Протекле недеље је у дворишту Политехничке школе у Пожаревцу, изведена тактичко – показна вежба спашавања повређених у саобраћајној несрећи. Вежбу су извели припадници ватрогасно – спасилачке јединице Пожаревац, Добровољно – ватрогасног друштва Пожаревац и Црвеног крста Пожаревац.

Према речима Дарка Радовановића, директора Политехничке школе у Пожаревцу, показна вежба има више циљева, а први је да службе покажу своју спремност реаговања у одређеним ситуацијама.

-Важније од тога је да наши ученици виде какве последице могу настати услед непажње у саобраћају. Пре свега да се код њих пробуди свест шта значи савесно и одговорно учешће у саобраћају, како не би долазило до оваквих ситуација, рекао је Радовановић.

Радовановић је посебно нагласио да са Ватрогасно – спасилачком јединицом, Добровољним ватрагосним друштвом, Хитном помоћи и Црвеним крстом Политехничка школа има јако добру сарадњу.

Дајте крв!

Акција добровољног давања крви у фискултурној сали Политехничке школе је у четвртак, 24. октобра, од 9 до 15 часова.

Акција је пре свега намењена ученицима и наставницима ове школе, али је отворена и за све суграђане који су здрави и спремни да дају крв.

И.Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content