На седници Скупштине Градске општине Костолац одржаној у понедељак, разговарало се о другом овогодишњем ребалансу буџета.

На седници коју је водила председница Скупштине Милена Церовшек, већином гласова владајуће коалције усвојена је измењена одлука о буџету. Како је образложила Зденка Радсављевић, руководилац Службе за буџет и финансије, укупан износ средстава којима ГО Костолац располаже сада износи близу 395 милиона динара, док су расходи нешто већи, тако да је дефицит око 5 милиона динара.

Новоопредељена средства, по овој одлуци, утрошиће се према споразуму о јавним радовима са Националном службом запошљавања и највећим делом на донације спортским клубовима и верским заједницама. Истовремено, део неутрошених средстава из претходне године из Фонда за заштиту животне средине Града Пожаревца, враћа се.

Председник Градске општине, Серџо Крстаноски је прокоментарисао измене у буџету речима да су овим ребалансом „остварени додатни приходи уз ослобађање средства из буџеткосг Фонда за заштиту средине“. Такође је навео да Град Пожаревац издваја додатних 30 милиона динара за реконструкцију Трудбеничке улице у Костолцу која је у току. Укупна средства за уређење дела ове прометне улице сада износе 121 милион динара.

Одборници опозиционих странака у костолачкој Скупштини, уз низ примедаба, нису подржали предлог измене буџета.

На предлог скупштинске Комисије за мандатно – имунететскаа питања, потврђен је одборнички статус Александру Шаманцу са изборне листе „Александар Вучић – Костолац сутра“ који је и положио заклетву.

Д.Д.

Share.
Leave A Reply

Skip to content