Свечаном академијом Средња стручне школа у Кучеву прославила је 95. рођендан. Основана је 1924. године као  Женска занатска школа и тада је имала само 18 ученица. На свечаности је одгледана презентација аутора  Фото Лике  о историјату  ове образовне установе, док је директор школе мр Драган Јовановић говорио о резултатима постигнутим између два рођендана као и будућим плановима. Присутнима се обратио и председник Општине Ненад Микић са акцентом на значај ове школе који има за образовање младих и о томе колико  ова локална самоуправа инвестира у стварање што повољнијих услова за рад просветара и образовање ученика. Поменуто је и да се у овој средини чине огромни напори и на стварању квалитетних услова за извођење ваннаставних активности.

Свечаност су увеличали ученици школе који су извели пригодан културно – уметнички програм. Осим ђака наступили су и чланови Фолклорног ансамбла Центра за културу. На крају су додељене захвалнице и јубиларне награде. 

Дан ове школе обележава се од 7. октобра 1929. године. Током овако дуге традиције школа је изнедрила многе  стручњаке почев од лекара и инжењера до предузетника, музичара, спортиста и осталих занимања.

Share.
Leave A Reply

Skip to content