разговор са суграђанима.

Ови разговори водиће се континуирано, из недеље у недељу, и обављаће се у свим месним заједницима, градским и сеоским. Шта Пожаревљани могу да очекују?

– Током претходне изборне кампање, једна од ставки које смо најавили били су и разговори са суграђанима. Ми смо тада говорили да ћемо све важне одлуке у наредном периоду донети искључиво у сарадњи са нашим грађанима, поручује др Миодраг Степановић, председник Градског одбора Српске напредне странке Пожаревац и додаје:

– Још један разлог који иде у прилог спровођењу ове акције, између осталог, јесте и наш бољи увид у проблеме са којима се сусрећу грађани, а које као носиоци власти желимо да решимо. Овом приликом могу да најавим сусрете са суграђанима на један, уверен сам, конструктиван начин, а самим тим и договор,

– Из искуства већ сада могу да кажем да ти разговори неће бити ни мало лаки. Често су они личне природе или њихово решење превазилази оквире наших надлежности, али без обзира на све, одговорно тврдим да ћемо сваком проблему приступити са максималном пажњом и жељом да се он превазиђе.  

Разговоре са грађанима сте већ организовали и пре него што су заказани претходни избори. По чему се ови, које сада најављујете, разликују?

– У праву сте, разговоре смо практиковали и раније, али су се они тада одвијали у нашим страначким просторијама или су грађани позивани у зграду Начелства, где су их примали градоначелник и остали представници локалне самоуправе који су чланови наше странке. Са тиме ћемо и даље наставити, али овога пута ће, на иницијативу Српске напредне странке, носиоци највиших функција, како у Пожаревцу тако и у Костолцу, обилазити месне заједнице, како градске тако и сеоске.

– Намера нам је да, у личном контакту са људима, организујемо својеврсну панел дискусију са фокусом на њихову месну заједницу, али ће свакако бити речи и о свеукупним градским темама. Прва месна заједница коју ћемо обићи је „Ћеба“, те позивам све грађане који јој припадају да дођу како бисмо саслушали њихове предлоге да додатно унапредимо услове живота у њиховој Месној заједници.

Обично политичке партије овакве догађаје организују у склопу предизборних кампања. Шта вам је био повод да то учините баш сада, скоро пола године од одржаних избора?

– Најпре обећање дато Пожаревљанима. Сведоци смо да многе политичке партије у борбу за поверење грађана излазе са много обећања, а са мало реализације. Као одговорни људи, дали смо реч да ћемо, сходно и пракси председника Републике Србије Александра Вучића, што више разговарати са грађанима и то испуњавамо. Чињеница да смо у Пожаревцу, као и у читавој Србији, остварили сјајне резултате на изборима нас само још више обавезује да указано поверење не изневеримо.

Подсетићу вас да ове активности нису једине када је наш градски одбор у питању, па користим ову прилику да истакнем значај и Уније жена Градског одбора СНС Пожаревац. Овај страначки одбор окупља даме, без обзира на њихово политичко опредељење, које спроводе низ предавања, саветовања и акција које су друштвено одговорне.

– Такође, настављамо разговоре и у просторијама Српске напредне странке, код градоначелника Пожаревца и код председника Градске општине Костолац зато што нам је циљ да странка ради у континуитету, а не само од избора до избора, а све са намером да људима помогнемо и што више предлога и сугестија искористимо како би живот свих наших грађана у Пожаревцу, Костолцу и свим сеоским насељима био још бољи него што сада јесте, закључује др Степановић.

 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content