У сарадњи Привредне коморе Србије, Београдског института за технологију и Регионалне привредне коморе Пожаревац у Конгресној сали хотела Дунав у Пожаревцу, одржана је прва у низу бесплатних радионица на тему „Како унапредити пословање малих и средњих предузећа помоћу вештачке интелигенције“.

Ова радионица, прва од 12 које ће се одржати широм Србије до краја године,  намењена  је предузетницима и власницима малих и средњих предузећа, са циљем да се упознају  са могућностима које модерне технологије, попут вештачке интелигенције, пружају за оптимизацију пословних процеса и унапређење ефикасности.

Током предавања, учесници су имали прилику да сазнају како конкретни алати и стратегије могу унапредити ефикасност и повећати конкурентност на тржишту. Сесије су обухватале теме као што су примена вештачке интелигенције у свакодневним пословним операцијама и коришћење напредних технологија за оптимизацију пословања.

На примерима из праксе, показано је како мала и средња предузећа могу да искористе  технологије вештачке интелигенције за аутоматизацију и боље управљање ресурсима.

Радионица је закључена дискусијом и одговорима на питања учесника, пружајући додатна појашњења и смернице за практичну примену обрађених алата. Овај догађај представља важан корак ка унапређењу пословних капацитета малих и средњих предузећа кроз дигиталну трансформацију, а организатори планирају још сличних догађаја у будућности.

Р.Н.

Share.
Leave A Reply

Skip to content