Из пожаревачког Градског одбора Странке слободе и правде наглашавају да је већи део Пожаревца данима без грејања док одговорни ћуте.

У саопштењу истичу да и поред најава из пожаревачког Јавног предузећа „Топлификација“ да ће грејање бити стабилизовано, још у недељу увече, то се у већем делу града није десило.

– Јасно је да се ово Јавно предузеће, као и сама градска власт, нису припремили за грејну сезону. Међутим, били су врло ажурни када је требало подићи цену грејања. Пожаревљни су добили увећане цене за хладне радијаторе, наводе у саопштењу и додају:

– Овај проблем је још већи ако у доба савремене технике грађани немају могућност да дођу до правовремених и тачних информација о томе где су кварови и до када се планира њихово санирање. Пробе нису урађене на време и цеви су почеле да пуцају, а до кулминације је дошло 19. октобра, када је цео град, укључујући и градску болницу, остао без грејања.

– Локална власт у Пожаревцу већ годинама обећава, а не рализује један од кључних пројеката, а то је изградња препумпне станице, која би проширила капацитет топлификационе мреже. Сваке година направи се велики број нових стамбених зграда и број нових корисника неконтролисано расте, тако да је оправдана до када ће постојећи топлификациони систем издржати.

Р. Н.

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content